25 Nisan 2014 Cuma

Diyelim ki eşcinsellik hastalık...

Trans bir arkadaşımızın ailesine okul müdürü demiş ki, "Çocuğunuz bir imalat hatası." Tamam, hadi diyelim ki eşcinsellik anormal bir durum, doğal değil, hastalık, sapıklık, vesaire. Eğer öyleyse, eşcinseller, tarnsseksüeller açık oluncaya kadar, kendilerini toplumsal bazda kimlikleriyle ifade edinceye kadar neden hasta sayılmıyorlar da, dürüst olunca hasta sayılıyorlar. O zaman eşcinsellik, transseksüellik görünür olup sizin (heteroseksistlerin) algılarınızı zorladığı sürece hastalık. Yoksa toplumda yaşayan milyonlarca LGBTi'nin hastalarsa eğer, zararlı bir etkisi olmaz mıydı şimdiye kadar?

Demek ki hastalık tanımına uymuyor hereroseksüellik dışındaki cinsel yönelim ve cinsiyet kimlikleri. Hastalık-mastalık yok, sadece heteroseksizme uymadığ için bir karşıtlık var. Lüzumsuz ve de anlamsız bir karşıtlık olduğu için, hastalıklı olan durum işte budur, yani homofobidir.

Yersiz korkuya dayalı bir nefret söz konusu. Lanetleyen, ötekileştiren bir nefret. Korkunun dayanağı olsa olsa, kendisinin de eşcinsel, transseksüel olabileceği korkusu olabilir. Yoksa insanın hisleri, duyguları değişebilir mi? Bir eşcinsel olarak benimki değişmiyor. Sanırım heterosekseüellerin cinsel yönelimleri kaygan bir zemin üstünde ki zapdedilemeyip korkuya ve dolayısıyla nefrete, homofobiye, transfobiye sebep oluyor.

Ama homofbinin bir hastalık olduğunu, eşcinselliğin, transseksüelliğin zararsız olduğunu, sevgiyle bu korkuya dayalı nefretten kurtulunabileceğini anlatamazsın homofobiklere. Çünkü anlayabilecek bir kapasiteye sahip olsalar, zaten homofobik olmaz, lüzumsuz korkulara kapılmazlar.

Tek yapılacak şey, LGBTİ'lerin topluma karışarak, korkulamayacak bir yapıya sahip olduklarını heteroseksüellerle birlikte yaşayarak birebir göstermeleri ve kendilerini heteroseksüellere alıştırmaları gerekiyor. Bunun başka bir çaresi yok. Eşcinsellik, transsesküellik için istediğin kadar "normal" de, "zararsız" de, hatta "hastalıksa hadi tedavi edin" diyerek eşcinselliği tedavi etmelerini iste, değişen bir şey olmaz. Heteroseksizmin homofobisi bilimsel sonuçlara bakmaz ki, sadece kendine dayatılan ve koşullandırılan dayanaksız teorilere inanır. Sıkıştı mı dine sığınır, tabulara sığınır...

Ve sen "Şu şöyle diyor, bu böyle diyor"a inanan birine bir şey anlatamazsın. Çünkü onun heteroseksist kültür dışındaki şeylere inanması demek, heteroseksist toplumun dışında kalmak, hatta heteroseksizmi karşısına almak demektir. Zaten onda kendisine dayatılanlara cephe almak cesareti olsaydı homofobik veya transfobik olmazdı.

Hastalığı bire kez daha tanımlayalım. Fiziksel veya ruhsal bozukluk kısaca. E hadi testten geçelim öyleyse. Ben eşcinsel bir erkeğim mesela. Bedensel olarak tam bir erkeğim. Cinsel olarak, hormanal olarak, kısaca metabolik olarak tam teşekküllü bir erkeğim ve hiçbir anormalliğim yok. İsterseniz heteroseksüellerin erkeklikleriyle eşcinsellerin erkekliklerini kıyaslayalım, bakalım fark çıkacak mı? Sadece eşcinseller kendi cinslerini seviyorlar. Davranışsal olarak da hiç bir anormallikleri yok eşcinsellerin, zeka olarak da, düşünce olarak da.. Her anlamda hiçbir farkları ve anormallikleri yok kısaca. Belki daha yumuşak, daha insan, daha demokratik olabilirler artı olarak.

Gerçekten hasta değilse heteroseksistler ve homofobikler, dertleri ne olabilir ki? Diyelim ki gerçekten eşcinsellik hastalık ve ben hasta sınfındayım ama beni mutlu eden bir hastalık, kendimi gerçekleştirmemi sağlayan bir hastalık bu hastalık. Dolayısıyla kendimi gerçekleştirme ve mutluluktan dolayı çevreme karşı daha pozitif, daha faydalı, daha verimli biriyim. Size ne zararı var benim eşcinselliğimin veya diğer LGBTİ'lerin? Koskoca dünyaya sığamıyor musunuz? Barışın artık kendinizle ki, içinizdeki negatif enerji hem kendinize, hem de çevrenize zarar vermesin artık. Yani eşcinsellerin eşcinsellikle ilgili bir derdi yok, heteroseksistleirn var.

Diyelim ki eşcinsellik hastalık, hadi sizin dediğiniz olsun. Dünyada 100 milyonlarca eşcinsel, transseksüel ve diğer LGBTİ'ler var. Gün gelecek dinin hükmü de kalmayacak iletişim ve bilim çağında. Doktorlar da artık eşcinselliği değil de homofobiyi hastalık olarak görüyor ve tedavi olmayanlar zorla tımarhaneye kapatılıyor. O zaman ne yapacaksınız? "Pardon yanılmışız" mı diyeceksiniz, yoksa eşcinselliğe savaş mı açacaksınız?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder