20 Ocak 2014 Pazartesi

Hem eşcinsellik karşıtı olacaksın, hem de eşcinsel arkadaşların olacak!


Çocuklara yanlış örnek teşkil etmesi gerekçesiyle eşcinsellik propagandasının suç olduğu Rusya'da Devlet Başkanı Vladimir Putin, liberal olduğunu ve eşcinsel tanıdıklarının-arkadaşlarının olduğunu söylemiş. Benim bildiğim liberallik insan haklarına ve bireysel özgürlüğü saygıyla olur. Tabi insan kendi kafasına göre demokrasi planı çizerse, liberal de olur, demokrat da olur, zor da kalınca kendini haklı çıkarmak için her bi' şey de olur.

Bana samimiyetsiz gelen çelişkiyse, aynı Putin'in sarfettiği sözler gibi, eşcinsel karşıtlarının homofobiyle suçlandıkları zaman, "Benim de eşcinsel dostlarım, arkadaşlarım, tanıdıklarım var" diye çıkış yapmaları. Sizin tehlikeli bulduğunuz için karşı çıktığınız eşcinsellik varsa, eşcinseller de olacaktır tabiatıyla uzağınızda veya yakınınızda.

Aslında homofobikler başlı başına bir çelişki yumağı. Varolan bir şeye niye karşı çıkılır ki, niye hastalık diye hedef gösterilir ki, ahlaksızlık diye lanetlenir ki...? Bu da gösteriyor ki, sırf kendi kafaları basmadığı için karşı çıkıyorlar. Eşcinsellik var mı var, hastalıkmış, ahlaksızlıkmış, günahmış... hiçbir şey eşcinselleri insan hakları çerçevesi dışında tutmak için gerekçe olamaz. Eğer gerçekten demokrasi varsa bir düzende, bir insanı cinsel yöneliminden dolayı reddetmek, yanlış bulmak, inkar etmek, hedef göstermek, heteroseksüellerden farklı davranmak, kısaca eşcinsel karşıtlığı bir suçtur ve bu suçu işleyen herkes geriye dönük olmak üzere bile cezalandırılmalıdır.

Eşcinsel karşıtlığı nasıl bir şeydir biliyor musunuz, karşı cinselliği-heteroseksüelliği inkar etmek gibi bir şeydir. Herkesin anlayacağı dilden söylersek, kadınla erkek birbirini sevince suç oluyor mu? Eğer hayata sadece bu açıdan-heteroseksizm açısından bakıyorsanız, söylenecek bir söz olamaz. Hayatı sadece kendin gibi görmek kadar cahilce bir şey olabilir mi?

Eşcinsel karşıtlığının-homofobinin nedeni korkuya dayalı nefrettir. Bu korku, cahillikten kaynaklanan yaşanılan düzenin bozulacağı korkusundan başka, bastırılan kimliklerin ortaya çıkması korkusudur da. Yoksa aklı başında olan bir insan eşcinselliğin düzeni bozmayacağını bildiği gibi yaşamın doğal bir gerçeği olduğunu da bilir, eğer kendisiyle barışabilecek bir sevgi potansiyeli ve özgüveni varsa, kendi kimliğinin ortaya çıkmasından korkmaz da.

Evet sevgi çok önemli bir unsur hayatın gerçekleriyle barışabilmek için. Sevgi dilden düşmez ama hayata geçirilemez bir türlü. Ben insanların çoğunun içinde nefretin sevgiden ağır bastığına inanıyorum. Görünen sevgi, sadece kendilerini tatmin etmek için ihtiyaçtan kaynaklanan kaçınılmaz samimiyetsiz sevgi. Gerçek sevgi en ötekini sevebilmektir. O sevgi de hayatını en ötekiyle paylaştığın zaman mümkündür ve o zaman inandırıcıdır.

Samimiyetsiz sevgiye bir örnek de ülkemizden vermek istiyorum. Sevgi-Der Yönetim Kurulu, Eğitim-Sen Batman Şubesi tarafından Belediye Konferans Salonu’nda düzenlenen “Cinsel yönelim ve Cinsiyet Kimliği Yaşayan Öğrenciler” konulu paneli yazılı basın açıklamasıyla lanetlemiş. Derneğin adı sevgi ama sırf cinsel yönelimlerinden dolayı eşcinsellere nefret kusuyor. Ne yaman çelişki. Dernek Başkanı'nın nefretinin gerekçesine de bakar mısınız; Din, Peygamber, Tanrı, örf ve adetler...

Az önce okuduğum habere göre Putin saçmalamaya devam etmiş. "Eşcinsellik pedofiliden farksız" demiş. Eğer pedofiliyi belirleyen cinsel yönelimse, heteroseksüellik pedofilinin alası diyebiliriz. Putin ne kadar eşcinsellerde çocuk istismarı fazla dese de, istatistikler hiç de öyle söylemiyor. Bir de nüfusun miktarını eşcinselliğe bağlıyorlar ya Putin gibi, iyice irrite oluyorum. Eşcinsellik canlı tarihinden beri var. Eşcinsellik insanlık soyuna tehdit oluştursaydı, insanlar olur muydu şu anda dünyada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder