17 Mayıs 2014 Cumartesi

Eşcinsellik sadece heteroseksüeller için kullanılınca mı hakaret?

Başbakanın tokatladığı genci sosyal medyada eşcinsel gibi göstererek aşağılamaya çalışmışlar. Bunu yapan da AKP anketçisinin genel müdürüymüş. Ne denilebilir ki? Yobaz bir zihniyetin yaptıkları hiç şaşırtmadığı gibi, böyle zihniyetlerin yaptıklarını düşünmek, yaptıkları hakkında kafa yormak bile çok zahmetli geliyor artık bana. Çünkü insanın kendini bilmesi, cinsel yönelimin aşağı veya yukarı olmakla alakasının olmadığını bilmek, artık karşındaki insanın seni belden aşağıya vurmaya çalışmasını önemsetmiyor. Homofobi bana, cahil insanların mekaniğe bağlanması gibi geliyor. Ezberlemişler ya eşcinselliğin ahlaksızlık olduğunu, eşcinsellik denilince hemen homofobi tuşlarına basılmış gibi eşcinsel yazılmış tabelalarını kaldırıyorlar. İşte birilerini aşağılamak istiyorlarsa, onun adını ekliyorlar yanına son olayda olduğu gibi.

Akıl var, mantık var. Bir insana eşcinsel diyince, o kişi aşağılık mı oluyor? Cinsel yönelim birilerinin aşağılanması için yeterli sebepse, o zaman heteroseksüelliğin de aşağılanma sebebi olarak kullanılmaması için hiçbir sebep olamaz. Ben heteroseksüelleri cinsel yönelimlerinden dolayı aşağılasam aşağılık mı olurlar, yoksa bana deli gözüyle mi bakarlar? İşte eşcinselleri cinsel yönelimleriyle aşağılayanlar, dalga geçenler veya birilerini eşcinsellikle itham edenler de bana deli gibi geliyor. Cahilliklerini biliyorum da, gerçekten zekalarında eksiklik var diye düşünüyorum. Çünkü cinsellik temel bir ihtiyaçtır ve canlı bunu doğasına uygun gerçekleştirir. Yapılar da ne cinsiyetçi egemen sistemlerin, ne de bu sistemlerin din gibi maneviyatlarının tekelindedir. Tekelinde olsa bile canlı bu dayatmalara kafayı takmaz, doğasına uygun olarak gerçekleştirir kendini.

Şimdi bu adam birini eşcinsellikle aşağılayarak ne yapmaya çalışıyor? "Bunların yardımına muhtaç hale geldiler" derken, muhafazakar iktidar karşıtlarının konumunu mu işaret ediyor? Peki kullandığı dili de bırakın, hayata bakış açısıyla kendini düşürdüğü konumun farkında mı acaba? Farkında olsa yapar mı bunu? Resmen toplumun homofobisiyle yangına körükle gidiyor. Nasıl bir dindarlıktır, nasıl bir insanlıktır bu ki, birilerini nefretin şiddetine hedef gösteriyor. Sorsan kendisine insanın alasıdır. İnsanlıkta nefret, şiddet, ayrımcılık var mıdır? Ben böyle kişilerin bırakın utanma duygusunu, artık vicdanlarının bile zerre kadar kaldığına inanmıyorum. Tabi Başbakan bile vatandaşına ırkçı bir dille yumruk atabiliyorsa, yandaşlarının cinsiyetçi dili kullanması kaçınılmaz olacaktır.

Aklıma şu geldi. Yanlış anlaşılmasın bana göre değil de, birilerine eşcinsel demek hakaret kabul ediliyordu. Hatta Başbakan bir eşcinsele dava açmıştı, kendisine halk arasında kullanılan tabirle eşcinsellik kelimesini kullandığı için. Yargı acaba bu sefer devreye girecek mi, yoksa zaten iktidarın yumruğunu yemiş birini hakarete layık mı görecek?

Gazetelerin dili de bir alem; hem tokatladılar, hem resimle gay yaptılar, diyor. Yani eşcinsellik aşağılık bir durummuş gibi önyargıları onlar da pekiştiriyorlar. Yani haber yapalım derken, üçüncü darbeyi de onlar indiriyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder