29 Nisan 2014 Salı

Ben kadın olsaydım, ahlaksızlığı tercih ederdim!

Gerçekten kadınları, kadınlığı hiç anlayamıyorum, anlamak da istemiyorum. Ayşe Arman'nın bir kadınla yaptığı röportajı okudum. Kadınla erkek 9-10 yıl beraber oluyor, sonra erkek kadını borç içinde bırakıp gidiyor, sonra da eski karısıyla evleniyor. Terk edilen sevgili konumundaki kadın erkekten ayrılmak istiyor ama erkek bunu hazmedemiyor. Hem karısı var, hem de sevgilisini bırakmak istemiyor. Sonra kadını rahatsız etmeye başlıyor, yola getiremeyince, seks yaparkenki fotoğraflarını internette, seks sitelerinde paylaşıyor, kadının bütün çevresine gönderiyor bu fotoğrafları. Kadını huzursuz etmek için elinden ne geliyorsa yapıyor. Devlet de kadının anlattığına göre durumla tam anlamıyla ilgilenmeyerek erkeğe bu kötülüğü yapmak için fırsat veriyor, hatta kadını yanlış erkek seçmekle suçluyor. Kadınsa, "beraber olduğun erkeğe inanmanın neresi suç?" diyor. Kadın yaşanılanlardan dolayı işinden de oluyor. Can güvenliğinin tehlikede olduğuna inanıyor. Adamın karısı bile, bu kadını suçluyor.

Tabiki de erkek suçlu ama, çok eleştiriyorum ama erkek egemen dünya da, erkeklere demiyorum bakınız, erkekliğe körü körüne bu kadar inanmak da suçtur ve tehlikelidir, hem de çok tehlikelidir. Seviniz, paylaşınız hayatı ama kendinizden vazgeçip de birilerine kendinizi bu kadar adamayın, feda etmeyin. O aşkın ve sevginin içinde biraz da mantık olsa kime ne zararı olur. Kadınlar da erkeklerin kendileri gibi erkekliği çok yüceltiyorlar, zorda kalınca da eşitlik, özgürlük istiyorlar. Teslim olmadan önce o eşitliğe ve özgürlüğe sahip çıkılsa daha akıllıca olmaz mı?

Çözüm mü... Ben kadın olsaydım heteroseksist ahlakçılığı iplemezdim eğer insanca yaşamak istiyorsam. Ahlakçılıkla mücadele etmenin en güzel yolu, heteroseksist ahlaksızlığı normalleştirmek ve de hayat geçirmek. Benim seks görüntülerimi mi paylaşıyorlar; ben 10 katını çeker kendim paylaşırdım. Birisi beni bedenimle bitirmek istiyorsa, ben bedenimle ayakta kalmaya çalışırdım. Eğer ben bir bez parçasıyla ahlaklı olacaksam, hiç olmayayım daha iyi. Eğer ben seks gibi temel ihtiyacımdan utanarak ahlaklı olacaksam, olmayayım daha iyi. Benim ahlakım başkalarının çıkarına bağlı olacaksa, özgürlüğüm adına ahlaksız olayım daha iyi.

Senin kölen olmadım diye ben nasıl ahlaksız olurum ve bu ahlak anlayışıyla nasıl baskı altına  alınmaya çalışırım? Korkan korkutulur, heteroskesizme inanan da, heteroseksizmin kurbanı olur. Heteroseksizm kaba kuvvetten başka bana niye bir şey yapamıyor; çünkü kendisinden korkmadığımı çok iyi biliyor. Mesela benim seks yaptığım bazı kişiler beni telefonlarıyla kaydediyorlar. Ne yapabilirler ki bununla bana? Ben seks yıldızı olsam ne kaybederdim, striptizci olsam ne kaybederdim? Zaten düzgün bir fiziğim olsaydı, tereddütsüz porno yıldızı veya striptizci olurdum. Çok mu ahlaksızım, terbiyesizim; benim ahlak anlayışım apış aramda değil kulak aramda ne yazık ki!

1 yorum:

  1. Kaleminize Sağlık! Bu kadar basit. Kadın kadının kurdudur ya, böyle bir durumda bir kadının diğerini suçlaması, erkekliğe özentilik, öykünmek ve kölesi olmaktan başka bir şey değildir. Erkek müsveddesinin döndüğü eş, kadın değil işte tam bir BAYAN'dır! Erkeklerin bu derece heteroseksizmi büyütmeye çalışması ve kendince fırsatçılık yapması beni ayrıca çileden çıkarıyor. Kesin çözüm, erkek(!) lere insan muamelesi yapmamakta! Yoldaki bir çöp muamelesi bunları kendine getiriyor ancak!

    YanıtlaSil