26 Haziran 2014 Perşembe

Eşcinsellerin korkularının sebebi en çok kendileri

Bir araştırma yapılsa, eşcinsellerin kaçta kaçı eşcinselliği normal karşılar acaba? Piyasadaki araştırma sonuçlarının doğru istatistiki veriler olduğuna inanmıyorum. Kendisiyle iyi-kötü barışmış açık eşcinsellerle anket yaparsan, tabi pozitif sonuçlar alabilirsin ama milyonlarca eşcinselin kaçta kaçına ulaşılabiliyor ki?

Eşcinsellerin gizli olmalarının tek veya en büyük sebebi toplumda homofobinin olması mıdır? Açık olunca ayrımcılığa maruz kalma korkusu veya şiddete maruz kalma, cinayete kurban gitme korkusu mudur? Gerçekten sosyoekonomik veya can güvenliği gibi fiziksel korkular, gizli olmak için yeterli sebep midir?

Ben böyle olduğunun zannetmiyorum. Çünkü eşcinsellerin çoğu eşcinselliği heteroseksistler gibi normal karşılamadığı için, eşcinselliklerinin arkasında duramayıp gizli eşcinsel oluyorlar. Diyebilirsiniz ki, "Uzaktan böyle konuşması kolay". Doğrudur ama heteroseksist yükün altına da eşcinselliklerinden kaçtıkları için kendileri girmiyor mu? Heteroseksizmin homofobisini bahane ederek kendi kendilerini tamamen hapsediyorlar kendilerinden-eşcinselliklerinden kaçarak.

Eşcinseller o kadar korkuyorlar ki eşcinselliklerinin öğrenilmesinden, onların korkusal tepkilerini görünce korkularının çok yersiz, kendi içlerinde büyüttükleri bir korku olduğunu görebiliyorsunuz. Korku kendi içlerinde olduğu için de bir türlü yenemiyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder