4 Şubat 2013 Pazartesi

Erkekliği Öldürmek Gerek!

Kadın cinayetlerinin suçlusu sadece darbeyi indirenler değildir; Heteroseksizmdir.

Ahlakçılık, heteroseksist kapsülün dışında kalanlara patlıyor!

Erkekliği hepten öldürmedikten sonra, erkekler can almaya devam edeceklerdir.

Sarai Sierra'nın cesedi yarı çıplak vaziyette bulundu. Otopsi raporları daha açıklanmasa da tecavüz ihtimali yüksek. Başına aldığı derin bir darbeyle öldürülmüş. Elektronik iletişim araçları da kayıp, yani gasp edilmiş. Sarai öldürüldükten sonra cesedinin üstü örtülmeye de çalışılmış.

İnsan niye yaptığı bir şeyi saklamaya çalışır, öğrenilmesinden korkar ki? Ya suçtur, ya da yapılmayacak bir şeydir çünkü. Peki bir insan bunları bile-bile niye yapar?

Bunların cevabını sadece suçu işleyenlerde aramak çok da çözüme götürmeyecektir bizi. İçinde yaşadığımız kültür veya ortam, toplum, dünya, her ne şekilde bakarsanız bakın, adını her ne koyarsanız koyun, genelin dolaylı veya direkt bir yansımasıdır. Sadece eylem değildir suç unsuru. Eyleme sebebiyet veren zihniyettir. İnsanlar çeşitli yaptırımlar yüzünden tutmaktadır kendilerini. Yoksa insanlar ötekileştirmeye ve ötekileştirdiğine zarar vermeye hep meyillidir. Çünkü hepsi de aynı heteroseksist evrelerden geçmişlerdir ve de hepsinin ortam uygun olduktan sonra bencilce kendilerini gerçekleştirme güdüleri mevcuttur.


Durumu Sarai Sierra cinayeti üzerinden açıklamaya çalışırsak...

Bir insan neden tecavüz eder veya tecavüze yeltenir? Çünkü cinsel açlığı vardır. Mahkum edilmiştir doğanın yapısına uymayan tek tipliliğe, tek eşliliğe, insanı tatmin etmeyen, her insana uymayan standart bir cinsel yaşama. Cinsel ihtiyaçlarını da nerede gidermeye çalışıyor? Toplumun, erkek egemen yapının, heteroseksizmin ötekileştirdikleri üzerinde. Çünkü çocukluktan itibaren neyin ahlak ve namus, neyin ahlaksızlık ve namussuzluk olduğu, heteroseksizmin yapısına göre öğretilerek içselleştiriliyor ve ihtiyaçlar yapının dışında kalmışlar üzerinde hunharca gerçekleştiriliyor yada gerçekleştirilmeye çalışılıyor. Çünkü ötekiler kendilerinden değildir. Başlarına ne gelirse, getirilirse önemli değildir. Önemli olan kendisi ve öğrendiği şekilde namus ve ahlak kapsülüne hapsedilen çevresindekilerdir. İhtiyaçları da öğrendiği ahlak yüzünden ve dolayısıyla ahlak kapsülüne hapsedilmişler tarafından zaten tatmin edilememektedir.

Bir insan cinsel ihtiyaçlarını tatmin etse, durduk yerde birine karşı cinsel suç işler mi? İnsanlara bedenleri üzerinden hükmetmeye çalışanlar bunu bilmiyorlar mı? Bilmezler mi? İşlerine öyle geliyor. Çünkü insanlara ahlak ve namus kıskacıyla bedenler ve temel ihtiyaçlar üzerinden hükmetmek en garantisi. Herkes cinsel hayatını özgürce yaşasa, heteroseksizm kendisine neyle hizmet ettirecek?

Bir tarafta doğal yapı, bir tarafta heteroseksizmin dayattığı ve içselleştirilen yapay yapı. İki yapı arasında sıkışıp kalmak da, masum insanların ötekileştirilmesine ve onlar üzerinden suç işleyerek insanların kendilerini gerçekleştirmesine sebep oluyor. Demek ki, insanların katilleri sadece onları öldüren bireyler olmadığı gibi, varoluş çıkarlarına göre ahlakçılık yapıp bedenler üzerinden hüküm sürdükleri, dolayısıyla baskılar aracılığıyla bireyleri suça ittikleri için asıl heteroseksist yapılar oluyor.


Sadece tecavüz, taciz veya cinayet olaylarında değil, tüm suç olaylarında heteroseksist yapıların parmağı var. Mesela gasp olayı. İnsanlarda sadece cinsel açlık yok ki, karnı da aç (Neden aç olduğuna aşağıda geleceğiz). Bunun için de çoğu zaman ihtiyaçlarını suç işlerken aynı anda temin etmeye çalışıyor, ahlaksız olarak gördükleri üzerinden bunu daha göz kara gerçekleştiriyorlar.

İnsanlar neden gasp-hırsızlık yaparlar? Bunu meşrulaştırmaya çalıştığım zannedilmesin. İnsanların bütün ihtiyaçları karşılansa, başkasının malında gözü olur mu? Üç kuruş için yıllarca hapis yatmayı göze alırlar mı? "Bunu göze alabilecek yapıda olsalar, zaten yapmazlar" diyebilirsiniz. Konuyu aynı noktaya bağlayacağım;

İnsanların bilinçsizliği de, açlığı da, heteroseksist yapının insanları sorumsuzca çoğaltmaya çalışarak kendine bağlamasından. Çoğalıyorlar eğitimden yoksun kalıyorlar (Çünkü karnını doyurmaya çalışmaktan öğrenmeye vakti kalmıyor), eğitimden yoksun kalıyorlar bu sefer çoğalıyorlar. Çoğalmanın da marifet olduğu öğretiliyor, bir anlamda dayatılıyor. Heteroseksist yapı öyle bir sistem geliştirmiş ki, insanlara zarar veren mekanizmanın unsurları sürekli birbirini besleyerek yapıya bağımlı hale getiriyor insanları.

O dişlinin arasından sıyrılmak o kadar kolay olmuyor işte. Sıyrılsan da sistemin dışında kalmak da işe yaramayabiliyor. Bu sefer hepten suç unsuruna dönüşüyorsun ya da dişlilerin seni öğütmeye çalıştığı öteki oluyorsun.

Eğitim derken de sadece matematik veya bilgiye dayalı eğitimden bahsetmiyorum. Bir insanın insan olabilemesi için gerekli tüm eğitimden bahsediyorum. Mesela adam üniversiteye gidiyor ama heykele hala put gözüyle bakıyor, kadını hala köle olarak görüyor, v.s.


Zaten cinayet gibi, darp veya gasp gibi suçların en büyük sebebi de, insanlara eşitlik anlayışının yanlış, tek taraflı öğretilmesinden değil mi? Burada da heteroseksizm devreye giriyor her zaman, her konuda olduğu gibi. "Sen erkeksin yapabilirsin, hatta yapmalısın" diyor heteroseksizmin anaları, babaları. Yapmayanı erkekten saymıyor zaten. Genellikle kadınların öldürülmesi falan heteroseksist yapının erkek cinsiyetçiliğindne değil mi? Tabi birileri bu durumu "Doğada kadın ve erkek eşit değildir" e bağlayacaktır mutlaka.

Eşit olmamak öldürmeyi veya öldürülmeyi mi gerektiriyor? Heteroseksistlerin buna da bir açıklaması var; Kadınsan kendini koruyacak bir sahip bulacaksın. Ama o sahipler-kocalar da aynı şeyi yapıyorlar. Yapmıyorlar mı? Kadın cinayetleri en çok kocalar tarafından işlenmiyor mu? Buna neden önlem almıyor peki heteroseksist iktidarlar?

Mesela karısını öldürene idam cezası verilsin, kocalarına karşı kendilerini koruyan kadınlara hiç ceza verilmesin. Pozitif ayrımcılığı neden can güvenliği konusunda devreye sokmuyorlar? Çünkü işlerine öyle geliyor. Korkmalarına gerek yok aslında. Kadınlar bu pozitif ayrımcılık sebebiyle gereksiz yere savunmaya geçmezler. Kısaca heteroseksizm şiddetini, cinayetini kendine hak görüyor. Mağdurlarını da kendine uyduruyor, uymayanın da cezasını cinayet yoluyla kesiyor zaten.

Bu sorunlar öyle hapisle, mapisle kısa vadeli ve lokal çözümlerle halledilmez. Erkekliği hepten öldürmedikten sonra, erkekler can almaya devam edeceklerdir. Erkekliği öldürmek derken de, erkeklere hayattaki bütün canlıların eşit yaşama haklarının olduğunun öğretilmesinden bahsediyorum. Tabi erkeklik  sınıfında olmayanlara da haklarını, eşit olduklarını anlatıp derin uykularından uyandırmak gerekiyor. Çünkü onların bu erkekçilikleri de erkekliği besliyor. Olan kendi kafalarından olmayan doğal insanlara oluyor. Evet heteroseksistler yapay canlılar bana göre.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder