19 Nisan 2014 Cumartesi

Ben güzel şarkı ve şarkıcı karşısında hipnotize olurum

Ben güzel şarkı ve şarkıcı karşısında hipnotize olurum. Resim yapanlara hareketsiz poz verilir gibi kilitlenirim şarkıya ve gözümü kırpmadan dinlerim, izlerim. Söyleyenden bile daha çok yaşarım şarkıyı. Yorumcular da şahaneyse, koparım içinde yaşadığım dünyadan. Ben bir şarkı dinlerken beni izleseniz, bir çocuğun yeni bir şey keşfederkenki tutulmuşluğuna şahit olabilirsiniz.

Güzel şarkıya karşı hayranlığım kesinlikle abartı değil, çok keyif almamdan da öte, şarkılarda ve şarkıcılarda kendimi bulmam. Belki çok isteyip de sesim olmadığı için şarkı söyleyememden kaynaklanıyor bu durum. Şarkı söyleyebilecek kadar ses aralığım olsaydı, çirkin sesle bile şarkı söyleme cesareti gösterebilirdim. Çünkü insanın kendisini şarkı söylerken ifade etmesinden daha estetik bir ifade şekli olamaz bence; melodik bir ifade; insanın ruhunu okşayan bir ifade, insanın direkt ruhuna-beynine hitap eden bir ifade. Seni hiç dinlemek istemeyene bile dinletebilirsin kendini şarkı söyleyerek.

Bir çok sanat dalı var ama bana göre en güzeli şarkı söylemek. Ses konuşan bir enstrümandır. Eğer yeterli ses aralığın varsa, onu bir de terbiye ettin mi senden daha güzel hitapçı olamaz. Tabi o sesi doğru amaç için kullanabilecek bir zihnin olması da çok önemli. Anlatıcılığın kadar ne anlatmak istediğin de çok önemli.

Bir süredir Derek Cate ve kızı Hailey'in videolarını izliyoruz, şahsım adına ben hayranlıkla dinliyor ve izliyorum. Babanın sesi çok güzel zaten. Hailey ise sesinin güzelliğinin yanı sıra 8 yaşında olmasına rağmen, şarkıcılığıyla şarkıyı yaşıyor ve yaşatıyor.


Bu da diğer şarkıları:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder