26 Mart 2013 Salı

Ezber Bozan Eşcinseller

Şimdi ben bir eşcinselim. Erkeklikten kaçınmamın görsel olarak beni ne derece şekillendirdiğini bilemeyeceğim ama doğal bir eşcinsel olduğuma inanıyorum. Görenler eşcinelliğimi anlıyorlar. Feminen tavırlarım var ister istemez. Bunun için çaba sarf etmediğim gibi, kaçınmadım da. İçimden nasıl geliyorsa öyle davrandım, öyle de davranmaya devam ediyorum. Açık bir eşcinsel olmanın sebeplerinden biri, üstünün örtülemezliği mi acaba? Erkeksi bir eşcinsel olsaydım, gene açık bir eşcinsel olacağıma inanıyorum ama, erkeksi yapımın karakteri de belki bu kadar cesur olmayabilirdi o zaman. İnsanın cesur olması kaçacak deliğinin olmamasından mı acaba?

Eşcinsellerle beraber olmak isteyen erkekler oluyor. Bunlar eşcinselliklerini kabul etmiyorlar. Kimisi bunu bir çeşni olarak görüyor, kimisi kalçayı daha çok sevdiği için eşcinsel tercih ettiğini, kimisi de hiçbir deliğin kendisi için fark etmediğinden, kadın veya erkekle yatmanın önemli olmadığını söylüyor. Eğer erkeklik buysa, bence bunların hepsi eşcinsel! Peki eşcinsellere karşı aktif denemeler, aktiflikle sınırlı kalıyor mu? Kalsa ne yazar ki? Eşcinsellik nasıl seks yaptığınla değil, kiminle seks yaptığınla alakalı. Bir erkek bir erkekle seks yapıyorsa eşcinseldir. İki iki daha dörtse, her erkek erkeğe beraberlik öyle veya böyle, az veya çok eşcinselliğe dahildir.

Bazı transseksüel veya eşcinseller de kendisiyle beraber olanların erkek olduğunu iddia etmekten vazgeçsinler artık. "Herkes eşcinsel olursa erkeksiz kalırız" diye korkmaları anlamsız. Asıl, herkes heteroseksüel olsaydı ve yalancı erkekler olmasaydı erkeksiz kalırlardı. Gerçekten eşcinselliğin tam anlamıyla kabul edildiği bir dünyaya geçiş yapsaydık ve katışıksız erkekler olmasaydı, homofobik eşcinsel ve transseksüeller ne yapardı acaba? Onlar da mecburen homofobilerinden kurtulurlardı tabiki de. Bir anlamda heteroseksistliklerini bırakırlardı.

Görüntüye baksan adam sapına kadar erkek. Saç, sakal, kıl, vücudunun yapısı, konuşması, tavrı tamamen doğal bir erkek. Eşcinselliğini saklamak için erkeksi davrananlardan değil yani. Belki heteroseksizm şekillendirmiş olabilir ama heteroseksizmin şekillendirdiği erkekler de ister heteroseksüel olsun, ister homoseksüel, yapmacıklığını belli eder. Bu, ilişkiye girmek dışında eşcinselliğin ne olduğunu bilmeyen, eşcinsel mücadeleden kesinlikle haberdar olmayan, hatta homofobik olmadığı için homofobinin bile ne olduğunu bilmeyen, dışarıya karşı homofobik tavır sergilemeyen, içinden geldiği gibi davranan doğal bir erkek profili. Ama erkeklere ilgi duyuyor. Hem de eşcinselliğin en ileri boyutunda. Pasif eşcinseller onu çekmiyor. Yaşadıklarıyla ilgili tek sorunuysa din. Heteroseksizmin cinsel yönelim ve cinsiyet kimliğini teğet geçmesi ne güzel bir şey.

Ezberlediğimiz eşcinselliğe uymayan bir eşcinsel-lik, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği, biyolojik cinsiyet ve toplumsal cinsiyet kimliklerinin aslında birbiriyle hiç alakasının olmadığını da gösteriyor. Yani insan kendini erkek hissedebilir ama tamamen kendi cinsine ilgi duyan bir eşcinsel olabilir. Feminen görüntü arz etmeyen bir bedene sahip olabilir ama gene eşcinsel olabilir. Hatta erkek görünümlü fiziğe sahip bir erkek, kendini kadın gibi hissedebilir, beyinsel olarak trans bir kadın olabilir. İnsanın hissettiklerinin, toplumsal cinsiyete endeksli biyolojik cinsiyetle örtüşmesi gerekmiyor ki. Yani erkek görünümlü biyolojik bir erkek, eşcinsel veya trans bir kadın, kadın görünümlü biyolojik bir kadın da, lezbiyen veya trans bir erkek olabilir. Şu aşamada LGBT'lerin de heteroseksizmin şekilciliğinden nasibini almadığını kim söyleyebilir ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder