22 Aralık 2011 Perşembe

Eşcinsellik Sapıklıksa, Heteroseksüellik Alasıdır!

Eşcinsel nefretine karşı söylenebilecek bir şey kaldığını zannetmiyorum artık. İnsanlar kendilerine benzemiyor diye eşcinsellerden nefret ediyor, belki ettiğini zannediyor ama kesin olan şey eşcinsellikten nefret ettirilmesi, nefretin amacına ulaşması ve her ne şekilde olursa olsun; İster insanlar gerçekten eşcinsel nefreti sebebiyle öldürülsün, ister katiller eşcinselliğin sapık ilişki teklifi bahanesiyle kendini kurtarmaya çalışsın, sonuçta canı yanan kesim eşcinseller oluyor. Ve hiç kimsenin umurunda değil bu eşcinsel nefret cinayetleri. Yoksa bu nefret cesaretinin yok edilmesi için şimdiye kadar bir şey yapılması gerekirdi. Demek ki herkesin işine geliyor, demek ki herkes eşcinsellikten korkuyor ve nefret ediyor, demek ki hiç kimsenin eşcinselliğe ve cinayetlerine karşı bir duyarlılığı, eşcinselliği anlamaya ve dinlemeye de hiç niyetleri yok.

Savunuya bakar mısınız; "Bana sapık ilişki teklif etti ve öldürdüm." Sen! çocuklara "eşcinsellik sapıklık" diye öğretirsen, o da gider başkasının çocuklarını, hatta kendi yakınlarını bile öldürür sırf bu yüzden. İnsan çocuklarını homofobik olarak yetiştirirken hiç düşünmez mi aileden birileri eşcinsel doğarsa bu nefretin gün gelip kendi boynuna dolanacağını ve kendi canını yakacağını?

Nefret cinayetlerinin tek suçlusu tabi ki bu cinayetleri işleyenler değil. En başta bu cinayetlere karşı kılını kıpırdatmayan yönetimle beraber, bu yönetimi destekleyen veya yönetimin cesaret bulduğu, çocukları nefret yüklü yetiştiren zemini oluşturan toplumsal yapı ve cinayetlere rağmen eşcinsel hakları mücadelesine hala duyarsız kalan potansiyel kurban eşcinseller. Bütün baskılara rağmen hakları için mücadele etmeyen eşcinseller belki de en suçlusu bu bu cinayetlerin. Korkmakla hiçbir şey geçmiyor elimize, gene öldürülüyoruz. Hem de daha kolay ve daha büyük bir nefretle. Çünkü biz eşcinseller sustukça, haksız olduğumuz zannedilip, daha bir nefret kurbanı oluyoruz.

Gene bir insan öldürülüyor eşcinsel veya değil ama "Sapık-eşcinsel ilişki teklif etti" bahanesiyle ve eşcinsellik üzerinden üzerinden kurtulunmaya çalışılıyor. İnsanlar gerçekten işledikleri suçları eşcinsellik üzerinden hafifletmeye çalışıyorlarsa ve bu bir ezber haline geldiyse, gerçekten üzerinde ciddi-ciddi düşünülmesi gereken bir durumdur bu nefret cinayetleri. Erkekliğin zirvede olduğu bir kültürde, ne kadar eşcinsel ilişki teklifi kurtarıcı bir bahane olsa da, insanlar "attığımız çamur bize de bulaşır, bizi de eşcinsel zannederler" diye korkmuyorlarsa, bu nefret ihmale gelmeyecek boyutta azıtmış demektir.

Amerika'da öldürülen Lise öğrencisinin katiline yaşı küçük olmasına rağmen çocuk mahkemesinde yargılanma teklifi reddedilip 21 yıl hapis cezası almıştır. Bizde ise cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği ibaresi anayasaya geçmeyip, nefret suçu olarak tanımlanmadığı sürece nefret cinayetleri hız kesmeyecek veya bu nefret üzerinden insanlar kendilerini kurtarmaya, suçlarını hafifletmeye devam edeceklerdir.

Eşcinselliğe sapıklık diyorlar. Sana uymayan sapıklık oluyorsa, heteroseksüellik de bana uymuyor ve heteroseksüellik de bana göre sapıklıktır, hem de tartışmasız. Çünkü saldırıya ve cinayete maruz kalan cinsel yönelim heteroseksüellik değil, eşcinsellik. Eşcinselliğin kime bir zararı olmuş ki?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder