28 Kasım 2013 Perşembe

Esra Gümüş milli takıma geri dönmeli


Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonlar Ligi başladı. Temsilci takımlarımızdan Eczacıbaşı transfer ettiği üç star oyuncudan yoksun bir şekilde yerli oyuncularla mücadele etmesine rağmen, Cannes'la yaptığı maçı 3-0 kazanmasını bildi. Burada maçın kritiğini yapmayacağım. Esra Gümüş'ün performansına dikkat çekeceğim. Neslihan Demir eski formunda değil ama Esra Gümüş 31 yaşında olmasına rağmen eski gücünden bir şey kaybetmediği gibi, kendine daha çok şeyler katmış. Servisleri muhteşem, smaçları sert ve akıl dolu, manşetleri ve defansları zaten tartışılmaz. Çünkü Esra gümüş demek manşet ve defans demektir. Oyun kurmak manşetle başladığı ve karşı takımı yıldırmanın en büyük yolu defans olduğu için de, Esra Gümüş bir takımı bel kemiğidir. Bugün de Neslihan'ın eksik performansını her zaman olduğu gibi Esra Gümüş tamamladı ve pasör çaprazıyla eşit sayı üretti.

Şimdi sormak istiyorum. Bir oyuncu profesyonel hayatının zirvesindeyken neden milli takımda oynatılmaz? Esra Gümüş kendi isteğiyle milli takımdan çekildiyse, bir oyuncunun böyle bir lüksü var mıdır? Yok ise, çağrılıp da milli takıma katılmayan oyunculara neden ceza verilmektedir? Federasyonla Esra Gümüş arasında karşılıklı bir anlaşma mı vardır milli takımda yer almaması için?

Daha önceki bir yazımda da bahsetmiştim. Son Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası'ndaki milli takımımızın başarısızlığının en büyük sebebi Esra Gümüş'ün olmamasıdır. Bugüne kadarki en büyük 4 numara smaçörü Esra Gümüş'tür. Çünkü Esra Gümüş komple bir 4 numara oyuncusudur. Çünkü manşeti, defansı, servisinin yanında, bir şekilde topu öldürme-sayıya dönüştürme yetisi de vardır. Çünkü 1.81'lik boyuna rağmen 3.05'lik bir sıçrama yeteneği vardır. Voleybolda smaçörün başarısı da kol gücüyle beraber sıçrama yeteneğidir. Esra Gümüş'te de sıçramayla birlikte kol gücü de mevcuttur.

Bu yazı, Esra Gümüş'e övgü yazısı değildir. Ondan daha iyi komple bir 4 numara oyuncusu olmadığı, hala formda olduğu ve milli takımın Esra Gümüş'e ihtiyacı olduğu için bir hatırlatmadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder