12 Haziran 2014 Perşembe

Gülünce gözlerinin içi gülüyor


Ben Türk Sineması'nda içimi açan erkek jön olarak Kadir İnanır dışında hiç kimseyi görmemiştim Engin Akyürek'e gelinceye kadar. Bir televizyondaki tiyatro yarışmasından sonra "Yabancı Damat" dizisinde gördük onu. Orada dizinin konseptine uygun olarak espirili bir roldeydi. Sonra bir dramda seyrettik ama asıl çıkışını "Fatmagülün Suçu ne" dizinde yaptı. Artık bir stardı. Tamam Kıvanç Tatlıtuğ belki en parlak jön konumunda olabilir şu an ama benim içimi ısıtmıyor ne yazık ki Kıvanç Tatlıtuğ'un ifadesi. İyi oynadığı dizi oldu "Kuzey Güney" gibi ama o kadar. Benim için görsellikten başka çok bir ifadesi yok şu anda Kıvanç Tatlıtuğ'un.

Bizim dizi veya sinema dünyamızda şöyle bir gerçek var; oyuncular kendi kimliklerinden tam anlamıyla sıyrılamıyorlar. O yüzden çok da şey beklemiyorum ülkemizdeki oyunculuklardan ama gene de bir dizi, sinema, oyunculuk gerçeği var bizi bize anlatan ve öyle veya böyle izlettiriyorlar da kendilerini sektör olarak. Oscar'lık performans beklemediğim için, oyunlarında kendi kimliklerinden kurtulamasalar da izliyorum oyuncularımızı.

Konu jönlerden açılmışken, herkes son dönemlerin en iyi oyuncusu olarak görse de ben, kendi kimliğinden başka hiçbir rolü başarıyla canlandırabildiğine inanmadığım bir oyuncu olan Kenan İmirzalıoğu'nu beğenmiyorum. Hangi rolü oynasa bu Kenan İmirzalıoğlu diyorsun. İşte bütün bu anlattıklarıma istinaden bana günümüzün en iyi oyuncusu olarak Engin Akyürek geliyor. Gözlerinin içi gülüyor oynarken. Fizik olarak da çok beğeniyorum; saçları, yüz yapısı, boyu-posu, giyimi-kuşamı...

Hani öyle çok jön havalarında da değil. Sadece oyunculuğuyla var piyasada. Bugünlerde "Kara Para Aşk" dizisiyle gündemde. Çok iyi bir aşık rolünde. Bana aşk ve aşık duygusunu samimi bir şekilde geçiriyor. O da her rolünde Engin Akyürek ama Engin Akyürek olarak da olsa güzel oynuyor, içten oynuyor, inandırıcı oynuyor.

1 yorum:

  1. fatmagülün suçu ne dizisini hiç izlemedim çünkü kadın oyuncuyu beren saati hiç sevmiyordum. kara para aşkta ise yine kadın partnerini hiç sevmiyorum onun oyunculuğunu hiç samimi bulmuyorum ama ona rağmen engini izlemekten kendimi alıkoyamıyorum. bu dizide daha sevdim. çok daha sevdim. :)

    YanıtlaSil