20 Temmuz 2014 Pazar

Eşcinsel bir erkek karısı tarafından başka bir erkekle yakalanırsa...

Amerika'da bir erkek, karısı tarafından başka bir erkekle yakalanıyor. Yani adam eşcinsel. Durumu karısının öğrenmesinden sonra adam ne yapıyor; karısını ıssız bir adaya bırakıyor. Kadın kurtarılıyor, adam ceza tutuklanıyor...

Peki aynı durumu ülkemize uyarlarsak...

Bir erkek eşcinselliğiyle barışık olsa da, olmasa da, onun için yakalanma durumu ölüm gibidir. Artık kimsenin yüzüne bakamaz. Karısından da boşanabilir, evi de terk edebilir, kimsenin tanımadığı uzak diyarlara da gidebilir. Çünkü eşcinselliğin normalliğine inanmaz eşcinsel erkekler toplumumuzda. İnansa bile bu durumun utanılacak bir durum olduğuna koşullanmıştır. Çevresi bilse de bilmese de bakamaz artık kimsenin yüzüne. Yok mudur durumun çevre tarafından öğrenilmediği sürece bir süre sonra utanmayı bırakıp hiçbir şey olmamış gibi yaşayan; çoook!

Peki kadın ne yapar kocasını bir erkekle yakalarsa? Bilinçliyse, ekonomik özgürlüğü de varsa boşanır. Bilinçli değilse, hele ekonomik özgürlüğü yoksa sessiz kalmaktan başka çaresi yoktur. Kocasını eşcinsellikten vazgeçiremeyince, bir süre sonra kabullenir durumu. Özel hayatları da eskiden nasılsa, aynı şekilde devam eder. Kadın daha fazlasını görmemiştir ki eşcinsel kocasından. Daha iyisini de bilmiyordur bilinçsiz olduğu için. Hatta kocasının eşcinselliğinin duyulmaması derdine düşer. Çünkü kocasının rezil olması demek, kendisinin de rezil olması, özellikle akraba çevresinin yüzüne bakamaması demektir. Çünkü kocasının her utandırılmasında onun da adı gündeme gelecektir. Bir de çocukları falan varsa, zaten konuyu kapatmaktan başka çaresi yoktur.

İçine sindirebilmekte midir; sindireni de biliyorum, sineye çekeni de. Ama şu kadarını söyleyeyim; günümüz iletişim çağında, kadınlar eşcinsel kocalarını yakalasa da, yakalamasa da artık kocalarının eşcinselliğinden şüpheleniyorlar. Sadece konu masaya yatırılmıyor. Nasıl toplumda bazı şeyler bilinip de görmezlikten geliniyorsa, aile içinde de aynısı oluyor. Kocalarının eşcinselliği ortaya çıktıktan sonra özgür bir özel hayatları olan çiftler yok mu... İkiyüzlü dünyada gizlenen o kadar çok şey var ki...

Yukarıda anlattıklarım, belki bazılarına basit bir cinsellik hikayesi gibi gelebilir ama heteroseksist toplumların kanayan yarasıdır. Çünkü aile kavramına önem veren geleneksel yapı, iki yüzlülüğü yüzünden mutsuz bireyler ve aileler yaratmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder