7 Temmuz 2012 Cumartesi

Eşcinsel Bir Erkek Heteroseksüel Bir Kadınla Neden Evlenir?

Heteroseksüel Evlilikler Eşcinsellerin Kamuflajıdır

Söylediğine göre karşı cinsle evleneceksin. Sevgili, nişanlı bile yapmışsın kendine. Biseksüel misin bilmiyorum. Karşı cinsten de hoşlandığını söylüyorsun ama bunu söylemeyen eşcinsel mi var toplumumuzda? Hatta evlenmeyen eşcinsel bile sayılabilecek kadar az.

Gerçekten eşcinsellerin karşı cinsle isteyerek evlendiklerine inansam canım yanmayacak. Tabi "Sana ne oluyor?" diyenler olabilir ama herkes kendi erkekliğini kurtarırken olan eşcinselliğe, benim eşcinselliğime ve hayatıma oluyor dolaylı da olsa.

Niye evlenir ki eşcinseller karşı cinsle? Gerçekten eşcinselliklerinden kurtulabileceklerine inanıyorlar mı? Evet, eşcinselliğinden kurtulma beklentisiyle de evlenenler çok oluyor. Ama sonra ne oluyor? Mastürbasyonun bir süre sonra zevk vermediği gibi, vajinal yapay mastürbasyonlar da tatmin etmemeye başlıyor. Yoksa evlenen eşcinseller eşcinsel ilişkilerine hala devam ediyor olurlar mıydı?

Eşcinseller toplumsal baskı sebebiyle evleniyorlar ama daha çok eşcinsellikleriyle barışamadıkları için evleniyorlar. Burada sorgulanması gereken, toplumsal baskı sebebiyle mi eşcinsellikleriyle barışamıyorlar, eşcinsellikleriyle barışabilme kapasitelerinin olmamasından dolayı toplumsal baskı kaçış noktaları mı? Bana ikincisi gibime geliyor. Çünkü cesaretleri olsa eşcinsel olarak ailesiz de hayat kurmayı başarabilirler. Mutsuzluk üzerine kurulan heteroseksüel bir evlilikle mutlu ve de başarılı bir hayat kurmak mümkün müdür? Sadece bir erkeklik rüştünü ispat etmek için mutsuzluğu göze almaya değer mi? Karşındaki, yani evlendiğin heteroseksüeli mutsuz etmek de cabası ve de çok haksızca bir durum.

Evet ne yazık ki erkekliği kurtarmak için kadınlar gözden çıkarılıyor, hem de eşcinsel anneleri tarafından bile. İşin en çelişkili, vicdansızca tarafı da bu olsa gerek. Gerçi heteroseksüel evlilik yapan bir çok eşcinselin ailesi çocuklarının eşcinselliğini bilmeyebilir ama bilenlerin daha bir çocuklarını evlendirme derdi olduğunu biliyorum. Çünkü onların derdi de topluma karşı kendi namuslarını, şereflerini kurtarmak eşcinsel çocuklarını evlendirerek.

Peki böyle bir evlilik heteroseksüel kadınlara eşcinsel kocalarını aldatma hakkı vermez mi? Ne yazık ki eşcinsel kocalar bile kendileri enva-i çeşit erkekle beraber olurlarken, kadına doğal yaşamını gerçekleştirme hakkını vermiyor. Tamam milyonlarca eşcinsel heteroseksizm yüzünden mutsuz oluyor ama heteroseksüel evlilik gerçekleştirerek de hem kendilerinin mutsuzluğunu pekiştiriyorlar, hem de milyonlarca kadını da mutsuz ediyorlar.

Geçenlerde, zamanında "evlenme" diye tavsiyede bulunduğum ama çeşitli bahanelerle evlenen eşcinsel bir arkadaşım, genç nişanlı bir eşcinsele evlenmemesi için tavsiyede bulunuyor. Sigara için bir babanın çocuğuna sigaranın zararlarını anlatması gibi bir durum. Gerçi çocuk nişanlısından ayrılmış ama sebebini bilmiyorum. Gerçekten eşcinselliğin ve eşcinsellerimizin konumu ortadayken, kız-kıza uyumak için mi evleniyor eşcinsel erkekler karşı cinsle? Gerçi eşcinsel erkeklerimizin aile ortamında nasıl erkeklik raconu kestiğini de bilmiyor değilim. Erkekçe küfürler falan nasıl da eğreti duruyor ağızlarında. Gülmemek için zor tutuyorum kendimi.

Çocukların eşcinsel babalarının taklidini yapmalarını mı ararsın, mahalle arasında veya seks ortamlarında bu babaların dedikodularının yapılmasını mı ararsın... Tabi kibar erkeklerdir onlar. Zamanla da alışılıyor artık böyle erkeklere. Alışılmasa n'olacak ki? Heteroseksüel baba olmuş, koca olmuşlar işte.

Çocuk sahibi ve koca olmak ne kadar erkek yapar insanı tartışılır. Eşcinsellerin topluma karşı erkek olma çabalarınıysa yaşadığım sürece anlayamayacağım. Çünkü ben eşcinsel olarak yaşayınca kendimi hiç de kötü hissetmiyorum. Erkek gibi olunca kendimi çok kötü hissedeceğimi biliyorum ama. Hele heteroseksüel bir evlilik geçekleştirsem, kendime yaptığım bu ihaneti asla affedemem ve yaşayamam gibime geliyor.

9 yorum:

  1. Helal olsun size. Kendi facalarini duzeltecekler diye hetero kadinlarin hayatini karartan bencil gaylerden sonra sizin perspektifinize denk gelmek iyi oldu. Bir gay kadin olsun erkek olsun bu yolu secmisse sonuclarina da katlanmali. Neden gunahsiz bi kadini sekssiz bi evlilige mecbur birakip esini aldatmayi dusunmeye itiyorlar anlamak mumkjn degil. Cesur olun gayler, sectiginiz yolun arkasinda durun,heterolari da rahat birakin. Cinsel hayatin olmadigi bi evlilik cehennem gibi. Kimse bunu yasamayi haketmiyor.

    YanıtlaSil
  2. Buradan kamuflaf evlilik dusunen tum geylere sesleniyorum. Yapmayin. Kizi en samimi hislerle seviyo olsaniz bile yapmayin. Evlenmek, ayni evi paylasmak, soguk bi yataga girmek, es aldatmak, bosanmak kolay seyler degil. Evlilik bir dating oyunu degil. Ailenize acilamiyosaniz kisirim ben evlenemem deyin yine de bu boku yemeyin. Kadina yazik. Siz geyler birbirinizi iyi kamufle ettiginizden size hava hos yine yasarsiniz escinsel seksinizi ama kadin icin oyle bi dunya yok. Yapmayin. Gunah almayin.

    YanıtlaSil
  3. Ben cok genc bir kadinim, biriyle tanistim yaklasik uc sene once, onunla beraber oldum ona asık oldum ve onun arkadaslarindan onun gay oldugunu ogrendim. Kendisi 26 yasinda ve bu zamana kadar benim disimda hicbir kadinla beraber olmadi, benimle birden fazla kez birlikte olup benden gay oldugunu da sakladi. Bu duruma ne dersiniz?

    YanıtlaSil
  4. adsız rumuzlu hanımefendıye önerim eşcinsel erkeklerden uzak dur derim

    YanıtlaSil
  5. Ben sanki gay olduğunu biliyordum da kasten buldum. Bilsek zaten uzak dururdum.

    YanıtlaSil
  6. Homofobik bir toplumda bireyler gerçek kimliklerinin arkasında duramayıp yapılarına ters, mesela örnekte olduğu gibi eşcinsel olmasına rağmen kendi cinsiyle de cinsel beraberlik yaşayabiliyor. Belki bilinçsiz, belki bir kamuflaj, belki de biseksüellik denilen şey... Gerçek biseksüellik dışında, kendisiyle barışamayan eşcinseller, kendilerini de kandırmaya çalışabiliyor karşı cinsle beraber olup erkek olmaya çalışarak...

    YanıtlaSil
  7. Kisa süre önce erkek arkadasimla evlilik karari almisdik, ben almanyada yasiyorum o ise türkiyede. Ayni ilceden oldugumuz icin ve herkes birbirini tanidigi icin ailem biseksüel oldugunu söylerek karsi cikdi. Iliskisi oldugunu söyledikleri kisiylede beni tanisdirdi, ilk tanisdigim zaman cok tuhaf hissetdim, tabi ozamanlar böyle birseyin cikicagini tahmin bile edemezdim. Onu cok sevdigim icin aileme inanmadim aslinda, ama bu yaziyi okudukdan sonra icimde süphelerim daha cok depresiyor. Eger böyle birsey varsa bile bana söyle, gerceklerle yasarim ama yalanla olmaz dedigim halde inkar ediyor. Gecmisde böyle bir deneyim yapmis olabilirsin, gayet normal kendini bulmak icin dedigim halde, bu yüzden birakmam seni diyorum ama iftira diyip isin icinden cikiyor. Kimse kimseye böyle birseyle iltam etmez sonucda durduk yere. Ben seni öyle birsey olsa atese atarmiyim diyor. Herkes birseyler söylüyor ben kime inancami sasirdim, onun gercekden öyle olup olmadigini nasil ögrenebilirim ??? Bana yardimci olabilirmisiniz? zayif türkcem icinde ayrica kusura bakmayin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar


    1. Aslında bu kişinin biseksüel olup olmadığından çok biseksüel bir erkekle evliliği yürütebilir miyim diye de sormanız gerekiyor kendinize. Çünkü evleneceğiniz kişi heteroseksüel olsaydı, yani biseksüel olmasaydı da aşk bitecekti ve cinsel yönelimi önemini bir süre sonra yitirecekti. Yani beraberliğinize aşkın ömrü kadar bakarsanız, biseksüel kişinin aşksal duyguları da heteroseksüellerinki kadar olabilir. Çünkü aşk süresi farklılıkları yönelimsel değil kişiseldir. Yani karşınızdaki biseksüel değil sadece heteroseksüel olsaydı, size ilgisinin gene garantisi olamazdı. Dediğim gibi olaya ilişkinizin süresi açısından değil, onun eşcinsel tarafını kabul edip edip edememe açısından bakmanız gerekiyor. Gerçeklerle yaşarım diyorsunuz ama bunu uygulamada ne kadar hayata geçirebileceksiniz? Gerçekten sizi bir erkekle aldatan erkekle yaşayabilir misiniz? Ondan öte çevrenin dedikodusunu bertaraf edebilir misiniz? Cesur ve özgür bir karaktere sahipseniz, ben olsam sevdiğim kişinin cinsel yönelimine önem vermezdim ama onu mesela ben bir eşcinsel olarak kadınla paylaşamazdım. Çünkü kadına ilgi duyan, daha çok sevebileceği bir kişi çıkarsa karşısına bana aşkı bitmeden de karşı tarafa geçebilir. Ve ben bir biseksüelin heteroseksüel tarafı için mücadele edemem. Çünkü eşcinselim, heteroseksüel bir kadın değilim. Siz de belki bu anlamda sıkıntı çekebilirsiniz. Sevdiğiniz kişi sizinle aşk yaşarken bir erkeğe aşık olursa mücadele edemezsiniz ki. Çünkü eşcinsel tarafına hitap edemeyeceksiniz; onu tekrar elde etmek için eşcinsel kozlarınız yok ki... Ne mi tavsiye ediyorum. Dayanabileckseniz, yüreğinizin sesine kulak verin. Denemeyip de kaybedeceğinize, deneyip de kaybedin daha iyi. Ama bu ülkede eşcinsel olduğu halde biseksüel geçinen erkekler var. Yani eşcinsellikleirni kamufle etmek için biseksüelim ayaklarına yatıyorlar. Oysa karşı cinsle beraber olmak bir insanın heteroseksüel tarafının olduğunu göstermez. Çünkü eşcinsellik bir kişinin heteroseksüel ilişki gerçekleştirmesinin önünde engel değil. Her eşcinsel istedikten sonra karşı tarafla beraber olur ama karşı tarafa yavan bir tat verir bu içinde aşk ve sevgi olmayacağı için. Dediğim gibi hayatı deneysel yaşayanlardansanız, deneyin ama beni üzer ayrılıklar diyorsanız iki kere düşünün derim o zaman.

      Sil