1 Mayıs 2014 Perşembe

Çikolataya veda etme zamanı


Artık çikolataya da veda etme zamanı geldi. Şeker ihtiyacımı çikolatayla karşılamasam ne çıkar zaten. Çikolatanın yapımında palmiyeden elde edilen "Palm Oil" denilen çok değerli bir yağ kullanılıyormuş. Bu yağ da Malezya'da bulunuyor ve orada yaşayan orangutanların en önemli besin kaynağıymış. Özellikle hamilelik döneminde çok ihtiyacı oluyormuş bu yağa orangutanların.

Yani biz damak zevkimiz yüzünden bu hayvanların ölmesine sebep oluyoruz. Ve bu damak zevkimizi üstelik ticari hale de getirmişiz. Hatta kadınların vazgeçilmezi haline getirmişiz bu şekerlemeyi. Hatta hatta çikolatanın bir türünü kalbimize faydalı bir yiyecek ilan etmişiz. Çikolata olmadan önce kalp sağlığımızı ne ile koruyormuşuz acaba? Kadınlar çikolata olmadan ayakta kalamıyor muymuş?

Tabi benim konuyu abarttığım düşünülecektir hayvanların, insanlara hizmet için yaratıldığına inanılan türcü bir dünyada. Ben inanmıyorum hayvanları öldürmeden, onların yaşama haklarına saygı gösterilerek insanların yaşantılarının sıkıntıya düşeceğine. Hayvanlara zarar vermeden ölmeyiz ve de sağlıksız kalmayız. Hatta insanlığın ne olduğunu keşfederiz belki hayvan haklarına saygı göstererek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder