4 Mart 2014 Salı

Meslek cinsel yönelimle mi icra ediliyor, eşcinsellik neye göre iffetsizlik?


İnanamıyorum ya. Biz kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz? Ahlakçıların cadı avına çıktığı orta çağda mı? Bir polis cinsel yöneliminden dolayı "iffetsizlik" gerekçesiyle mesleğinden men ediliyor. Meslek cinsel yönelimle mi yapılıyor? Heteroseksüel ilişkinin artısı ne de iffetsizlik sayılmıyor? O zaman bana göre de heteroseksüellik iffetsizlik. Neden mi; benim cinsel yönelimime uymuyor. Heteroseksüellerin başka bir gerekçesi mi var? B birleşmesinin A birleşmesinden olumsuz bir tarafı mı var? Eşcinselliği bilinmeyenler görevlerine devam ediyor ama. Demek ki cinsel yönelimin olumsuz bir etkisi yok mesleğe ve de AHLAKA. Sadece homofobiklerin rahatsızlığı eşcinsellere yapıştırılan iffetsizlik etiketi.

Düşünüyorum da biz kimler tarafından yönetiliyoruz. Çok acı bir durum. İktidarından güvenliğine, yargısından sokaktaki vatandaşına kadar herkes ahlakçı. Ahlak dedikleri de cinsellik üzerinden işliyor. Onun dışında her türlü ahlaksızlık görmezlikten, bilmezlikten gelindiği gibi savunulabiliyor bile. İnsanlıktan bahsediliyor, demokrasiden bahsediliyor ama bir insan doğal yapısından dolayı gözden çıkarılıyor. Aç kalmış-açıkta kalmış, psikolojik olarak şiddete maruz kalmış, hatta bu yüzden intihar etmiş kimin umrunda.

Nasıl bir sistemdir bu heteroseksist sistem? İktidar olmak ve kendi ideolojilerini herkese dayatmak mı? Bazen kendi insanlığımı insanlık dışı bir gezegende sınamak için geldiğime inanıyorum dünyaya. Yoksa benim fiziksel ve ruhsal ihtiyacımı kendi yapıma göre tatmin etmemin kime, nasıl zararı olabilir ki? Gerçekten homofobiklere doğa ve doğanın gerçekleri anlatılabilir mi? Sanmıyorum. Yapılacak tek şey, kimliğinin içini doldurup sapasağlam heteroseksizmin homofobisine karşı durmak. Çünkü hastalığını kabul etmeyen hastayı iyileştirmek çok zordur. Homofobi de bir hastalıktır korkuya dayalı bir nefret olduğu için. Eşcinsellik ise sevgiye, aşka, cinselliğe dayalı bir paylaşımdır. Anlayamıyorsunuz biliyorum.

Pardon unutmuşum. Eşcinsellere meslek bile yakıştırılamıyor. Eşcinseller ne yapsın öyleyse? Fuhuş mu? Öyle de yapmak zorunda kalabiliyorlar. Sonra da ne oluyor. Ahlaksızlıktan ahlaksızlık beğen. Eşcinsel olduktan sonra, kral olsan gene yaranamıyorsun. Fuhuşu ahlaksızlık olarak gördüğüm zannedilmesin. Heteroseksizmin bakış açısına göre eşcinsellerin nasıl çıkmaza sürüklendiğini anlatmak istedim.

Aslında bilinen bir gerçek de var. Eşcinselliğini gizleyip oyunu heteroseksizmin kurallarına göre oynadığın sürece, heteroseksizmi tehdit etmediğin için bir sıkıntı yok. Ne zaman görünür olup tehdit olarak algılandın mı, sıkıntı o zaman. Yoksa mesleğin cinsel yönelimi mi olur. Heteroseksizmin uydurması.

Pardon, eşcinsellik diyince de meslek olarak modacı veya şarkıcı geliyor değil mi akla. Bir de seks işçisi. Eşcinselden polis olmaz, asker olmaz, futbol hakemi olmaz, vesaire! Çünkü güç, erkek heteroseksüelliğine-erkekliğe mahsus bir şeydir! Yani erkeklik denilen şey öyle herkesin yapabileceği bir şey değildir. Dolayısıyla erkeklerin güç içerip onlara ayrıcalıklı davranılmasını sağlayan mesleklere de dokunulmaması gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder