19 Şubat 2013 Salı

Kültürü kurtarırken doğayı, eşcinselliği yok etmek

Şu heteroseksist dünya eşcinselliğe sarmadan, eşcinselliğin üzerine basmadan kendini gösteremiyor, prim yapamıyor sanırım. Oysa eşcinsellik üzerinden kendini haklı çıkarmaya çalışması kendi defolarının ortaya çıkmasına sebep oluyor. Cinsel yönelimin farklılığı birilerini, bir kesimi karalamak için nasıl haklı gerekçe olabilir? Eşcinseller bütün işlerini cinsel uzuvlarıyla halledip, yaşamlarını cinsellik üzerine mi kurmuşlardır da bu kadar hor görülmektedirler? Kişi kendinden bilirmiş herkesi.

Benzer konu yıllar önce de günden yaratmıştı. Yani olumsuz koşullar sebebiyle ailelerinden alınan Türk çocuklarının eşcinsel ailelere verilmesi konusu. Duruma Devlet nezdinde el konulması söz konusu şu anda. Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun açıklamasına göre Devlet, başka kültürlere karşı değilmiş ama başka bir kültür olan eşcinsel aileye karşıymış. Yani aile eşcinsel olmasa belki sorun çıkmayacak. Zaten eşcinselliği dert edinmeseler, ailenin eşcinselliği öne çıkarılır mıydı değil mi? Varsa bir sorun, sadece "Başka kültür" adı altında halledilmeye çalışılırdı.

Bizim Devlet'in zaten resmi olarak eşcinselliğe takık olduğunu bilmeyen yoktur. Peki Devlet biliyor mu ülkemizde de eşcinsel anne-babaların olduğunu? Heteroseksüel evlilik yapmak ve çocuk sahibi olmak, insanların sadece heteroseksüel olduğunu göstermez ki. Yoksa sorun sadece açık eşcinsel olup-olmamakla mı alakalı? Kendilerini gizli tuttukları, heteroseksist sistemin düzenini bozacak şekilde çıkıntı yapmadıkları sürece sorun yok mu?; Yani ne olursan ol ama iki yüzlü bir şekilde heteroseksüel görün, heteroseksist ol! Peki bu mudur doğru örnek? Kendisi olamayan sahte insanların olduğu, bazı gerçeklere yabancı kalındığı bir ortamda mı sağlıklı yetiştirilecek çocuk?

Peki bu Devlet düşünemiyor mu "Bazı çocuklar ailelerinden alınıp koruyucu aileye veriliyor ama nasıl bir ortamdan ve hangi gerekçeyle alınıyor?" diye. "Nasıl bir ailede olursa olsun ama eşcinsel ailede olmasın" diye mi düşünüyor? Sorun sadece kültür meselesi olsa bile, o çocukların yaşamı sadece biyolojik aileden mi ibaret olmalı acaba? Okul, v.s. ortamlarda başka kültürler yok mu? Yoksa kendi kültürlerini gittikleri ülkelere taşıyan ailelerin, çocuklarını başka kültürlere kapalı yetiştirmesini mi istiyor Devlet? Bu bir kültür milliyetçiliği değil midir?

Bir çocuk dünya insanı olarak yetiştirilse ve hayata eşit şekilde bakmasını öğrense daha iyi olmaz mı? Aynı şey eşcinsellik için de geçerli. Eşcinsellerin arasında yaşasa ve eşcinsellere insan gözüyle bakmasını öğrense ve eşcinsellikten, eşcinsellerden nefret etmese daha iyi olmaz mı?

Yoksa çocukların eşcinsel ailede yetişirse eşcinsel olmasından veya çocuk istismarından falan mı korkuyorlar? Bütün dünyanın kabul edip de bizimkilerin eşcinselliği hala bulaşıcı bir hastalık gibi sonradan oluştuğuna inanmasının nasıl bir açıklaması olabilir? Hayatın heteroseksist kültürden ziyade "doğal" olarak mümkün mertebede gerçekleştiğini daha ne zaman akıl edebilecekler?

Hep diyorum, eşcinsellerden bugüne kadar kime ne zarar gelmiş de çocukları eşcinsellerden sakınıyorlar? Cinsel suçlara meyilli olmanın cinsel yönelimle de nasıl bir alakası olabilir? Heteroseksüellik de bir cinsel yönelim değil mi eşcinsellik gibi? Üstelik araştırmalar eşcinsel çiftlerde yetişen çocukların her anlamda daha sağlıklı olduklarını söylüyor. E sorun ne o zaman kendine benzeyen fertler yetiştirmek, kültür milliyetçiliği yapma dışında?

Devlet, yani bizim Devlet bazı ülkelerin sırf Türkiye'ye inat, çocukların özellikle eşcinsel çiftlere verildiğini falan mı düşünüyor?; "Nasıl olsa eşcinsel çiftler arızalı çiftler, yabancılar da olmaması gereken kalabalıklar, bari eşcinsel çiftlerin hukuksal haklarını yabancılarla mı yerine getirelim" diye düşündüklerini mi zannediyor?

Bu çocukların başlarına eşcinsel çiftlerden bir şey mi gelmiş? Neymiş, bunlar eşcinselmiş, iki tane anneymiş. Peki biyolojik aileleri nasıl bir aileydi bu çocukların acaba? Şiddetten, nefretten, sevgisizlikten, ilgisizlikten, yeterli eğitimsizlikten daha mı kötü eşcinsellik? Eşcinselliğin yasal olarak kabul edildiği toplumlarda, Devletlerin sağlıklı ortamları olan ailelerden çeşitli bahanelerle zorla çocuk falan mı alındığı görülmüş?

Aslında Devlet-imiz işin içine eşcinselliği karıştırmasa, hiçbir sorun yok ama başka gerekçesi yok ki. Eğer dil, dini gibi geleneksel değerleri gerçekten gerekçe olarak düşünüyorsa, önce kendi ülkendeki farklı kültürel değerlere de aynı saygıyı göstereceksin. Eşcinsellik de doğanın bir gerçeği ve sen eşcinsellere haklarını iade edersen, onlar da kültürel olarak kendilerini gerçekleştirebilirler. Ne derin bir çelişki değil mi kültürden bahsederken, başka bir kesimin kültür oluşturmasına bile engel olmak?

Devlet'in bu siyasi dili çocukları, pardon kültürü korumaya çalışırken, eşcinselleri nefrete hedef göstermektir resmen. Devlet'in önce nefrete sebep ve hedef olmayacak bir dil kullanması gerekmez mi? Devlet'e göre eşcinsellik veya eşcinseller dediğin ne ki? Zaten olmaması gerekenler. Belki de kültürü korurken eşcinselliği daha da ötekileştirmek için fırsatçılık yapıyorlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder