30 Ağustos 2014 Cumartesi

"İlk Öpücük" sizi ele verir

“İlk Öpücük” videosunun Türkiye versiyonu yayınlanmış... İlk izleyişteki gözlemlerim...


Erkek eşcinsellerde ilk başta bir mahçubiyet var. Heyecanın verdiği gülüşmeler... Birbiriyle tokalaşırlarken bile resmi selamlaşmanın lüzumsuzluğunu hissedebiliyorsun. Onlarda bir bakışma bile çok şeye bedel. Dudakları birbirlerine yaklaşmaya başladığı andan itibaren dünya ile irtibatları kesiliyor ve BİRBİRLERİNE sorgusuz-sualsizce teslim oluyorlar. Eşcinsellerdeki eşitlik diğerlerinde yok. Onları bıraksan saatlerce kendilerinden geçebilirler. Ve her eşcinsel ilişkisinde aşk vardır düşüncem tescilleniyor. İstisnalar hariç eşcinsel ilişkiler kalıpsal, şekilci değildir. Yani duygular şekillere göre oturtulmaz, duygularla şekiller flulaştırılır. Mutlu olmanın dışavurumu çok net ortada. Evet biz güzel bir şey başardık dercesine. Bütün olmuşlar bile hesapsız-kitapsızca. Çekimden sonra da ilişkimiz devam edecek mesajı veriyorlar adeta. Seyircilerin karşısında aşka imza atmış gibiler.

Lezbiyenlerde özgüvenli bir selamlaşma... Aslında lezbiyenlerin rahatlıklarının arkasında da bastırmaya çalıştıkları bir özgüvensizlik var. Lezbiyenlerde de var rol dağılımı. Ama en eğlenceli lezbiyenler öpüşüyor. Öpüşme sonrası lezbiyenlerin de bir görev icabı değil, bu işi gerçekten isteyerek yaptıkları duygusunu çok rahat gözlemleyebiliyorsun.

Heteroseksüellerin düz bir selamlaşmaları var. Ve iç dünyalarını dışarıya yansıtmama gibi kendilerini bir kasma durumu seziyorum. Heteroseksüel kadınlardan biri toplumsal cinsiyete uygun bir şekilde erkekten bekliyor öpülmeyi. Evet, evet hissedebiliyorsun heteroseksüel kadınların teslimiyetçiliklerini ve erkeklerin iktidarını. Ama heteroseksüel kadınlar bir süre sonra iktidarı ele geçiriyorlar. Yani hayattaki gibi gizli egemenliklerini bir süre sonra sergilemeye başlıyorlar. Bunu kadınların elleriyle erkeklerin yüzlerini kavrayıp kendilerine çekişlerinden anlayabiliyorsun. Sen benimsin, der gibi. Sanırım biraz kaba öpüşüyor heteroseksüeller; birbirlerini yiyecekmiş gibi. Bu öpüşmeyi bilmemeleriyle mi alakalı, yoksa erkek ve kadın cinsinin birbirine yabancı oluşlarıyla mı alakalı? En azından eşcinsellere göre daha sert öpüşüyorlar. Öpüşme bittikten sonra görevimiz tamamlanmış, der gibiydiler.








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder