7 Şubat 2014 Cuma

Batılı bir yüz Farah Zeynep Abdullah


Onu "Öyle Bir Geçer Zaman ki" dizisinde ailenin uçarı kızı Aylin olarak tanıdık. Dizide evlenip yetişkin bir karakterin hakkını da layığıyla vermişti. Sonra diziden ayrıldı. Sonra iki film projesinde gördük ve bugünlerde Kıvanç Tatlıtuğ ile oynayacağı dizinin fragmanlarıyla gündemde ama bir dergiye verdiği pozlarla hem adının altını kalın bir çizgiyle çizdi, hemde aklımızı başımızdan aldı Batılı güzelliğiyle.

Gerçekten kimdi Farah Zeynep Abdullah. İsmi bile farklıydı. Abdullah diye soyad mı olurdu? İngiltere'de falan yaşadığını biliyorduk, müziğe ilgisinin olduğunu... Başka da bir şey bilmiyorduk. Pat diye düşmüştü dizi dünyamızı, görsel dünyamıza.

Sözlüğe bakıyoruz... Türkmen bir babayla Türk bir annenin kızı olarak İstanbul'da doğmuş, lise eğitimini İngiltere'de tamamlamış. "Öyle Bir Geçer Zaman ki" dizisinin seçmelerini kazanınca üniversite kaydını dondurmuş. Bu kadar.

Bazıları sanatçı olur ama bazıları da yıldız doğar. Bir yıldızda sinema yüzünün olması da hem ayrıcalık, hem de ön koşuldur. Farah Zeynep bana göre sinemamızın Batılı en güzel yüzü. Yeni dönem sinemamızın da Fahriye Evcen, Cansu Tosun ve Gökçe Bahadır'la birlikte dört yapraklı yoncası, kare ası. Üç yıllık sinema hayatına rağmen daha şimdiden üç ödül almış. "Farah Zeynep'i takip edin" derim.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder