13 Mart 2014 Perşembe

Sertab Erener'e laf söylemek kimsenin haddine değil


Radikal aracılığıyla Cengiz Semercioğlu'nun Sertab Erener ile ilgili iddiasını okudum. Hükümet, politikasına ters düşeceği için ülkemizde yapılan Akdeniz Oyunları'nın açılışına katılmayan Sertab Erener'e evlilik dışı ilişki yaşamasını doğru bulmadığını ama seslerini çıkarmadığını söylemiş. Bu bir ters, hatta çok sert bir tepkidir. İnsanın en özeline, ahlakçıların ahlakçılık yaparak müdahalesidir. Hem de kendi dünyalarındaki gerçeklere sırtlarını dönerek. İmam nikahının evlilik dışı ilişkiden farkı var mıdır? Ülkemizde evlilik dışı ilişkiler imam nikahıyla meşrulaştırılmıyor mu?

Daha "dün", Başbakan ve Cunhurbaşkanı tarafından tebrik edilmiyor muydu Sertab Erener başarılarından dolayı? Gecenin bir yarısı Başbakan'ın ruhuna uygun müzik yaptığı için telefonla aranmıyor muydu? Ne oldu da Sertab Erener'in özeline müdahale ediliyor? Eğer insanlar Sertab Erener kadar güzel yaşayabilselerdi, dünya daha yaşanılabilir olurdu. Sertab Erener sadece bir şarkıcı, müzisyen, müzik insanı değildir, bakış açısıyla, tarzıyla bir yaşam grusudur, bir hayat felsefesidir ders niteliğinde. Gönül insanıdır, İNSANDIR.

Bir milletin yıllarca süren hezimetinin kurtarıcısı, komplekslerinin sıfırlayıcısıdır Sertab Erener. Eurovision şarkı yarışmasında birinci olmak Sertab Erener'den önce hayal gibi bir şeydi. Birinci olamamamızın sebebi yok komşuculuk, yok politika, yok jüri, yok şu, yok bu... Sertab Erener her şeye rağmen müziğimizi layığıyla temsil etmiştir. Eğer Sertab Erener bu yarışmaya katılmasaydı, Eurovision kompleksimizden hayat boyu kurtulamazdık. Onun sayesinde özgüvenimizi kazandık.

Müzik bilgisiyle, müzik aklını doğru kullanabilme yetisiyle, tekniği ve doğal yeteneğini orantılı kullanabilmesiyle bu ülkenin 1 numaralı müzik insanıdır Sertab Erener. Gerisi halkın sanatçısıdır, müzik piyasasının sanatçısıdır ama Sertab Erener bir müzisyendir, hem de star bir müzisyen.

O yüzden Sertab Erener'e laf söylemek kimsenin haddine değil.Çünkü Sertab Erener kendini bilen bir insan, buna ihtiyacı yok ki. Bu ülkeden gerçek anlamda sanatçıların fazla çıkmamasının sebebi ahlakçılıktır. Çıkanlara da yobazlar bir şekilde engel çıkarmaya çalışıyorlar işte. Varolmak istiyorsan, yobazlara hayır demeyeceksin. Hayır dersen ahlaksız ilan edilirsin. Hemde aşkın ve sevgin yüzünden. Kadın birini sevmiş, bakınız birini diyorum, gizlisi-saklısı yok, bir tane sevdiği insan var, yıllardır da onunla yaşıyor ve bu yüzden tehditvari bir şekilde uyarılıyor. Bir imza mı paklıyor ilişkiyi? Gönülden atılan imzalar daha sahici değil mi? Bir insanı aşk, sevgi üzerinden sindirmeye çalışmak çok yakışıksız. Bu ülkeye her sanatçı gelebilir ama bir tane daha Sertab Erener gelmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder