24 Eylül 2014 Çarşamba

Türkiye'de eşcinseller evlenmiş!


İstanbul'daki eşcinsel evlilikten haberiniz var mı? Evet erkek erkeğe evlenmişler. Kıyamet de kopmamış. Yani dünya aynı şekilde dönmeye devam ediyor. Biri Kürt, biri Arap. Aileleri de biliyor üstelik. Tabi akraba çevresinden ölüm tehditleri falan almışlar. Tamam yapmışlar bir delilik ama gizlenmeliymişler. Hadi ya! Siz kimsiniz ki? Dünya sizin tapulu malınız mı? Beğenmiyorsanız eşcinselleri, silersiniz defterinizden olur biter. Heteroseksistlere verilecek en güzel cevap açık eşcinsel olmak, açık eşcinselce yaşamak ve "size ne" demek. Bu kadar basit. Zorluğu çıkaranlar, biraz da kendileriyle tam anlamıyla barışamadıkları için, korkak eşcinseller olmasın?

Nikah tabiki de resmi bir nikah değil. Zaten sosyal güvencesi dışında resmi nikahın, heteroseksüelliği eşcinselliğe uygulamaktan başka ne anlamı olabilir ki? Şartlanmışız heteroseksüel yaşama eşcinsel olsak da, onlar gibi mutlu olmaktan kurtulamıyoruz. Sorun da değil zaten mutlulukları o şekilde perçinlenecekse. Ama bu heteroseksizme bir başkaldırı, eşcinsellerin bir varoluşu anlamına da gelebilir. Bugün yaşanılan bir evlilik merasimi, yarının resmi bir provası da olabilir. Olaya iyi tarafından da bakmak gerekir. Zaten bu evliliği gerçekleştirenlerin heteroseksizme bir özentisi falan yok röportajlarından okuduğum kadarıyla. Kendilerince mutlu olma adına bir şey yaşıyorlar.

Heteroseksist dünyada bu tür farklılıklar yadırganacak, alışılması zaman alacaktır ama eşcinsellerin insanca yaşamaları için, her şeye rağmen bir noktadan yola çıkmaları gerekiyor. Hukuk devletinde yaşıyorsak ve de bütün eşcinseller aynı cesareti gösterirlerse, kim ne diyecek, nereye kadar diyecek, hangi eşcinsele laf yetiştirebilecekler zaten. Demek ki istedikten sonra Türkiye'de de bir şeyler gerçekleştirilebiliyormuş bahanelerin arkasına sığınılmadan. Ailenize açıldınız da mı kabul etmeyeceklerini söylüyorsunuz, açık yaşadınız da mı toplumun bir şey yapacağına inanıyorsunuz? Muhafazakar toplumlar eşcinsellik dışında da bir şeylere muhalif oluyor; sakın bu korku biraz da kendi yarattığımız bir şey olmasın?

Ben inanıyorumki, bütün eşcinseller eşcinsel yaşamlarını toplumsal hayata taşısalar, haklarımız da yasalaşacaktır kaçınılmaz olarak. Sen olmazsan, var olmazsan açık bir şekilde, kime hak verilsin ki?

2 yorum:

  1. Merhaba. Blog'unuzu bu gece keşfettim ve saatlerdir okuyorum. İnanılmaz güzel bir blog. Yazdığınız her şeye katılıyorum. Böyle bir blog'u görmek beni sevindirdi. Ben heteroseksüel bir kadınım ve eşcinsellerin özgürlüğü konusunda da inanılmaz hassasım. Size sağlıklı bir hayat diliyorum, güzel fikirlerinizi umarım daima diğer insanlarla paylaşırsınız.

    -Zeynep-

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkür ederim, çok zarifsiniz.

    YanıtlaSil