9 Haziran 2014 Pazartesi

Alex De Souza, taraftarın yüreğine atılan bir imzadır


Ben futboldan anlamam. Sevdiğimi de söyleyemem futbolu. Bloğumda futbolcularla ilgili haberleri falan paylaşıyorum ama homo erotik görselliğinden dolayı paylaşıyorum genellikle. Ama futbolla ilgilenmemem, futbolu sevmemem, bu oyundan uzak durmamı, bu oyunla ilgili gelişmeleri takip etmememi gerektirmez. En azında tuttuğum takımdan, Fenerbahçeli olmamdan dolayı dar çerçevede olsa takip ediyorum. Ama futbolun çirkin taraflarını hiç hazzetmiyorum; özellikle insanların birbirlerine karşı art niyetliliklerini. Yani spor bir tarafa bırakılıyor ve kişisel çıkarlar için egolara yenik düşülüyor. Hatta bu çıkarlar yüzünden (çıkar derken sadece maddi çıkar akla gelmesin), başarılar görmezlikten gelinebiliyor, onca fedakarlıkların üzerine sünger çekilebiliyor ve kalpler bir daha tamir edilemeyecek seviyede kırılabiliyor.

Her devrin futbolcusu, yıldız futbolcuları vardır. Her takım taraftarı da kendi yıldız oyuncusunu en iyi görür. Ama bazı futbolcular vardır takımlar üstüdür, her taraftarın da yıldızıdır. Bu sadece sportif başarılarla kazanılan bir hayranlık değildir. Kısaca her şeye rağmen insanlığı, insanlığa dair unsurları elden bırakmamakla alakalı bir sevgidir, hayranlıktır. Alex De Souza'dan bahsediyorum. Futbolun dışında olmama rağmen, Alex'e duyulan hayranlıktan, Alex'in başarılarından, Alex'e yapılan haksızlıklardan haberdar olmamam söz konusu olabilir mi?

Bu taraftar, Fenerbahçe camiasına rağmen "Alex De Souza" dedi, Alex'in heykelini dikti. Ama ne yapıldı; göz yaşları içinde ülkesine gönderildi. herkes farkındaydı bu haksızlığın ve saygısızlığın, hem de 7'den 70'e ve hala Alex De Souza'ya saygısızlık yapmaya devam edenler var. Oysa Alex her şeye rağmen nezaketi elden bırakmıyor, ağzından tek kelime kötü söz çıkmıyor, hiç kimseye düşman olmadığını söylüyor ama gene de hala bu sevgi ve saygı görmezlikten geliniyor.

Bazıları Alex'i görmezlikten gelse ne olur, saygısızlık yapsa ne olur. Alex De Souza sadece Türk futboluna veya Fenerbahçe'ye atılan bir imza değildir, taraftarın yüreğine atılan bir imzadır. Onu ülkesine apar-topar gönderebilirsiniz ama taraftarın yüreğinden nasıl sileceksiniz? Alex De Souza ile taraftar arasında öyle güçlü bir bağ oluşmuş ki, ne Alex Fenerbahçe taraftarından kopabilir, ne de taraftar Alex De Souza'dan. Herkesin adı Fenerbahçe'den silinip gidecek ama Fenerbahçe denilince ilk Alex De Souza akla gelecek. Çünkü biz taraftarlar Alex'in sadece futbolunu değil, yüreğini sevdik, insanlığını sevdik, kibarlığını sevdik, Fenerbahçe aşkına akıttığı gözyaşlarını sevdik. Alex bir gün Fenerbahçe'sine geri dönecek ve biz de onu hiçbir zaman bırakmayacağız. Çünkü yürekten bağlıyız birbirimize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder