23 Ocak 2014 Perşembe

Bacak gerekçesiyle buz patenine TRT yasağı


TRT bu yıl Rusya'da yapılacak Kış Olimpiyatları'ndaki buz pateni yarışmalarını yayınlamayacakmış. Gerekçe de kadın yarışmacıların giydiği kıyafetleri açık bulması. Ben TRT'nin ahlakçılığına Eurovision Şarkı Yarışması'na Hadise'den sonra kadın şarkıcı göndermemesinden, sonra çeşitli bahanelerle yarışmadan çekilmesinden beri hiç şaşırmıyorum. Hatta size tuhaf gelecek ama kadın voleybol maçlarının hiç izlenmeyecek TRT Avrasya gibi kanallara kaydırılmasını bile TRT'nin ahlakçı zihniyetine bağlıyorum. Bir gün Eurovision'a katılmama sebebinin de eşcinsellik olduğu itiraf edilirse kimse şaşırmasın. Zihniyet ortadayken, uygulamalar bana çok normal geliyor. Böyle giderse gün gelecek TRT'de kadınlara makyaj yasağı getirilecek, hatta kadınlar başı açık çıkamayacaklar bile. Hükümet muhafazakar olur da, kanalı modern olabilir mi? TRT taraflı bir şekilde iktidarın iletişim aracı şu anda, halkın falan değil. Aşırı dindar gazeteler var ülkemizde kadın sporcuların kollarını, göbeğini falan fotoshop'la kapatıp ahlakçılık taslayan, TRT'nin, dolayısıyla ülkemizin geleceğini görüyorum ben o gazetelere baktıkça.

Spor izleyicisi gerçekten bacak için mi seyrediyordur müsabakaları, yoksa ahlakçılık yaptıkları için cinsel açlık çeken kendilerinin düşüncesi mi böyle? Tabiki de ikincisi. Herkesi kendileri gibi zannediyorlar. Zaten sporun bir anlamı da yok ki onlar için. Size bir şey söyleyeyim mi? Eğer 80 milyonluk ülkede spor alanında başarısızsak, işte bu ahlakçı zihniyet yüzünden. Bir de olimpiyatları alamamazı "Gezici"lere bağlıyorlar. Kadın sporcuların koluyla bacağıyla uğraşan bir ülkeye Olimpiyatlar'ı verirler mi? İyi ki de vermiyorlar. Bari utanmayız ahlakçı zihniyetin uygulamalarından dolayı. Koskoca Türkiye'den neden başka Tuğba Karademir'lerin çıkmadığını şimdi anlayabiliyor musunuz?

Muhafazakar iktidar hakkındaki düşüncelerim hep paranoyakça bulundu ama benim düşüncelerimden fersah fersah öteye bile geçti bu iktidar. Acaba ben ve benim gibilere inanmayanlar fazla mı iyimser, yoksa onlar da aynı yolun yolcuları da iktidar gibi onlar da mı takiye yapıyorlar?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder