4 Nisan 2013 Perşembe

Eşcinsellere açılan savaş ne zaman bitecek?

Bugün bir İranlı mülteci LGBT'nin aramızdan ayrıldığını öğrendim Kaos GL'den. Başka da nereden öğrenebiliriz ki zaten? Arkadaşımız HIV Pozitif'miş ve durumunun öğrenilip dışlanmaktan korktuğu için, tedavi almıyormuş. Hani barıştan bahsediyorlar ya, acaba hangi barış bu barış gerçekten? Sadece heteroseksüellerle tüttürülen sigara mı? Eşcinseller, eşcinsel düşmanlarının ölümüne açtığı savaştan dolayı topraklarını terkediyorlar, terk etmek zorunda bırakılıyorlar. Terk etmeseler öldürülüp hayata veda etmek durumları söz konusu. Çünkü İran'da eşcinsel olmak suç ve idamla cezalandırılıyor. Ama İranlı LGBT arkadaşımızın yolculuğu Türkiye'ye kadarmış ne yazık ki. Eşcinsellerin daha özgür yaşadığı Kanada'ya gidemeden nihayetlendi bu yolculuk.

Bu durumun kimsenin ama kimsenin umrunda olduğunu zannetmiyorum. Hatta bir çok LGBT'nin bile. Zaten çoğunun haberleri bile yoktur. Çünkü sadece hayatlarını yaşıyorlar. Okumakmış, eşcinsel gündemi takp etmekmiş, hak ihlali neymiş, bunun için yapılacak bir şey var mı, yapabilecekleri bir şey var mı hiç umurlarında bile değil. Gerçekten LGBT'lerin çoğu kendilerini heteroseksizme dahil hissedip, LGBT'leri öteki olarak görüyor. Çünkü kendileri de heteroseksistler gibi düşündüğü için, eşcinselliği gizli bir şekilde, utanarak sadece cinsel bazda yaşıyorlar.

Bir mülteci ölmüş, hem de HİV Pozitif ve hayat hiçbir şey olmamış gibi devam ediyor ve hiç kimse ne duyarlılık sahibi, ne de sorumluluk. İnsanlar, insanlık görevini yapanları sözde alkışlıyor ekstradan bir şey yapılmış gibi, oysa o insanlık zaten yapılması gereken bir şey değil mi? Çünkü kendilerinin böyle bir insanlık yapma sorumluluğu ve bilinci yok. Tek bir dünyada yaşıyoruz ama ayrı-ayrı dünyalarda yaşıyormuşuz gibi hissediyorum bazen kendimi. Kurtarılma ihtimali mevcutken, ölen öldüğüyle kalıyor.

İnsanlar, yani ötekiler, LGBT'ler, ölümden kaçarken ölüme yakalanıyorlar. Aslında biz LGBT'ler doğduğumuz topraklarda bile hayatımızı hep kaçak yaşamıyor muyuz zaten? Kimliğimizi de, hastalığımızı da saklamak zorunda bırakıyorlar. Eşit olmayan koşullarda nasıl sağlıklı yaşayabiliriz, nasıl hayatta kalabiliriz ki? İstenen de bu büyük ihtimalle. Mağdur bırakılıp ölüme terk edilmekten başka bir şey değil LGBT'leirn başlarına gelenler.

Son olarak LGBT'ler dahil herkese sormak istiyorum; Sizin için mülteci ve HIV Pozizitf bir LGBT'nin ölmesi ne ifade ediyor acaba? Bir şey hissediyor musunuz gerçekten? Bu LGBT'nn ölmesi sıradan bir ölüm değildir. LGBT'lere açılan savaşın sonucudur. Hem de sinsi bir savaşın!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder