14 Ağustos 2014 Perşembe

Radikal Ahlakçılık!

Philippe Halsman-Jean Cocteau'nun Portresi 
Her gün Radikal'in manşetlerinde seksle ilgili haberler çıkıyor. Sırf bugün bile 3-4 tane haber vardı. Hatta diğer blog yazarlarının seksle ilgili yazıları manşetten yayınlanıyor, hatta anal veya oral ilişki bile ama Halil Kandok'un konusu direkt seks olmayan yazıları bile taslaklardan siliniyor. Niye? Var mı bir sebebi? Başkalarının ağzından çıkan laflar normal karşılanıyor da neden benimkilerden rahatsız olunuyor? Benim doğallık konusunda çok kendim olmam, çok cesur olmam mı rahatız ediyor? Yüzümü kapatıp mahçup bir şekilde fısıltıyla konuşmayıp, göğsümü gere gere konuşmam ve konuşmalarımın çürütülemeyecek dayanaklarının olmasından mı? Yoksa etiketimin olmamasından dolayı sizin benim yazılarımın arkasında duramayacak olmanızdan mı? Radikal'e ilk yazı göndermeye başladığım zamanlarda benden kaynakça falan istiyorlardı dayanak olarak? Benim düşüncelerim olamaz mı teorik bazda da olsa ifade edebileceğim? İlla ki toplumsal bazda kanıtlanmış ve çoğunluğun bir şeylere inanması mı gerekiyor dile getirilmesi için? Yoksa siz de kendinizce ahlaksızlık mı yapıyorsunuz? Otosansür denilen şeyden siz de mi muzdaripsiniz de doğal sesleri kısıtlıyorsunuz?

Radikal Blog'taki diğer yazılara bakıyorum da... Amacım kimseyi küçümsemek de değil yanlış anlaşılmasın, benim yazılarım da hatalarla dolu ve edebi hiçbir değeri yok ama düşüncelerimi ifade ederken hatalarımı en azından asgari düzeyde tutmaya çabalıyorum ve hepsi de akıl ve mantık çerçevesinde yazılar, tek kelimesi de hakaret içermiyor üstelik. Hal böyleyken benim yazılara sansür uygulayan kim ve neden uygulanıyor, çok merak ediyorum. Yani yazıların yayınlanabilirlik ölçütlerini biz de bilelim, biz de otosansürümüzü ona göre çalıştıralım. Şunu da belirtmeden geçemeyeceğim. Benim cinsellikle ilgili yazılarım, kesinlikle cinsellik amaçlı değil ve olamaz da. Çünkü benim cinsellikle ilgili bir takıntım yok, sadece toplumun cinselliğe tabusal yaklaşımına bir tepkisellik benimki.

Radikal Blog'taki görevli olan kişilere söyleyeceğim bir şey daha var. Genellikle yazının konusuna uygun olarak koyduğum "erkek erkeğe öpüşme" fotoğraflarının olduğu yazılarım yayınlanmayıp taslaklardan (bile) silindi bugüne kadar. Eğer eşcinsel öpüşmeye tahammülünüz yoksa, sadece fotoğrafları kaldırın, yazılarımı fotoğrafsız yayınlayın. Teşekkürler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder