28 Aralık 2012 Cuma

Eşcinsel Yönelim Hastalık Değil ki Tedavi Edilsin Hekimim!

Tedavi olmak isteyen eşcinsellere karşı "Ne yapabilirim?" diyen maneviyatlı heteroseksüel kadın bir ruh doktoruna cevabım;

Ben heteroseksüel kadın bir ruh doktoru olsaydım ve bir eşcinsel bana tedavi talebinde bulunsaydı, kendi cinsel yönelimimden ne hissediyorsam, yani heteroseksüelsem ve heteroseksüelliğimden memnunsam, eşcinsel olan kişinin de kendisiyle barışmasını sağlardım. Eğer eşcinsellik yapısal olmasa, eşcinsellikten bu kadar nefret edilirken, bir insan niye kendi cinsine ilgi duysun? Karşı cinse ilgi duysa niye karşı cinse yönelmesin? Heteroseksüelliğin normal karşılandığı bir dünyada insan sapıklık olsun diye kendi cinsine ilgi duyar mı içinden gelmese?

Ona kendi gerçeğini kabullendirmeye çalışırdım. Haa bunu yapmak içinizden gelmeyebilir eşcinsellik karşıtı bir heteroseksüel olarak ama kendinizi eşcinselliğin normal karşılandığı bir dünyada düşünün ve size heteroseksüel olduğunuz için "sapık" diyorlar, aşağılıyorlar, dışlıyorlar ve siz de kendinizi suçlu hissediyorsunuz. Değişebilir misiniz veya ne kadar değişebilirsiniz? İşte eşcinseller de heteroseksist bir dünyada eşcinsel karşıtlığının kurbanları. Tek yapmanız gereken içten bir şekilde çoğunluğa benzemeyenlerin yerine kendinize koymaya çalışmanız, ona göre davranmanız.

Kısaca eşcinselliğiyle barışamayanları barıştırmaya çalışırdım bir ruh doktoru olsaydım. Çünkü tedavi olmak isteyenler tedavi olamayacak ve siz daha onun kendisiyle çatışmasına katkı sağlamış olacaksınız onun "düzelmek istiyorum" talebine yanlış cevap vermiş olarak. Çünkü eşcinsellikten kim döndürülebilmiş ki? Siz heteroseksüelliğinizi değiştirebilir misiniz?

Biz eşcinseller bu nefret yüzünden bırakın dışlanmayı, şiddete maruz kalıyoruz ve öldürülüyoruz. Bu karşıtlık yüzünden bizim psikolojimiz artık sizinki gibi karşıtlıkları ve yanlış yönlendirmeleri kaldıramıyor. Sırf cinsel yönelimimiz yüzünden bu işkenceyi hak etmiyoruz. Biz de normal insanlarız. Heteroseksüellerden hiçbir farkımız olmadığı gibi, yaşadığımız acılardan dolayı daha bir insancılız, daha bir duyarlıyız hayata karşı.

Nefretle daha da içimizdeki sevgiyi nefrete dönüştürmeye çalışmayın. Sevmek karşındakini olduğu gibi sevmek ve sevdirmektir kişiye kendisini. Eşcinsellere de kendilerini sevmesini öğretin. İnsan kendini sevmezse başkalarını da sevemez çünkü.

Bir eşcinsel duygusal olarak, aşksal olarak karşı cinse hiç ilgi duyamaz. Bizleri heteroseksüelliğe zorlayarak kendimizle beraber, evlendirilerek hayatımıza dahil edilmeye çalışılan masum kadınların da mutsuz olmasına sebep olmayın. Siz de bir kadınsınız. Sizi sevmeyen gizli bir eşcinselle evli olmak ister miydiniz? Ne yazık ki ülkemizde kadınların en az % 20'si katışıksız eşcinselle evli ve bu tür evliliklere birebir şahidim. O kadınlar sevgisiz ve çok mutsuz. Kocalarının eşcinsel olduğunu öğrenince kabul etmekten başka çareleri de yok. Eşcinsel karşıtlığı hem eşcinselleri, hem de kadınları mutsuz ediyor. Mutsuz bir dünyaya sebep oluyor eşcinsel karşıtlığı. İnsan kendisi olmadan ve kendisi gibi yaşamadan mutlu olabilir mi? Siz ve sizin gibi eşcinsel karşıtları, biz eşcinselleri kendimizden vazgeçirmeye çalışarak imkansızı deniyorsunuz.

Eşcinselleri anlamak için biraz insanca çaba sarf etmek gerek sanırım. Eşcinsel karşıtlığının baskısından bunalan eşcinsellere, onların tedavi olma taleplerini kabul ederek-heteroseksüelleştirmeye çalışarak değil, tedavi olma taleplerinin arkasındaki sebepleri, yani eşcinsel karşıtlığını göz önünde bulundurarak, onları-eşcinselleri olduğu gibi kabul ederek, eşcinselliklerini kendilerine kabul ettirmeye çalışarak yardımcı olabilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder