5 Ocak 2014 Pazar

Voleybol Kadın Milli Takımı'mız umut verdi


Voleybol Kadınlar 2014 Dünya Kupası elemeleri başladı. Grubumuzda zayıf takımlarla eşleştik ama sonuçta her ülkenin milli takımları oldukları için bazılarına çok da zayıf gözüyle bakmamak gerekiyor. Eğer zayıf diye ciddiye almazsan, o zayıf takımlar alıp başını gidiyor ve çok güvendiğin seni hezimete uğratabiliyor. Daha önceki şampiyonalarda Hırvatistan ve Bulgaristan'ın bize yaptığı gibi.

Grubumuzda dün Ukrayna ile karşılaştık. Milli takımımıza, Massimo Barbolini'ye bağladığım son Avrupa Şampiyonasındaki performansızlığından dolayı aslında hiç güvenmiyordum. Çünkü Neslihan, Neriman, ve de diğerleri sanki keyifsizce oynuyorlardı. Ama son karşılaşmalarında rakip çok da güçlü olmamasına rağmen, belki de milli takımın en coşkulu oyununa şahit oldum. Neslihan'ın servis serileri hiç bu kadar isabetli ve istikrarlı olmamıştı. Neriman canavar gibi yükleniyordu smaçlara. Eda sakatlıktan bir dönmüş, pir dönmüştü. Fenerbahçe'deki oyunundan okunuyordu eski gücüne döndüğü ama milli maçta çok daha iyisini sergiledi. Servisleri, tek ayak ve bloklarıyla orta oyuncu olmasına rağmen takımın skor yükünü sırtlanmıştı. Ve ben inanıyorum ki orta oyuncu Bahar Toksoy'a veda etme zamanı gelmiş. Çünkü 1.97'lik Kübra gibi bir orta oyuncu varken macera aramak çok lüzumsuz. Voleybolda, özellikle blok tutmak için orta oyuncularda fiziksel üstünlük en önemli unsurdur. Artık günümüz voleybolu hızlı bir şekilde ortadan oynatılmaktadır. Ortadan Eda ve Kübra, 4 numaradan Neriman ve Gözde, pasör çaprazı olarak da Neslihan'la kadro oturmuş gibime geliyor. Pasörümüz Naz zaten bir dünya starı. Gizem desen libero olarak çok sağlam. Pasör çaprazı olarak Polen'in de acilen Neslihan'ın yerine monte edilmesi gerekiyor. Yedeklerimiz her mevkiden oynayan Seda, ortada Büşra ve 4 numarada paşalar gibi Güldeniz'le idare eder. 

Yalnız pasör yedeğimizin bu yılki performansını göz önünde bulundurduğumuzda Elif Öner'in olmasında fayda var. Libero yedeğimiz de Gülden artık milli takıma veda ettiği için her halükarda Nihan'ın olması daha güven verici olacaktır. Uzun vadeli düşündüğümüzde 4 numara oyuncularımızdan birisinin da aslında Elif Onur'un olması gerekiyor. Çünkü servisleri, smaçları, manşeti ve bloğu en iyi olan oyuncumuzun Seda gibi hem pasör çaprazı, hem de 4 numaradan oynama özelliği var. Bu oyuncumuzun da Seda'nın yerine monte edilmesi gerekiyor acilen. En çok merak ettiğim şey, Ayşe Gökçen Denkel'in bir maçta 10 blok yapmasına rağmen neden milli takıma çağrılmadığı. Voleybolda servis, manşet çok önemli ama blok olmazsa hiçbir şeydir takım. Çünkü karşı takımı en yıldırıcı güç bloktur. Ve şu anda Türkiye'nin en blokçu oyuncusu Ayşe Gökçen'dir. Umarım bu gerçek gözardı edilmez de milli takım kadrosuna dahil edilir.

Bu arada İtalya Milli Takımı'nı defalarca şampiyon yapmış olan Massimo Barbolini'ye de haksızlık etmemek gerekiyor. Zamanla milli takımızla uyum seviyesini yükseltip, bizim takımımızı da yukarılara taşıyacağına inanıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder