25 Nisan 2014 Cuma

Madonna'nın homofobisine ölürüm ben!


Bir haber okudum ve gazetenin yorumundan dolayı gülmekten yerlerde yuvarlandım desem çok mu abartmış olurum? Bir internet sitesi Madonna'yla bir oyun oynamış; bazı kelimelerin anklına ilk ne getirdiğini sormuş ve önündeki kağıda yazmasını istemiş. Karalahana sebzesine "gay" demiş Madonna.

Vay sen misin bunu diyen. Madonna'yı neredeyse homofobik ilan edecek bu gazete; neymiş; hayranları çok büyük tepki göstermiş. Allah, Allah... Madonna hayranı bir kişi, Madonna'nın dünyanın en büyük eşcinsel hakları savunucusu olduğunu bilmez mi de tepki göstersin? Şimdi Madonna lahanaya "gay" dedi diye yıllardır ne olduğunu bildiğim Madonna'ya tepki mi göstereceğim hiç işim gücüm kalmadı da? Keşke homofobi denilen şey Madonna'nın lahanaya "gay" demesi kadar basit, bir o kadar da eğlenceli olsaydı.

Hem hayranlarının tepki gösterdiğini nereden çıkarıyor bu gazete hiç anlamadım. Ne fan sitelerinde tepkiye dair haber var, ne de uluslararası gazetelerde. Varsa da, o gazeteler de Madonna üzerinden reyting yapmaya çalışıyorlardır. Gören-duyan da, Madonna'yı homofobik olarak lanse eden medyamızın ne kadar eşcinsel dostu olduğunu falan zannedecek.

Gazete bir de demiş ki, "Madonna eşcinsel hakları savunuculuğunu bir an unutup, sebzeyi 'gay' diye tanımladı." Her tanımlama bir aşağılama, hakarete dair bir homofobi midir? Biz LGBTİ'ler de kendi aramızda argo eşcinsel kelimeler kullanırız. Önemli olan bunun hangi niyetle kullanıldığıdır.

Gerçekten abes kaçıyor haberleri amacından saptırmak. Eşcinsel olarak Madonna'yı homofobik olsa bile seviyorum ve tepki göstermem söz konusu bile olamaz.

Madonna bu internet oyununda Putin'e de "gay" demiş. Eşcinselleri aşağılamak için bir düşüncesi olabilir mi Madonna'nın veya bir anlık gaflete düşmüş olabilir mi? Eğer mesaj doğru okunursa, Madoınna'nın bir yerlere gönderme yaptığı da düşünülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder