22 Şubat 2013 Cuma

Keşfedilmeyi Bekleyen Güzellikler

Bir yerlerde bir şeyler vardır ama hayat boyu sana uyan, sevebileceğin o şeyleri hiç keşfedemeyebilirsin. O yüzden ben araştırmanın hayatta en önemli şeylerden biri olduğuna inanırım. Bu keşfedişler hayatımda benim için şiddetli uyanışlardır. Tamamlanıyorsun sana uyan keyif verici keşiflerle buluştuğun zaman. Sevindirik bile oluyorum o anda ben. Erteleyip de canımı sıkan şeylere bile daha bir hevesleniyorum o zaman. 

İnsan araştırmacı bir ruha sahip olmazsa, ön yargılarının da kurbanı oluyor kaybettiklerinin yanında. Belki denizde küçücük bir pırlanta aramak gibi meşakatli olabiliyor bu arayışlar ama bulunca da kendini çok iyi hissediyorsun işte. İyi hissetmenin yanında bana empatiyi de aşılıyor ayrıca. Sana uymayan yaşam tarzlarını dışlamamayı, aşağılamamayı da öğreniyorsun. 

Gerçekten insanların doğuştan az veya çok farklı seviyelerde potansiyelleri olabilir ama değerlendirilemeyen potansiyeller olduğu gibi, potansiyelsiz farklılıkların bile hayata bir renk kattığını unutmamak gerek. Tabi bu farklılıklardan keyif almasını bileceksin.

Neden mi bahsediyorum? Ben bir şeyden bahsediyorum ama herkes  bahsettiğim şeyin yerine bir şey koyabilir. Çünkü herkesin keşfedeceği güzellikler vardır hayatta.

Keşfettiğim güzellikler içimde varolan ama günyüzüne çıkarmaya çekindiğim taraflarımla yüzleşmemi ve barışmamı da sağlıyor. Hayatta her şeyin göreceli olabileceğini de hatırlatıyor. Komplekslerimden arınabiliryorum.

Bahsettiğim keşiflere bir örnek versem sözlerim daha kolay anlaşılacak ama sözlerim değerini yitirebilir o zaman. Çünkü önyargıların kurban edemeyeceği hiçbir şey yok hayatta.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder