22 Ocak 2013 Salı

Eşcinsellik Yönelimdir, Tercih Değil!

İnsan gazeteceleri, eli kalem tutan insanları, yazar-çizer takımını bir şey zannediyor ama çoğu zaman da hayal kırıklığına uğratıyorlar. Yani dünyaya şekil veriyorlar ama bazen de gerçeklerden o kadar uzak oluyorlar ki, insan hayran olduğu kesimin bu olduğuna inanamıyor. Tamam güzel düşünceleri var, kalemleri güzel laf da yapıyor ama içinde yaşadıkları heteroseksist sistemden kendilerini soyutlayamadıkları için bir çuval inciri berbat ediyorlar. Gerçekten bazen "Gazetelerde falan yazmak  bu kadar kolay mı?" diyesin geliyor okuduklarını göz önünde bulundurduğun zaman. Resmen heteroseksizmi besliyorlar, heteroseksizmin dayattığı toplumsal cinsiyetin altını çizerek ayrımcılık yapıyorlar. Ayrımcılığa karşı çıkıyor-lar ama bir sınırları var. Tam anlamıyla eşitliği savunamıyorlar.

İnternet gazetelerinden birinde, kadın yazarlardan biri eşcinsellik konusundaki cahilliğini, önyargılarını gazeteciliğe yakışmayacak şekilde sıralamış.

Sanatçıların fazla talep görmenin getirdiği bunalımlar yüzünden farklı arayışlara girmesi onlar için kaçınılmaz oluyormuş. Dünyaca ünlü sanatçıların, modacıların eşcinsel olması tesadüf olamazmış. Yani fazla talep görmenin getirdiği bunalımların, onları farklı arayışlara itmesi sonucu eşcinsel olduklarına getiriyor lafı. Bu sanatçılar tercihlerini kendi cinslerinden yana kullanıyorlarmış.

Saç-baş yoldurtacak türden bir cahillik. "Ekstradan fazla para mı verip de yazdırtıyorlar acaba bu satırları?" diye düşünmeden edemiyorum. İnsan gazeteciyse kullandığı kelimenin tam manasını bilmez mi? Ne demek tercih demek? Heteroseksüellerin önününde de iki seçenek vardı da heteroseksüelliği mi seçtiler acaba? Cinsel yönelim tercih edilen bir şeyse, o zaman her insanda eşcinsellik var demektir. Ya eşcinsel karşıtı olmayacaksın, ya da tercih demeyeceksin. Sen heteroseksüelliği tercih ettiysen, eşcinselliği tercih edenlerden de korkmayacaksın, nefret etmeyeceksin. Eşcinsellik heteroseksüellik gibi varmış, doğanın bir parçasıymış demek ki, tercih diyorsun ve sen eşcinsellikten yana kullanmamışsın tercihini! Senin heteroseksüellikten yana tercih kullanman, sadece senin tercihinin doğru olduğunu da göstermez. Eğer öyle düşünüyorsan, ben seni ayrımcılığın baş mimarı ilan ederim. Senin tercihlerine uygulamada saygı duyulacak, benimkine-eşcinsellerinkine lafta saygı duyulacak. "Herkesin tercihine saygı duyuyorum" denir ama eşcinsel karşıtı olunur her zaman. Herkes eşcinsel olabilir ama kendi çocuğunun, kocasının eşcinsel olmasını istemez.

Eşcinsellik erkeklerde kadınlardan daha fazlaymış. Görünür olmakla, doğadaki eşcinsellik oranını karıştıracak kadar bilgisiz olabilir mi bir gazeteci? O zaman Müslüman ülkelerde eşcinsellik daha az, Batı'da daha fazla anlamına da gelir bu düşünce. Yani eşcinselliği ne kadar kabul edersen, o kadar var demektir gibi bir şey oluyor bu. Ben kadın-erkek eşcinsellik oranı konusundaki araştırma verilerine de inanmıyorum. Heteroseksist faktörlerin etkisinde kalınmamış bir toplum mu var da doğru tespitte bulunabiliyor araştırmacılar. Eşcinselliğin normal karşılandığı bir dünyada aynı verilere ulaşılabilir mi? Hele şu sözlere gülsem mi, ağlasam mı bilemedim. Erkek eşcinseller yakışıklı oluyorlarmış da, kadın eşcinseller çirkin oluyorlarmış. "Acaba transseksüellikle eşcinselliği karıştıryor mu?" diye düşündüm. Çünkü trans bireyler de ister kendilerini tam anlamıyla ifade edememiş, ister edebilmiş olsunlar, toplumsal cinsiyetin etkisinde kalıp, ona göre bir görsellik arz edebiliyorlar. Altın orana göre bir güzellik anlayışından bahsediyorsa, fiziksel yapıyla cinsel yönelimi-eşcinselliği bağdaştırmaya çalışmanın mantıklı bir açıklaması olamaz.

Yalnız yazısının sonunda bir gerçeği itiraf etmiş. "Bizler başkalarının çocuklarının cinsel tercihlerini-eşcinselliklerini kabul edebiliriz ama kendi çocuğumuzun eşcinselliğini kabul etmek o kadar kolay değil" demiş. Doğru söze ne hacet?

Eşcinsellik aynı heteroseksüellik gibi bir yönelimdir. Nasıl heteroseksüeller cinsel veya duygusal açıdan karşı cinsel ilgi duyuyorlarsa, eşcinseller de kendi cinslerine ilgi duyuyorlar. Nasıl heteroseksüellerin cinsel yönelimleri fiziklerini, aktivitelerini, kişiliklerini, karakterlerini etkilemiyorsa, eşcinsellerinkini de etkilemiyor. Yani eşcinseller cinsel edimlerine göre bir kişilik ve yaşam tarzı arzetmiyorlar. Ama eşcinsel karşıtlığı ne yazık ki eşcinselleri dar kalıplara hapsediyor, kendi kafasına göre tanımlama getiriyor. Acaba eşcinsel olmayan ve eşcinselliğe, EŞCİNSELLİĞİ TERCİH ETMEYECEK kadar sıcak bakmayan, sözde CİNSEL TERCİHlere saygı duyanlar, eşcinsellik hakkında nasıl objektif olabilirler?

Bir kere eşcinsellik hakkında konuşabilmen için, eşcinselliğin yapısal olduğunu, tercih meselesi olmadığını bileceksin, bilmiyorsan öğreneceksin? Öğrenmiyorsan, ben de senin tercihini değiştirmeni isteyebilirim. Biliyorsun tercihler değişebilir. Beğenmediysen gene önceki tercihine dönebilirsin. Eşcinsellik tercih meselesi olsaydı, bu kadar eşcinsel karşıtlığının olduğu bir dünyada, insanlar salak mı da ayrımcılığı göze alıp eşcinselliği tercih etsin. Ayrıca eşcinsellik sanatçılara mahsus bir özellik hiç değil. Dünyada milyonlarca eşcinsel var. Hepsi sanatçı da bunalmış kişiler mi oluyor? Yani hepimiz hayatlarımızdan sıkıldık da, farklı arayışlar sonucu bula-bula sizin bize ayrımcılık yapmanız, bizden nefret etmeniz, bizi öldürmeniz için eşcinselliği bulduk öyle mi?

Eşşcinsellik hakkında atıp tutanlara sormak istiyorum; Siz cinsel yönelimin, cinsiyet kimliğinin, biyolojik cinsiyetin, toplumsal cinsiyetin birbirinden farklı kimlikler olduğunu biliyor musunuz? Ayrıca insanın kişiliğiyle, karakteriyle cinsel yöneliminin zerre kadar alakasının olmadığını, cinsel yönelime cinsellikten, duygusallıktan, kendi cinsine ilgi duymaktan çok da fazla anlam yüklenmemesi gerektiğini bilmeniz gerekir. Çünkü eşcinsellerin hayatları sadece cinsel yönelimleri üzerine kurulu değil. Sadece eşcinsel karşıtları, bizim böyle bir hayat sürdüğümüzü iddia ediyorlar.

Bana göre de heteroseksüellik bir tercihtir.Çünkü heteroseksizme rağmen eşcinsellik bir tercih olabiliyorsa, aslolan eşcinselliktir. Heteroseksizmin baskısı ve ayrımcılığı yüzünden, heteroseksüellik kolay bir tercihtir. Hem ne heteroseksüeller gördüm erkeğim diye gerim-gerim gerilen ama her fırsatını bulduğunda kendi cinsiyle yatan. Demek ki yanlış tercih yapmışlar. Daha rüyaları ve hayalleri hesaba katmıyoruz. Heteroseksizmin din gibi, gelenek gibi, insanın kendini gerçekleştirmesine, tanımasına engel teşkil eden baskı unsurlarını da hesaba katmıyoruz. Eğer heteroseksist baskı unsurları olmasaydı, heteroseksüellik diye bir şey olur muydu? Hem bak benim, heteroseksüelliğin tercih olabileceğine dair gerçekçi dayanaklarım var. Ya eşcinselliğe tercih diyenlerin dayanağı ne acaba?

Doğal olan, normal olan cinsel yönelim eşcinselliktir. Heteroseksüellik sadece üremek için gerçekleştirilen bir eylemdir. Dolayısıyla heteroseksüellik heteroseksizmin yarattığı bir korkunun eseridir. NABER?! Nasıl oluyor senin inandığın cinsel yönelimin aleyhinde düşününce? Daha ayrımcılık yapmıyoruz bak. Dışlamıyoruz, nefret etmiyoruz, şiddete ve cinayete hedef göstermiyoruz insanlığımızdan dolayı. Ama siz ne yaptınız bugüne kadar? Hep bizim yok edilmemiz için bizden nefret ettiniz ve eşcinselliği anormal bir TERCİH gibi gösterip, dışlanıp öldürülmemize sebep oldunuz ve öldürülmemizi seyrettiniz. Siz öldürülme pahasına cinsel tercihinizi öldürülenler tarafından yapar mıydınız? EŞCİNSELLİK TERCİH DEMEK BU KADAR KOLAY OLMAMALI. UCUNDA ÖLÜM VAR ÇÜNKÜ!

Eşcinseller kadar insan olamadı heteroseksist heteroseksüeller ki, aydın geçinen kesim bile bir insanı sırf cinsel yöneliminden-eşcinselliğinden dolayı önyargılarına dayanarak kalemiyle linç etmeye kalkıyor. Ne hakkınız var ki bizi KARALAMAYA! Kendi işinize bakar mısınız heteroseksüeller! Uğraşmayın eşcinsellerle. Derdiniz ne gerçekten eşcinsellerle? İnsan sırf nefretini tatmin etmek için sadece önyargılarıyla cahilce atıp-tutar mı? Mutlaka eşcinsellik hakkında kendinizi ifade etmek istiyorsanız, öğrenip de ifade edin. Bir katkınız mı olacak eşcinselliğe, yoksa eşcinselliği heteroseksüellere kötü örnek olarak göstermek için işgüzarlık mı yapıyorsunuz? Tabiki de ikincisi.

Ayrıca bir eşcinseli, eşcinselden daha iyi kimse bilemez. Siz cinsel yöneliminizden-heteroseksüelliğinizden dolayı öldürülmediniz ki, nereden bileceksiniz? Ama eşcinseller heteroseksüelliğin ne demek olduğunu çok iyi bilirler. Zorla da olsa deneyimlemek zorunda kalıyorlar sayenizde. Biz hem bu mecburi deneyimlerimiz sayesinde çok eminiz eşcinselliğimizden, tercih olmadığından. Siz kendinizden nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz. Cinsel yönelim bir tercihse belki yanlış bir tercih yapmış olabilirsiniz. Eşcinsellerle uğraşmanız da eşcinselliğe karşı olan bu dayanılmaz arzunuz yüzünden mi? Ben heteroseksüellikle hiç uğraşmıyorum da.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder