24 Aralık 2013 Salı

2013 Türkiye'sinde utanç verici insanlık ve demokrasi tablosu


Yolsuzluklar, insanların kendilerini aklama çabaları, yandaşların hala gerçekleri görmek istememeleri falan, filan... Dürüstlükten bahsediyorlar, ahlaktan bahsediyorlar, demokrasiden bahsediyorlar, insanlıktan bahsediyorlar ama gözleri kendilerinden başkasını görmüyor. Kim ölmüş, kim kalmış umurlarında değil. Hatta kendilerine benzemeyenler, kendileri gibi olmayanlar, kendilerini desteklemeyenler gebersin! İşte böyle bir Türkiye, Türkiye.

Seks güzel ama kendileri yaparsa güzel. Başkaları yaparsa ahlaksızlık. Para güzel, hayat güzel ama kendileri kazanırsa güzel, kendileri yaşarsa güzel. Sanki dünyanın, hayatın sahipleri onlar ve başkalarının nasıl ve ne kadar yaşayacağına onlar karar veriyorlar. "Seks işçileri kimin için seks işçisi oluyor, neden seks işçiliği yapıyor?" diye sorma zahmetine bile katlanmıyorlar.

Mersin'de transseksüel bir seks işçisi, "Sizleri burada istemiyoruz, defolun gidin buradan" diyen bir grubun sopalı, bıçaklı öldürülesiye saldırısına uğramış ve bir aracın önüne atılmış. Olay herkesin gözünün önünde cereyan etmesine rağmen hiç kimse sesini çıkarmamış. Saldırıda kafasına aldığı döner bıçağı darbelerinden dolayı kesikler oluşan trans kadının sol bacağı kırılmış. Üstüne üstlük saldırıya uğrayan trans kadın ve refakatçi arkadaşları polisin suçlu muamelesine ve hastane yetkililerin duyarsızlığına maruz kalmışlar.

Bu tabloya ne denilebilir ki? İnsanlık adına mantıklı bir açıklaması olan var mı? "O bir transseksüel ve seks işçisi, bütün bunları hak ediyor" mu tek açıklama? Benim de diyebileceğim tek şey var; İnsanlık bu mu? İnsanlık kendi canları yanınca akla geliyor bu ülkede. Ama acı geçince kaldıkları yerden devam ediyorlar bildikleri, öğrendikleri şekildeki insanlığa.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder