26 Aralık 2012 Çarşamba

Eşcinsellik Normaldir Hekimim!

Bir ruh doktoru eşcinselliğin hastalık olduğunu, anormallik olduğunu ve eşcinsellikten eşcinsellerin kendileriyle beraber toplumun da muzdarip olduğunu iddia etmiş. Kendisine de gönderdiğim aşağıdaki mektuptan sadece bir ruh hekimi değil, eşcinselliği hastalık ve anormallik olarak gören, eşcinsellerin toplumu mağdur ettiğini iddia eden tüm ruh hekimleri alınsın!

Normali neye göre belirliyorsunuz? Çoğunluğa göreyse, çoğunluğa dahil olmayıp hayatından memnun olan insanlar da var hayatta. Amerika veya Avrupa'nın eşcinelliğin hastalık olmadığına dair kararlarını bir kenara bırakarak, sıradan bir vatandaş olarak hastalığı tanımlayabilir misiniz? İnsanın fiziksel veya psikolojik olarak rahatsız olma hali değil midir? Hangi düşünceyle heteroseksüelliği homoseksüellikten daha sağlıklı ilan edebilirsiniz? Cinsel yönelimin şekli mi belirliyor hasta olma halini? O zaman ben kendimi yapıma uygun gerçekleştirdiğim için, karşı cinse yönelim yani heteroseksüellik, yani anlayacağınız dilden kadın-erkek beraberliği de benim yapıma ters olduğu için hastalık sayılabilir, anormal sayılabilir.

Eşcinseller cinsel yönelimlerinden, eşcinselliklerinden-homoseksüelliklerinden muzdarip değil. Eşcinselleri ötekileştiren, dışlayan, aşağılayanlardan, kısaca eşcinsel karşıtlığından muzdarip. Eğer eşcinseller hor görülmeseydi, kendi hallerinden, yapılarından memnun kalmayıp şikayetçi olurlar mıydı? Heteroseksüeller dışlansaydı, aşağılansaydı, cinsel yönelimleri olan heteroseksüellikten mi muzdarip sayılacaktı?

Eğer hasta olan, anormal olan, insanlıktan yoksun olan birileri varsa, farklılıklara karşı korkuyla yetiştirilmiş ve farklılıklara karşı korkularından dolayı nefretle yaklaşan insanlardır. Bunlar heteroseksist çevrenin etkisiyle psikolojileri bozuk ve de tedaviye ihtiyacı olan kişilerdir. Eşcinsellik bir hastalık veya anormallik değildir ama homofobi tedavisi mümkün olduğu için bir hastalıktır. Tedavisi de farklılıklara karşı empati kurup, onları tanımak, sevgi konusunda ayrımcılık yapmamaktır.

Eşcinselliğin hastalık ve anormallik olduğuna inanan ruh doktorları olarak, eşcinsellere nasıl yardımcı olacaksınız, nasıl yön göstereceksiniz veya gerçekten nasıl tedavi edeceksiniz onları? Kişiyi kendine karşı, cinsel yönelimine karşı, eşcinselliğine karşı iyice nefret ettirerek mi? İnsanın kendinden nefret etmesinden daha kötü bir durum olabilir mi? Siz homofobikler işte farklılıklara karşı olan nefretinizi, ötekileştirdiğiniz bireylere de aşılamaya çalışıyorsunuz. Eşcinsellik doğanın, canlının değiştirilemez gerçeğidir. Eğer eşcinsellere yardımcı olmak istiyorsanız, onlara sevginizi vererek kendisiyle, cinsel yönelimiyle, eşcinselliğiyle barışmasını sağlayarak, çevrenizdeki homofobiklerin de içindeki nefreti temizleyerek yapabilirsiniz bunu. Ortalık homofobiden temizlendiği zaman eşcinseller eşcinselliklerinden muzdarip olmayacak, kabul gördükleri zaman kendilerinden memnun olmaya başlayacaklardır. Eşcinselleri hasta eden eşcinsel karşıtlığı, eşcinsel karşıtlarıdır. Nefretin de ne insanlıkla, ne de maneviyatla bir alakası vardır. Eşcinseller gibi farklılıkları anlamaya çalışarak belki içinizdeki nefreti temizleyip, insanlık adına kendinizi kazanabilirsiniz.

Eşcinsellik dün çıkmış bir şey olmadığı ve canlı tarihinden beri varolduğu için ancak homofobinin tarihi sorgulanabilir. Bugüne kadar yok edilemeyen eşcinselliği sizin nefretinizin yok edebileceğine inanıyorsanız yanılıyorsunuz. İçinizdeki sevginin samimiyetini bir kontrol edin lütfen! Karşıdaki ötekiyi anlamadan, kendinizi onun yerine koyup düşünmeden, hele ki mağdurların mağdur olma sebebinde kendi payınızın da olup-olmadığını sorgulamadan, insanlıktan, sevgiden, barıştan, dostluktan söz etmeye, özellikle tedavi gibi saçma sapan işgüzarlıklarınızı eşcinsellerin üzerinde uygulamaya hiç hakkınız yok. İkiyüzlülükle hekimlik ve sevgi sözcükleri hiç bağdaşmıyor.

Toplum mu eşcinsellikten muzdarip, eşcinseller mi toplumdan muzdarip? Bunun muhakemesini, varsa eğer elinizi vicdanınıza koyarak yapmanızı rica ediyorum. Nefret cinayeti işleyen hiç eşcinsel gördünüz mü? Ama ben size bu yıl kaç transseksüel ve eşcinselin heteroseksizmin nefret cinayetine kurban gittiğinin bilançosunu çıkarabilirim. Aşağılanan, dışlanan, her türlü ayrımcılığa, nefrete ve cinayetine maruz kalmış eşcinsel ve transseksüel bireyler kime ne yapmış, kimi mağdur etmiş acaba? Mağdur edilen eşcinsellerin, toplumu mağdur ettiğini söylemek bilgisizlik ve bilinçsizlikten kaynaklanan çelişkili olma durumunun dik alasıdır.

Laf olsun diye ahkam kesmekse çok tehlikelidir. Çünkü kullanılan nefret dolu yanlış kelimelerin bir eşcinselin, bir transseksüelin canının, homofobikler tarafından kasdedilmesine cesaret verebileceğini göz önünde bulundurmak gerekir. Garantisi var mı "Eşcinsellik anormallik ve toplumu rahatsız eden bir durumdur" demenizden birisinin etkilenip nefret cinayeti işlemeyeceğinin?

Yardımcı olmaya çalışırken nefretle kan akıtılmasına sebep olabileceğinizi unutmayın. Kendi örf ve adetlerinize göre değil, doğanın yapısına göre düşünün ve konuşun. Farklılıklardan, eşcinsellikten hoşlanmayabilirsiniz ama bunu kusmaya hakkınız yok. Nefretinizi içinizde tutamıyorsanız, gerçek sevgiyi öğrenme yollarına gidin. Sevgi anlayışıyla uyuşmuyor bu nefret şekli çünkü.

Ruh hekimi olmak öncelikle, karşınızdakini değiştirmeye çalışmakla değil, onun yanında durabilmekle olur. Eşcinselliği tedavi etmeye çalışan kişiler, eşcinsel karşıtlığının fırsatından istifade çıkar sağlama peşinde olan kişilerdir. Var mı eşcinselliği tedavi eden bir doktor? Var mı eşcinsellere parasız yardımcı olmaya çalışan bir sağlık sektörü? Kendisiyle barışamamış ve aile baskısı altındaki çocukların sırtından para kazanmaya çalışacağınıza, kendinize o kadar çok güveniyorsanız, bilinçli eşcinselleri tedavi etmekle başlayın nefret yüklü mücadelenize.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder