14 Ağustos 2014 Perşembe

"İlk Öpücük"


İstanbul'da yaşamayarak belki çok şey kaçırıyorum ama yaşasaydım da gene ahlakçılık karşıtlığıma hiç kimseyi alet edemezdim. Çünkü benim doğallığım herkesin projesine ters düşerdi. Cesur projelerle belki insanların tepkisi test ediliyor ama benim ahlaksızlığım, mahremiyetsizliğim, şeffaflığım, adına ne derseniz diyin, fazla uç olduğu için hiçbir projeye dahil edilmeyebilirim.

Duymuşsunuzdur ve de izlemişsinizdir belki "İlk Öpücük" videosunu. Her cinsten, her cinsel yönelimden, her yaştan birbirini tanımayan insanları öpüştürerek onların tepkilerini kaydediyorlar; utangaçlıklarını, çekingenliklerini, ne yapacaklarını bilememelerini...

Aynı video İstanbul'da da çekilecekmiş ve bu videoda oynayacak 20 kişi aranıyormuş. İstanbul'da olmadığım için katılamayacağım ama başta da dediğim gibi İstanbul'da olsaydım ve başvursaydım kabul edilir miydim bilmiyorum. Çünkü benim ilk tanıştığım kişilere karşı duygusal veya cinsel anlamda çekingenliğim yoktur. Çünkü zaten yeni tanıdığın kişilerle önce ne yapılır? Tabi yemeğe çıkılır değil mi?! Genelde birbirlerini tanımak için rutin sosyal aktifsel bir süreç vardır. Ama böyle bir süreç ne için vardır; uzun süreli, birbirini sahiplenici ilişkiler için. E benim düşünceme göre kimse kimsenin sahibi değildir; özgürdür. O zaman ne olacak; tanışır tanışmaz öpüşülecek, arkasından gelen ne ise o yapılacak.

Bu durum eşcinselliğimle falan alakalı değil, yapımla alakalı. Evet ben sabırsız ve de zamanı çok değerli olarak gören biriyim. Duyguları, arzuları, ihtiyaçları mındar etmenin bir anlamı var mı? Yaşanılacaksa yaşanır, devam edilecekse edilir, sonlandırılacaksa sonlandırılır. Hayat kısa ve sallandırmanın hiçbir anlamı yok. Uzatılarak yaşanılanlar sanki çok sağlıklı ve güvenceli mi oluyor; hayır. Sadece ahlaksız olmamak adına iş yavaştan alınıyor. Oysa gidilecek yol ve hedef aynı.

Ve ben bu yapımdan dolayı kendimi hiç rahatsız hissetmiyorum. Dahası, eğer bu kadar açık olmasaydım mutsuz olurdum. Benim bu rahatlığım lafta değil, gerçekten böyleyim. Mesela benim beraber olduğum kişiler beraberliğimizi telefon teknolojisi sayesinde kaydediyorlar ve bu beni hiç rahatsız etmiyor. Gerçekten hiç kötü amaçlı kullanırlar diye düşünmüyorum, ki bugüne kadar kulanmadılar. Bu rahatlığım, çekimleri kötü amaçlı kullanırlarsa kendilerinin de yanacakları ve bu yüzden bir şey yapamayacakları güvencesinden değil. Benim seks görüntülerimi yaysalar ne olacak ki; yaparken utanmıyorsam, utanılmaması gerektiğine inandığım bir şeyin başkaları tarafından görülmesinden mi rahatsız olacağım? Tabi çıplaklığın, cinselliğin utanılacak bir şey olduğuna şartlanılmış bir dünyada insanlar utanır, benim gibilere de hayasız denir ama bu sadece muhafazakar yapının ahlakçılığından başka bir şey olmadığı için hiç de umrumda değil.

Eğer benim ayağıma geleceklerse, bu bir davettir, hiç tanımadığım kişilerle istedikleri şekilde öpüşebilirim.

Haa, unutmadan... Aslında çoğu kişi benim gibi düşünüyordur ama ahlakçı dünyada ahlaklı görünmek zorunda oldukları için utanıyorlardır, "First Kiss" videosu gibi proje kapsamında ilk defa tanıştıkları kişilerle de rahat öpüşemiyorlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder