2 Nisan 2013 Salı

Eşcinselliğin kabul edilebilirliğinin ahlaki ölçütü

Anal İlişki sözde heteroseksüellerin cinsel çeşnisi, eşcinselliğin laneti!

Bazen eşcinselliğe dair yaşadığım lüzumsuz sansürler aklıma gelince sinirleniyorum.

Geçtiğimiz aylarda bir eşcinselin talebi üzerine, anal ilişkiye dair bilgilenme ihtiyacına istinaden yazdığım yazı, Radikal Blog tarafından uygunsuz bulunup yayınlanmamıştı. Oysa Radikal gazetesi eşcinsellerin yanında olan bir gazeteydi bildiğim kadarıyla.

Eşcinsel dostu olmanın da bazı ölçütleri mi vardı? Bir noktaya kadar mı eşcinsel dostu olunurdu veya eşcinsellik karşıtı olunmazdı?

Eşcinsel yandaşlığı, anal ilişkinin meşruluğuna kadar mıydı? Çünkü eşcinsellik denildiği zaman direkt anal ilişki akla gelir ve işin içine mahrem noktası girince, heteroseksizmin ahlak anlayışı haklılık mı kazanıyordu?

Sadece cinselliksiz bir eşcinsellik mi destekleniyordu? Yoksa heteroseksist toplumsal ikiyüzlülük kuralı toplumun en özgür birimlerinde bile mi mevcuttu? Bu durum açık eşcinsel karşıtlığından daha tehlikeli değil mi? İnsanı daha bir yarı yolda bırakmaz mı güvendiği dağlara mevsimsiz kar yağması?

Heteroseksizmin en eşitlikçi geçinen birimleri bile nasıl bir eşcinsellik istiyorlardı ki? Eşcinselliğin ahlaklısı nasıl oluyor acaba? Cinselliksiz mi, gizli cinsellikli mi?

Toplumda aile olarak falan eşcinselliği kabul edemeyenlerin, kabul etmekten başka çareleri kalmayınca, eşcinselleri kabul etmenin ölçütleri az-çok bellidir. Anal ilişkisiz bir eşcinsellik veya aktif bir eşcinsellik, veya İran'daki gibi bedensel erkekliğe ters bir ilişki yaşamaktansa, transseksüel olup, kadın olarak hayat sürmek kabul edilebilir eşcinsellik ölçütleridir.

Radikal basının eşcinsellik ölçütleri nedir acaba? Toplumun düşündüğü gibi, "Bizden uzak 'öteki' olarak veya heteroseksist sistemi rahatsız etmeyecek şekilde yaşasınlar" şeklinde mi? Varolsunlar, haber olsunlar ama sistemin ahlak anlayışına da karşı gelmesinler!

Heteroseksist ahlak anlayışıyla eşcinsel özgürlük mümkün olabilir mi acaba? Zannetmiyorum. Çünkü eşcinsel karşıtlığının temel dayanağı zaten bu ahlakçılık değil mi? O yüzden beni en çok irrite eden şey, sansür kurbanı en çok kendileri olmasına rağmen, bağımsız olan veya bağımsız olmaya çalışan basının heteroseksist ahlakçılığıdır.

Pardon bir de, gönül rızasıyla olduktan sonra, heteroseksüel olduklarını iddia edenlerin yaşadıkları, heteroseksüelliği dair bir çeşit cinsel çeşni olduğunu iddia ettikleri anal ilişki, ahlaksızlık sınıfına girmiyor mu acaba?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder