24 Mayıs 2012 Perşembe

Eşcinsellik Ensestin Kapılarını Açabilirmiş; Her Türlü Ahlaksızlığın Anahtarı Eşcinsellik!

Eşcinselliğe Engel Çıkarmak İçin İftira ve Bahanelere Devam

Yeni Anayasa yazılımında "Eşitlik" ve "Ayırımcılık Yasağı" başlıklarının alt metnine “cinsel yönelim” ifadesinin yazılmasına karşı çıkan Dinci ve Milliyetçi partilerin asıl itiraz gerekçeleri, ensestin de zamanla bu kapsamda ele alınması korkusuymuş.

Hani imkansız olan bir şey gerçekleşince şaşırıp "İnanamıyorum!" dersiniz ya, işte insanın da cinsel yöneliminden dolayı sapık ilan edilmesi böyle bir şey ama bunu heteroseksüeller anlayabilir mi, anlayabilir de anlamak mı istemez bilemiyorum. Heteroseksist bir dünyada heteroseksüeller cinsel ilişkilerini davulla-zurnayla meşrulaştırırlarken, erkekler ilk heteroseksüel cinsel deneyimleriyle milli ilan edilirlerken, eşcinsellere sapık gözüyle bakılmasından daha kötü bir ötekileştirme durumu olabilir mi? Heteroseksist dünyada ahlaklı olmak bir insanın en sağlam referansıyken, eşcinsellerin sırf cinsel yönelimlerinden dolayı ahlaksız ilan edilmesi, toplumda belirlenen konumları hakkında yeterli bir açıklama olur sanırım.

Eşcinsellere ne kadar "hasta" diyen olsa da, son dönemlerde  farkındaysanız bu iddialarının artık uluslararası arenada destekleyici bir dayanağı kalmadığı için, biraz mürekkep yaşamış homofobikler bu iftiradan istemeye-istemeye imtina ediyorlar kendilerini. Muhafazakar bir iktidarın verdiği cesaretle tamamen din ve ahlak üzerinden belden aşağı vuruyorlar artık eşcinsellere ve ahlak ve günah üzerinden yürütüyorlar ötekileştirmelerini. Müslüman bir toplumda yaşıyorsak, kimse de eşcinselliğe hoşgörüyle bakmayacaktır tabiatıyla bu yüzden. Ne kadar cumhuriyetle yönetilen laik ve demokratik bir ülke sayılsak da, dini değerler ön planda tutulduğu için "günah ve ahlak" menşeili toplumsal bir yargı eşcinselliğe bakış açısının tek belirleyicisi, muhafazakar bir iktidarın güvencesi de eşcinsellerin önüne engeller çıkarmak için kaçırılmaz bir fırsat olacaktır kaçınılmaz olarak.

Eşcinselliği ensestle bir seviyede tutmaları da hiç şaşırtıcı değil. Çünkü eşcinselliği vurmanın en iyi yolu toplumsal değerler. Eşcinselliğe eşitlik hakkı verirlerse, zamanla ensestin de bu kapsamda ele alınacağını söylemeleri, eşcinselliği toplumsal ahlak parmaklıklarının arkasına hapsetmekten başka bir şey değildir. Eşcinsellerin heteroseksüellerden kanıtlanmış daha fazla vukuatı mı var da, eşcinselliğin eşitlik kapsamında ele alınması ensestin de bu kapsamda değerlendirilip onay kapılarını açsın? Sanki cinsel baskıdan dolayı heteroseksüellerin işledikleri suçları eşcinsellik üzerinden aklamaya çalışıyorlar.

Heteroseksüelliğin eşitliği hak etmesi ensestin eşitlik kapsamında ele alınmasına neden sebep olmuyor peki? Benim bildiğim ensest vukuatları heteroseksüeller arasında daha yaygın. Tabi onlara göre tek doğru, doğal, ahlaklı olan ve olması gereken heteroseksüellik. Dayanakları da sadece ve sadece din. Muhafazakarlık da iktidardayken "Eşcinselliğin eşitlik kapsamıında ele alınması, ensestin de bu kapsamda ele alınmasına sebep olabilir" iddiasıyla, eşcinselliğin önüne engel çıkarılması için daha güzel bir bahane olabilir mi? İşleri-güçleri yok da bir de eşitlik hakkı vererek heteroseksüellikle bir mi tutsunlar eşcinselliği? Çünkü heteroseksist ideolojinin ekmeğine kan doğrar eşcinselliğin onanması! Buna da yanaşmayacaklardır doğal olarak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder