16 Mart 2014 Pazar

Voleybolumuz dörtlü finalde hezimete uğradı


Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde kadınlarımız dörtlü finalde hezimete uğradılar. Beklentilerimize hiç cevap veremediler. Ben ki Eczacıbaşı'nın Vakıfbank'ı da yenip şampiyorn olmasını umuyordum. Eczacıbaşı'nın oyununu görünce Vakıfbank'ın finale çıkması işime geldi ama Vakıfbank eski günlerinden o kadar uzaktı ki, rezil oldular desek yeridir. Şampiyon olan Dinamo Kazan oysa sadece Gamova ve Larson'la oynadı. Oysa Vakıfbank bireysel değil takım oyunu oynayan bir takımdı. Bu sefer istenilen performansı sergileyemediler. 

Fenerbahçe üzerinde oyunlar oynanmasaydı, bu sene kupa gene Türkiye'ye gelebilirdi. Sırf Fenerbahçe gıcıklığı yüzünden hem Avrupa Şampiyonu olmalarına, hem de Türkiye Ligi'ni üçüncü bitirmelerine rağmen, Şampiyonlar Ligi'ne dördüncü olan Galatasaray'ı çağırdı Avrupa Voleybol Federasyonu. Ne sönük bir dörtlü finaldi. Oysa şu anda dünyanın en iyi takımı olan Fenerbahçe finale heyecan katacaktı kuşkusuz. Bakalım o zaman Gamova ve Larson istediği oyunu oynayabilecek miydi Kim'li, Garay'lı, Havlickova'lı, Bauer'li, Eda'lı, Gökçen'li, Merve'li Fenerbahçe'ye karşı? Olsun, bir yıl ara verelim, seneye görüşürüz! Umarım Fenerbahçe farklı maceralara girişip şu anki kadrosunu bozmaz.

Tek tesellimiz kızlarımızın bireysel başarılarıydı. Neslihan en iyi smaçör, Naz da Fair Play ödülü aldı. Üzüldüğümse, voleybolumuzun gelişmesinde en büyük katkısı olan Esra Gümüş, Neslihan Demir ve Gülden Kayalar'ın takım olarak Avrupa Şampiyonu olamamaları. Bunun da sebebi yanlış oyuncu ve antrenör seçimi. Eğer güvenilen smaçörler sakatlanıp ya da oynayanların yüzdesi 10'larda kalıyorsa, Neslihan ne yapsın, Esra ne yapsın, Gülden ne yapsın? Eczacıbaşı koskoca Sokolova'yı bile harcamadı mı? Umarım eksikler tamamlanır da, bu üç kızımızın da Avrupa Şampiyonu olduğunu görürüz.

Sevindiğim bir şeyse, her iki takımımızın da yabancıların performans düşüklüğünden dolayı yerli oyuncularla mücadele etmesi. Artık uluslararası arenada kendi oyuncularımızla varolabiliyoruz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder