1 Mayıs 2014 Perşembe

Türkiye'de eşcinseller neden başarılı olamıyor?


Eşcinsel magazin dergisi "Out", Amerika'nın en güçlü eşcinsellerini açıklamış. İsimleri hiç önemli değil; Televizyoncu, iş adamı, siyasetçi, gazeteci, yazar, oyuncu, sporcu... Her alanda başarılı eşcinseller var. Yani eşcinsel demek sadece moda ve sahne dünyasında yer alan ve marjinal sayılan ötekileştirilmiş insanlar değil.

İnsanın, böyle başarılı eşcinselleri görünce, "Sadece Amerika'da veya Avrupa'da mı başarılı eşcinseller var?" diyesi geliyor. Başarılı eşcinsellerin açık kimlikleriyle görünür olmaları, o kültürüm, o coğrafyanın ne kadar demokratik olduğunun da bir göstergesidir.

Bizim gibi ülkelerde eşcinsel mi yoktur, yoksa eşcinseller başarılı mı değildir? İkisi de değil tabi. Eşcinseller var ama eşcinsellik hem toplum tarafından, vahim sayılabilecek bir şekilde hem de eşcinseller tarafından kabul edilmiyor.

Eşcinseller var ama eşcinseller sadece gizli bir şekilde cinsel boyutunu yaşıyorlar eşcinselliğin. Çünkü onlara göre de eşcinsellik kabul edilecek bir şey değil. Çünkü onlara göre de hayat heteroseksüeldir ki, heteroseksüelce yaşayıp, sadece cinsel olarak eşcinselliklerini gerçekleştiryorlar.

Kendilerine göre haklılar. Çünkü açık eşcinsellik çıkarlarına ters düşüyor, önlerinde engel teşkil ediyor. Hal böyle olunca da başarılı eşcinsel olunamıyor, eşcinseller eşcinsel olarak varolamıyor, eşcinsellik kabul edilemiyor.

Eşcinselliği bilinen eşcinsellerimiz yok mu sanat dünyasında; Var! Ama sadece eşcinseller. Sanat adına başarıları var ama eşcinselliği pek de öyle savunmuyorlar. Homofobi karşıtlıklarını falan yeri geldiğinde dile getiriyorlar ama eşcinsel hakları için öyle dişe dokunur bir mücadeleleri olmuyor.

Bu tarz eşcinsellerin başarılarını da eşcinsel hanesine yazamayız tabi. Çünkü başarılarını eşcinsel kimlikleirnin arkasında durarak veya eşcinsel haklarını savunarak kazanmıyorlar. Heteroseksüel dünyada heteroseksüelce bir başarı onların kazandıkları.

Umurlarında mı; değil. Olsaydı şimdiye kadar eşcinsel kahramanlarımız olmaz mıydı biz eşcinsellere cesaret verecek? Kimliği bariz şekilde bilinen eşcinsellerimiz bile "eşcinselim" diyemiyorlar. Çünkü ikiyüzlü bir toplumda dürüst olmak geri teper.

Başlığımın cevabına gelirsek; Türkiye'de eşcinseller, aynı toplum gibi homofobik.

http://denizliglbt.blogspot.com.tr/2014/05/abdnin-en-etkili-ve-guclu-escinselleri.html

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder