29 Mart 2013 Cuma

Serdar Ortaç neden homofobik takılıyor acaba?


Popstar'da yıllar önce Ebru Gündeş'ten gördüğümüz homofobiyi bu hafta Serdar Ortaç'tan gördük. Yarışmacı Mustafa'ya, "Sahnede öyle adam gibi duruyorsun ki..." dedi. Bazıları efemine duruyormuş ama Mustafa adam gibi duruyormuş. Ebru Gündeş de yanlış örnek olur düşüncesiyle, sesiyle programda yarışmayı hak ettiği halde, eşcinsel tavrı yüzünden "kırık" bir yarışmacı istemediği için, Popstar seçmelerinde bir yarışmacıyı elediğini söylemişti. Bülent Ersoy o dönem bu duruma tepki göstermişti ama bugün benzer bir söylem olan "Adam gibi durmak" deyiminden rahatsız olmadı sanırım. Ne de olsa O da sever erkeğin "Adam Gibi" durmasını!

Bu deyim belki bir çoğuna göre homofobi içermeyip, insanın sağlam duruşunun ifadesi olabilir ama erkekteki efemine tavrının doğru karşıtı olarak kullanılması homofobidir. Bazılarının efemine duruşunu dile getirerek Mustafa'nın adam gibi duruşunu övmesi masumane bir iltifat olamaz. Erkekteki efeminelik eşcinsellik anlamını taşımaktadır çünkü genelde.

Ne yazık ki çıkarın olduğu her yerde ayrımcılık prim yaptığı için, herkes mümkün olduğunca heteroseksist olmak için resmen çabalıyor. Geçen hafta Bulgar olduğunu söyleyen bir yarışmacı, çark edip Müslüman ve Türk olduğunu söyleyerek sanki af diliyordu. Jüriler de o kadar çelişkililer ki, hem dünya vatandaşlığından, insanlıktan bahsediyorlar, hem de Türk boylarından falan bahsederek Türklüğün ve soydaşlığın altını çiziyorlar. Soydaşlıktan gururla bahsedilirken, dünya vatandaşlığının bir anlamı olabilir mi?

Ayrıca Serdar Ortaç'ın programda fazla laf kalabalığı yapması programı çekilmez hale getirmeye başladı bile. Popstar yarışması mı, Popjüri yarışması mı belli değil.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder