12 Aralık 2013 Perşembe

Eşcinsel olmadığın halde erkek erkeğe öpüşmek!


İnsanlıktan bahsederiz, duyarlılıktan bahsederiz ama insanlığımız da, duyarlılığımız da bir noktaya kadardır. En fazla içinde yaşadığımız kültürün değerlerine kadardır. Duyarlılık konusunda uyarıldığımız zaman da hemen içinde yaşadığımız kültürün sınırları hatırlatılır. Dedim ya, insanlığımız, duyarlılığımız içinde yaşadığımız kültür kadardır. Dolayısıyla eşitlik, özgürlük, demokrasi anlayışımız da o kadardır. Mesela en öteki konumundaki kesim, en öteki olmayı hak ediyormuş gözüyle bakılır. Farklı olanları ötekileştirenlere sorsan insandırlar, duyarlıdırlar, iyidirler... Bu da onları çelişkili duruma sokar farkında oldukları veya olmadıkları. Çünkü sadece kendi bakış açılarına, öğretilmişliklerine göredir insanlık anlayışları. Kendileri hep anlaşılmak isterler ama söz konusu başkaları olunca sadece anlamak istediklerini anlarlar. Kendilerini karşılarındakinin yerine koymak istemezler. Çünkü hayat öğretilmişlere göre öğrendikleri doğrultusunda tek tiptir. Seçenekler sınırlıdır. A şıkkı vardır hayatın, bilemedin B şıkı. Bir başka şıkkı olamaz. Olursa da yanlış şıktır. Bu şıkkın yanlışlığının sebebi heteroseksizme aykırılığıdır. Bilimsel dayanaktan yoksun olarak ya ahlaksızlıktır bu farklılık, ya günah, ya da namussuzluk veya benzer durumlar. Başka hiçbir açıklaması yoktur bu ayrımcılığın. Çünkü heteroseksizmin mantıklı bir dayanağı yoktur.

Eşcinsel olmadığınız halde erkek erkeğe veya kadın kadına öpüşebilir misiniz? Neden öpüşemezsiniz? Eşcinsellik heteroseksizm ve değerlerine aykırı olduğu için değil mi? Peki bu karşıtlık insanlığı tartışmalı hale getirmez mi? İnsanlık farklılıklardan nefret etmek midir, onları bile bile anlamamak mıdır?

Almanya'da voleybolcular eşcinsel olmadıkları halde homofobiye dikkat çekmek için erkek erkeğe öpüşerek bir dergiye poz vermişler. Şimdi bu adamlar ahlaksız mı oldu, sapık mı oldu, yoksa erkeklik değerlerini ayakları altına mı almış oldular, erkekliklerinden ne kaybetmiş olabilirler, veya hayatlarında ne kaybetmiş olabilirler? Kazandıkları bir şey var tartışmasız; İnsanlık!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder