17 Mayıs 2014 Cumartesi

Oportünist melekler!

Bahsedeceğim konu magazine kaçacak ama ben de ünlülerin Soma'ya gitmelerini abesle iştigal olarak görüyorum. Gören de toplumsal olaylara karşı ne kadar duyarlı magazin figürlerimiz var zannedecek. Somalılar her zaman vardı, her zaman ölüm riski altında çalışıyorlardı yer altındaki işçilerimiz. Daha önceleri işçi güvenliğiyle ilgili neden tek kelime çıkmıyordu ağızlarından? Hala da çıkmıyor ayrı mesele. Bilinçsizler desen alınırlar, reklam peşindeler desen alınırlar... Kimisi kamyonlarla yiyecek taşıyor, kimisinin Soma'ya gizlice gittiği söyleniyor ama sosyal medyada fotoğrafları çıkıyor... Ama hepsi oportünist, hepsi reklam peşinde ceplerini daha çok doldurabilmek için.

Bir yardım yapacaksanız, bunu insanların gözünün içine sokmanın hiçbir anlamı yok. Demeç üstüne demeç medyada: her türlü yardıma hazırım... İnsanlar ölmeden önce yardım etseydiniz de ölmeselerdi. Niye hiç aklınıza getirmediniz yer altında çalışan işçilere yer üstünde iş bulmayı veya bu insanların can güvenliğini? Tabi Başbakan bile "maden işçileri ölüyorsa, bu onların kendi sorunları" demişse, magazincisinin aklına gelir mi işçilerin can güvenliği?

Bakınız magazin dünyasına, nerde şöhretlerine katkı sağlayacak bir olay var, oradalar. Mesela kadın hakları için veya kadına şiddete karşı organizasyonlarda yer alırlar ama kadının ikinci sınıflığını pekiştirecek söylemde bulunurlar, davranış sergilerler. Saygı konserine çıkarlar, direkt para beklerler. Toplumsal olaylarda ön plana çıkmalarının arkasında da çıkar var. Çıkarlarına ters düşünce özgürlüğün yanında olmuyorlar. Gezi olaylarında niye sus pus oldu bir çoğu; belediyelerin organizasyonlarına çağrılmama korkusu yüzünden. Şimdi de yardım meleği rolüne büründüler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder