24 Temmuz 2012 Salı

Tecavüze uğradım eşcinsel oldum, ilaç kullandım kadın oldum!

Amerika'da saç çıkarma ilacı kullanan kel bir adam göğüsleri çıkıp, kalçaları genişleyince kendini kadın gibi hissetmeye başlamış. 10 yıllık eşinden ayrılan adam ilaç şirketini mahkemeye vermiş. Bence mahkemeye vereceğine kimliğini bulmaya yardımcı olduğu için daha teşekkür etmeli ilaç şirketine. Çünkü zararın neresinden dönersen kardır.

Buna benzer eşcinselliğe ve transseksüelliğe karşı varolan önyargıyı iyice besleyen homofobik veya transfobik haberleri çok okuyoruz; Kaza geçirdi eşcinsel oldu, kimyasal maddelere maruz kaldı cinsiyeti değişti...

Bu tür haberler sistemin homofobisi veya transfobisi ama bu tür haberlere maruz kalmayı onaylayanlarsa, kendileri olamayan ve bahanelerle kendilerini aklamaya çalışan homofobiyi ve transfobiyi içselleştirmiş LGBT'lerdir.

Mesela bizim toplumumuzda eşcinsellerin cinsel yönelimlerini haklı çıkarmaya çalıştıkları bahaneleri tecavüze  uğramalarıdır. Aslında hiçbiri de tecavüze falan uğramamıştır. Tecavüz dışlanmaya karşı bir kurtarıcıdır.

Transseksüel bir arkadaşım da taciz olayının kasdederek kendini annesine karşı savunurken, "Sen benim çocukken ne yaşadığımı biliyor musun?" demiş. Annesi de "Çocukken yaşadığını sürdürmek zorunda mısın, senin iraden yok mu ?"demiş.

Aslında toplumumuzun tamamı ikiyüzlü olduğu için, danışıklı dövüşüyorlar. Eşcinseller tecavüz numarasıyla kandırmaya çalışıyor dahil olmaya çalıştığı sistemi, sistemdekiler de inanıyormuş numarası yapıyorlar. Çünkü cinsel çarkın bir şekilde dönmesi gerekiyor, o da ikiyüzlü bir şekilde dönüyor. Tecavüzler fırsatçılıklarla, ikiyüzlülüklerle daha da pekiştiriliyor, olağanlaştırılıyor, hatta fanteziye bile dönüştürülüyor.

Bir yalan-dolan, kandırmaca düzeni var ama bu düzenin devamlılığını sağlayan da insanların kendilerini tanımamasından kaynaklanan cehalet. Mesela kadınlıkla cinsel yönelimin ne alakası var? İnsan bedensel olarak kadın olunca illa ki karşı cinse ilgi duyacak diye bir şey yok ki. Öyle bir şey olsaydı herkes heteroseksüel olurdu. İlaçla bedensel değişim bir insanın cinsel yönelimini değiştirmeyeceği gibi, tecavüze uğramak da insanın ne cinsel yönelimini değiştirir, ne de cinsiyet kimliğini. Tecavüzler daha tecavüze maruz kaldığın cinse karşı nefrete sebep olmaz mı? Heteroseksizm ne yüzsüz bir sistem ki, kadınlar erkeklerin kötü davranışı yüzünden lezbiyen olur, erkekler erkeklerin tecavüzü yüzünden eşcinsel olur! Tecavüz kişisine göre farklı etki yaratıyor sanki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder