7 Ocak 2014 Salı

Transseksüellerden nefret edenler, önce ruhlarını temizlesin

İstanbul'da bir transseksüel bir kadın, trans kimliğinden dolayı hamama alınmamış. Hamamcının gerekçesi, diğer müşterilerin transseksüellerden rahatsız olması. Şimdi insan olan bir insanın, kafasındaki şablonlara uymuyor diye başka bir insandan rahatsız olma ve onu istememe hakkı olabilir mi? Gitmesi gereken transseksüel mi, rahatsız olan müşteriler mi?

Bir insanı trans kimliğinden dolayı hamamda istememek, onu dünyada istememekle eş anlamlıdır. Mesele hamam meselesi değildir. Transseksüeller hayatın diğer alanlarında normal bir şekilde kabul ediliyorlar da, sadece hamamda mı kabul edilmiyorlar? Kimse "Bu bir ayrımcılık değildir, kibar bir dille durumu izah ettik" falan diyemez. Burada müşterinin memnuniyeti gözetilirken, bir transseksüeli müşteri yerine koymamak bile başlı başına bir ayrımcılıktır.

İnsan sorar bir, "Bu insanlar transseksüelden niye rahatsız oluyor?" diye. Eğer makul bir gerekçeleri yoksa, transseksüelden rahatsız olan müşterilere yol gösterilir. Çünkü bu hayat sadece doğuştan erkek veya kadın olanlara tahsis edilmiş bir mekan değil ki. Rahatsız olan gider başka bir gezegene, orada hamam açtırır, orada yıkanır.

Hamamcı demiş ki transseksüele, "Sizin için açılmış hamamlar var, gidin orada yıkanın". Biz ayrı yaşamak istemiyoruz ki, biz öcü değiliz ki, biz kimseyi ısırmıyoruz ki... Rahatsız olanların korkuları, tiksintileri varsa psikiyatrlar ne güne duruyor, gitsinler tedavi olsunlar yersiz korku ve nefretleri için. Hem ayrıca transseksüeller için özel hamam mı varmış?

Eğer transseksüellerden daha fazla nemalanacaklarını bilseler, transseksüel olmayan müşterilerin istememesini gerekçe gösterirler mi hamama almamak için? Paranın gözünü seveyim, nelere kadir. İşte insanlık parayla satın alınabilecek seviyede.

Merak etmeyin, aynı Batı'daki gibi bizi cezbedebilmek için peşimizden koşacağınız günler de gelecek. Cevabımızı o zaman vereceğiz siz transfobiklere. Çünkü o zaman hamamcı da biz olacağız, müşteri de...

2 yorum:

  1. Ben bu durumu, yıllaaaar yıllar önce zencilere yapılan muameleye benzetiyorum.. Aynı geri kalmış zihniyet, aynı kokuşmuşluk! Ama bu günler de geçecek... Tüm LGBT dostlar, hakettikleri saygıyı ve huzuru elde edecekler bir gün... Ve umarım; yakındır o gün...

    YanıtlaSil
  2. Gerçeklerin üzeri nereye kadar örtülebilir ki...

    YanıtlaSil