23 Nisan 2014 Çarşamba

Facebook yetkililerine: Eşcinsellik müstehcenlik veya ahlaksızlık değildir

Haber ve bilgi paylaşımı yapabilmek için açtığım Denizli Gay Facebook sayfalarım defalarca kapatıldı. En son da gene gerçek kimlik gerekçesiyle kapatıldı. Kimliğimi ispat ettim, bu sefer de;

"Gay Denizli" Sayfanız, Kullanım Koşullarımızı ihlal ettiği için kaldırıldı. Bir Facebook Sayfası, sadece iş ve tanıtım amaçları için kullanılan ayrı bir mevcudiyettir. Diğer hususların yanı sıra nefret dolu, tehditkar veya müstehcen Sayfalara izin verilmez. Bir bireye veya gruba saldıran ya da yetkisiz bir birey tarafından kurulmuş Sayfaları da kaldırırız. Sayfanız yukarıdaki nedenlerden biri yüzünden kaldırıldıysa, geri getirilmeyecektir. Facebook'un özelliklerini kötüye kullanmaya devam etmek, hesabınızı kalıcı olarak kaybetmenizle sonuçlanabilir.

yazısıyla karşılaştım. Şimdilik arkadaşlık sayfam açıldı ama grup sayfam kapalı şu an. Müstehcen paylaşımlara önlem olarak da sayfam üstelik paylaşımlara kapalıydı. Ben burada eşcinsellik karşıtlığından başka bir şey göremiyorum. Hani bir de gerçekten sayfalarımı haber paylaşımı dışında kullansam ve kural ihlali yapsam canım yanmayacak. Kimler var ki bu Facebook Türkiye sitesinin yönetiminde ve eleman kadrosunda. Kimi neden ve kimden koruyorlar ki? Hayatın gerçeklerini görmezlikten gelip yasakçılık yaparak doğayı mı değiştireceklerini zannediyorlar. O müstehcenlik dediğiniz ve ahlaksızlık olarak gördüğünüz unsur hayatın varoluş sebebi.

Facebook, cinsel kimlik hanesine 49 adet kimlik seçeneği koyduklarını söylüyor ama ülkemizde eşcinsellik ahlaksızlık olarak görülüyor. Hal böyle olunca da sadece cinsellik olarak algılanan eşcinseller, transseksüeller öldürülüyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder