4 Nisan 2014 Cuma

Eşcinsellerin rengi pembeden beyaza dönerse

Sen bana akıl-fikir ver Tanrım! Bir de AK LGBT'ler çıkmış ortaya. AKP'yi destekliyorlarmış. Çünkü AKP güzel şeyler yapmış bu ülkeye. Bütün eşcinseller aynı düşüncede olmayabilirmiş. AKP'ye oy vermeleri, AKP'nin eşcinsellik karşıtı poltikasını destekledikleri anlamına gelmiyormuş. Bazı eşcinsellerden tepki alıyorlarmış ama buna anlam veremiyorlarmış...

Akıl var, mantık var. İnsan sırf bir partiye yol yapıyor, gıdımla da olsa insanlara bir şey veriyor diye kendisine düşman olan, kendisini lanetleyen, eşcinselliği hastalık diye bas bas bağıran, yargısının eşcinsel davalarında eşcinsellere karşıtlık, güvenliğinin baskı, kurumlarının ayrımcılık yaptığı bir iktidar partisine oy verir mi? Eşcinsellerin şöyle bir handikapı da var; kimliklerinin reddedilmesini, hatta yok sayılmasını öncelikli bir sorun olarak görmüyorlar. Sana dünyaları verseler, sen, sen olarak yaşayamadıktan sonra neye yarar? Bu kimlik dediğimiz cinsel yönelim kimliği, diğer kültürel kimlikler gibi sonradan edinilen bir şey değil ki hafife alınsın, öncelikli bir sorun olarak görülmesin, ele alınmasın. Seksin gelince duramıyorsun, aşkın gelince kıvrım, kıvrım kıvranıyorsun ama. Sonra da seni lanetleyenleri yol-su-elektrik çalışması yapıyorlar diye destekliyorsun. Oy verince muhafazakarların size "hadi öpüşün, sevişin" diyeceğini mi zannediyorsunuz? Bizim derdimiz zaten özgürce aşkımızı seksimizi yaşamak değil mi öncelikli olarak? Sistemin karşıt olduğu ne peki? Güzel işler yapmak, üst yapı çalışmalarını ihale etmek falan hem sadece muhafazakarlığa dair bir yetenek mi? Özgürlükçülere ne zaman fırsat verilmiş de güzel şeyler yapmayacağı düşünülüyor? Seks özgürlüğü, sevişme özgürlüğü gelince zaten, dünyada sorun kalmayacak.

Olmaz kardeşim, olmaz; muhafazakar bir eşcinsellik olmaz, dindar bir eşcinsellik olmaz. Tabiatın kurallarına terstir kendisine karşı olan bir "şey"le varolmak. Bir taraf "eşcinsellere ölüm" diyor, eşcinseller de bunlara "sizi destekliyoruz" diyor. Bu resmen eşcinsellerin kendilerine düşmanlığı, eşcinsel karşıtlığı, eşcinsellerin kendisiyle barışamaması, belki de heteroseksist dünyaya heteroseksistlerin kurallarıyla kendilerini kabul ettirme çabası... Biz çark eden çelişkili çok eşcinsel gördük, sizi de görürüz.

Acaba muhafazakar kesime oy vererek, muhafazakar kesimin kendilerine sempati duyacağını falan mı zannediyor bu eşcinseller? Muhafazakarlık neyin alt başlığıdır; heteroseksizmin. Heteroseksizmin en ötekisi nedir; eşcinsellik. Muhafazakar kesimin eşcinselliği kabul etmesi ne demektir biliyor musunuz; heteroseksizmin intihar etmesi. Bazı politikacılar belki eşcinselliği normal karşılayabilir ama heteroseksist politika bunları öğütür, kendine benzetir, kendilerine oy veren eşcinselleri de heteroseksist yapmaya çalışır.

Bakınız çelişki, akıl ve mantığa, dolayısıyla doğaya, pozitif bilimlere ters düşer. Ben heteroseksist değerlerle kendini kabul ettirmeye çalışan eşcinselleri, özgüvensiz ve çıkmazda olan kişiler olarak görüyorum. Çocukluktan itibaren içselleştirdikleri heteroseksist değerlerle doğaları arasında sıkışıp kalmış ve heteroseksizmin baskısından dolayı da bir türlü kimlikleriyle barışamamış kişiler bunlar. Etrafımda çok görüyorum eşcinselliklerinden din yoluyla, evlilik yoluyla kurtulmaya çalışan eşcinselleri. Ne oluyor; sonuç hüsran. Muhafazakar partiye oy vermek de bu hüsranı koskocaman bir buhrana dönüştürecektir.

Size bir şey söyleyeyim mi; muhafazakar politikaların, politikacıların, oluşumların eşcinselliğe prim vermesi demek, heteroseksizmin arkasına sığındığı kutsal değerlerinin tepe taklak olması, bu kutsal değerlerin yeniden yazılması demektir. Hadi parti sizi kabul etti diyelim; bu partinin koskoca tabanına, koskoca heteroseksist sisteme baş kaldırabileceğine inanıyor musunuz? Yani kendinizi kandırın da, akıl almaz boyutta kandırmayın. Eğer muhafazakar partiye oy verdiğiniz için bazı eşcinseller size hakaret ediyorsa, bunu da gerçekleri görmeniz için bir iyi niyet olarak algılayın.

Muhafazakar parti-ler eşcinselleri en fazla ne için kabul ederler biliyor musunuz; vitrin olarak kullanmak için. Koskoca bir kesim homofobik ama o kesimi temsil eden parti eşcinsel dostu; olabilir mi böyle bir şey? Bir tarafta eşcinsel cinayetleri ve cinayeti işleyenlerin temsilcileri, diğer tarafta da "ben icraata bakarım" diyen AK LGBT'ler. Ben de icraata bakarım öyleyse. Önce muhafazakar parti eşcinselleri yasal olarak tanısın, eşcinselliği tanımlasın, eşcinsel cinayetlerini nefret suçları kapsamına alsın, ondan sonra biz de homofobik muhafazakar partiye oy vermenin ne demek olduğunu anlamaya çalışalım. Ne dersiniz? Çocuk mu kandırıyorsunuz siz; kendinizi kandırıyorsunuz. Yoksa eşcinseller hak mücadelesi için her yolu denedi de, kala kala muhafazakar partiyle şanslarını denemek mi kaldı? Siz eşcinselliğinizle barışın, muhafazakar partiyle aklanmaya ihtiyacınız bile kalmayacak. Pembe renginizi soldurmayın yeter ki! Yerel seçimlerde binbir umutla aday olan ve seçilen LGBT'leri sol partiler bile kontenjanlarına takarken, ağzımız kirlenecek diye adımızı ağızlarına almayan muhafazakar partilerden medet ummak hiç de sağlıklı bir şey değil.

Şunu da söylemeden geçemeyeceğim. Muhafazakar partinin türbanı serbest bırakmasını eşcinseller dahi en büyük özgürlük olarak görüyorlar ya, söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Kadının heteroseksist değerler dayatmasıyla başını hapsetmesini baskı yerine özgürlük olarak düşünmek, hep akıl ve mantığa dayandırıyorum doğruyu yanlışı ama, gerçekten akıl karı değil. Hiç görmüyor musunuz kadının namus gerekçesiyle kapatılıp, namus gerekçesiyle katledildiğini? Demek ki örtünmek, kadınları tamamen erkekliğe, erkek bakış açısına hapsetmekten başka bir şey değil

AK LGBT'ler şunu da demişler; eşcinselliğinizi kullandırtmayın, politikaya alet ettirmeyin. Peki sizin yaptığınız ne; çelişki ve de kendinizi kullandırtmak değil mi? Eğer derdiniz devlet meselesiyse, eşcinselliğinizi ön plana çıkarmayın o zaman. Evet bence de cinsel yönelimlerimizi politikaya alet ettirmeyelim. Cinsel yönelim haklarımızı şu parti, bu parti üzerinden kirlilikmiş gibi aklamaya çalışmayalım. Çünkü cinsel yönelim hakkı politika üstü bir şeydir, doğanın bir gerçeğidir. Hep diyorum; biz eşcinselliğimizi açık açık yaşayalım, kabul etmeyenler düşünsün bunu. Eşcinsellik bir sorun olmadığı için, bu durum eşcinsellerin problemi değil, eşcinsel karşıtlarının gerçekleri kabul edememe problemi, tabi bir de eşcinsellikleriyle barışamayan eşcinsellerin kendilerine küslük problemi. İnanın 45 yaşıma geldim, bir gün olsun eşcinselliğimi dert edinmedim bütün şiddetlere rağmen. Ben yaşarım kardeşim eşcinselliğimi; iki iki daha dört. Bu kadar net. İşte eşcinseller bunu söyleyemediği için, yanlış yollarda macera arıyorlar. Bütün eşcinseller engellere rağmen eşcinselliklerini açık açık yaşasalar, eşcinsel hakları heteroseksüel haklarıyla otomatikmen eşit hale gelir, heteroseksistlere de bu konuda laf söyleme hakkı düşmez bile. Eşcinselliği normalleştirecek olan tek şey, eşcinsellerin doğuştan getirdikleri cinsel yönelim haklarına sahip çıkmak, bu haklarını hayata geçirmek. Politika mı dediniz; bundan sağlam politika mı olur; diğer politikalar macera aramaktan başka bir şey değil. Hem de eşcinsellik karşıtı bir parti üzerinden. Eğer gerekiyorsa, eşcinseller kendileri parti kurmalılar. Kim mi oy verecek? Eşcinsel partiye oy verecek eşcinsel yoksa, eşcinsellerin başka partilere verdiği oy da heteroseksüel renklere dönüşür o zaman, bir anlamı olmaz yani.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder