5 Mayıs 2014 Pazartesi

Eşcinsel olmamak şimdi de erkekliğin referansı mı oldu?


Allahalla! Eşcinsel olmamak şimdi de erkekliğin referansı mı oldu? Oyuncu Tolga Güleç adının çok kızla yazılmasının verdiği rahatsızlıktan dolayı,“Nasıl biliyorlarsa öyle yapsınlar” demeyi tercih ettiğini anlatırken, "Gay değilim. Tabii ki kız arkadaşlarım olacak. Evlenmesem olmaya da devam edecekti. Ama herkesle adım çıkacağı anlamına gelmezdi” demiş. Tabi ki direkt bir homofobi veya eşcinsellik aleyhtarlığı yok bu ifadede ama, insan bir eşcinsel olarak, "gay olmaktansa, adım çapkına çıksın" gibi bir anlam da çıkarabilir.

Zaten öyle zannedilmez mi; yani karşı cins bir arkadaşlığın yoksa, eşcinsel olarak düşünülebilirsin. Ve bu-eşcinsel olarak düşünülmek heteroseksist bir toplumda çapkın olmaktan kıyaslanamayacak derecede kötü bir şey olarak algılandığı için, çapkınlık erkekliğin gücünün ifadesi olarak kimseyi rahatsız etmez. Bakmayın siz erkeğin de tek eşli olması gerektiğine dair açıklamalara. Erkek egemen toplum yapısı, alttan alta erkekliğin cinsel veya duygusal maceralarından gurur duyar. Kadınlar ne kadar cinsel anlamda kapalıysa, erkekler de tam tersi ne kadar özgürse o kadar normal karşılanır.

Ama Tolga Güleç demecinde şunu anlatmak istiyor: çapkınlık doğru bir şey değil ama sonuçta işin ucunda erkeklik denilen bir şey de var. O kadar da kötü bir şey yapmıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder