21 Aralık 2012 Cuma

Eşcinseller Şimdi Aşağılık, Ahlaksız Mahluklar mı Oluyor?

Federasyona göre öyle oluyor demek ki, eşcinselliğin sembolize edilmesine bile Üç aylık sahalardan men cezası veriyor.

Yaş ilerledikçe daha mı duygusallaşıyorum ne. Her olumsuz olaydan kendi başıma gelmiş gibi çok etkileniyorum. İnsanların, hayvanların canlarıyla ilgili durumlardan herkes etkileniyordur mutlaka ama ben her şeyden etkilenmekten kendimi alıkoyamıyorum. Nükhet Duru'nun moral bozmamak için bu tür haberlerden uzak durmaya çalıştığını duymuştum ama ben haberleri okumadan, gündemi takip etmeden yapamam ki.

Konumuza gelirsek. Futbolculardan birine, hakeme "top" işareti yaptı diye Federasyonumuz tarafından ceza verilecekti ya, cezanın ne kadar olduğu açıklanmış. Üç ay sahalardan uzak kalacakmış, artı para cezası. Çok üzüldüm. "Üç ay dediğin ne" diyebilirsiniz ama boş insanlar için çabuk geçecek bu zaman dilimi bir sporcu için felaket olsa gerek. Üstelik bir de futbolcunun dediği gibi haksız bir cezaysa, yani futbolcu gerçekten hakeme "ibne" demek istemediyse çok yazık.

Daha önceki iki yazımda bahsettiğim gibi gerçekten eşcinsel demek istediyse bile, bu karar Federasyonumuzun ne kadar homofobik olduğunun bir göstergesidir. Toplumun Halil İbrahim Dinçdağ'ı anlayabilmesi için de çok güzel bir örnek. Bir insan birine "eşcinsel" demek istedi diye ceza verilir mi ya? Adımızın sembolize edilmesi bile Üç haftalık cezaya sebep olduğu için biz şimdi aşağılık, ahlaksız mahluklar mı oluyoruz? Federasyona göre öyle oluyor demek ki, eşcinselliğin sembolüne bile Üç aylık men cezası veriyor. Hakemler, ceza kesenler olayın yani eşcinselliğin de insanlığa, doğaya dair bir gerçek olduğunu düşün-e-meyecek kadar da duyarsız demek ki. Eşcinsel hakemi bile arasında barındırmayan futbol dünyası, eşcinselliği tabiki de hakaret olarak değerlendirecek, kendi içinden olan birinin bile gözünün yaşına bakmadan cezasını da kesecektir elbette.

Hakemler de yanlış kararlar veriyorlar ama hiç bu kadar cezalandırılmıyorlar. Mesela gene geçtiğimiz haftalardan birinde Fenerli Caner değil de, Eskişehirspor'lu oyuncu küfür ettiği halde, faturası yanlış futbolcuya kesilmişti ve Fenerbahçe 10 kişiyle oynamak zorunda kalmıştı. Bu maçın telafisi var mı peki? Bir de "İstifa etmeyeceğim" diyor hakem. Ne yanlış kararlarla insanlar canlarından bile oluyor bu ülkede. Bir hakem mi yanlış kararından dolayı görevini bırakacak değil mi? Tamam yanlışlıkla yanlış kararlar verebilir hakemler ama spor müsabakalarında takip ettiğim kadarıyla kasıtlı kararlar da veriyorlar. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder