30 Ocak 2014 Perşembe

Merve Çaloğlu "Uzak Yollar"(dan özlediğimiz müzikle geldi!)


Müziğimizde yeni bir ses daha, Merve Çaloğlu. Derdi müzik yapmak olanların hiç isimle, soyisimle derdi olmuyor. Eskiden iyi müzik yapılıyormuş ama isme-cisme de önem verilirmiş. Günümüz jenerasyonu daha özgüvenli oluyor bu konuda. Amacı müzikse müzikle varolma yolunu seçiyor. Oysa imaj devrinde yaşıyoruz ama gerçek müzisyenin imajı da müziği oluyor. Merve Çaloğlu'nun müziği de benim özlediğim tarzda müziklerden. Alaturkaya karşı olduğum zannedilmesin ama kız altını çize çize katışıksız Pop müziği yapıyor. Ses ve yorum bana göre çok güzel, çok tatlı ve de güçlü. Müziğinde deneysellik de var. Tek düze dımdıstak tarzda değil. 90'ların tadı da var ama 80'lerin esintisinin de olduğu 90'lar. Düzenlemeler güzel yapılmış. İnsanı rahatsız eden bir tarafı yok albümün. Layığıyla albüm olmuş. Koy müzikçalara, sonuna kadar dinle. "Bir şarkıyla patlayayım da, gerisi önemli değil" manasında balon bir albüm değil anlayacağınız. Alınız. Pişman olmazsınız. Müzik tarihimize kayıt olarak düşecek albümlerden. Müzik piyasası öldü ama buna inat pırıl pırıl sesler kaliteli biçimde varolmaya devam ediyorlar. Unutmadan albümde Cazımsı şeyler var, benim de sevdiğim Latin var, Pop var, melodisinde bizden şeyler de var, Batı var... Evet, evet güzel bir albüm. Dinledikçe tam anlamıyla sarıp sarmalıyor insanı. Tavsiye olunur.

Tango tarzındaki açılış şarkısı "Bir Gün Elbet" çok güzel bir şarkı., ikinci şarkıda Ege'yle Latin mi harmanlanmış, bana mı öyle geldi? "Beni Merak Etme" de 80'lerin Pop Dans soundunda gümbür gümbür çok enfes bir şarkı. Müzikte baslar çok önemli soundun güçlü olması açısından ama insanın beynini de şişirmemeli. Kontrollü bir sound olmuş. Albüme ismini veren şarkı, isim şarkısı olmayı fazlasıyla hak ediyor. Albüm hep bu Pop Caz soundunda olsaydı dedirtecek cinsten bir şarkı ve Merve Çaloğlu'na cuk oturmuş. Gerçekten albümde boş şarkı da yok. "Bu Satten Sonra" albümün en dikkat çeken Pop şarkılarından. Relax oluyorsun dinlerken. "Gidelim Buralardan" albümün zirve şarkısı diyebiliriz. Düzenlemedeki senfonik hava şarkıyı yükseltmiş de yükseltmiş. Merve Çaloğlu'nu parlatacak şarkı bizim tınılarımızla Latin tarzının harmanlandığı "Yollar Bağlar" olabilir. Ama herkes "Sarhoştu Geceler"i daha çok sevecek. Çok vurucu bir şarkı. Kültürümüzden bir melodisi var çünkü.

Ne diyelim, özlediğimiz tarzda müzikle hoş geldin müzik dünyamız Merve Çaloğlu. "Lades" klibi dönmeye başlamış albümden. Merve Çaloğlu'nun künyesine Twitter'dan ulaşabildim. Piyanist, şarkı yazarı, şarkıcı ve tiyatro artisti yazıyor.

Yazıyı yazdıktan sonra radyoda canlı performansını dinledim Merve Çaloğlu'nun. Yanılmamışım. Hatta canlı performansı stüdyo kaydından daha iyi olanlardan. Şarkılar da tamamen sanatçının kendisine aitmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder