11 Ekim 2010 Pazartesi

Ahlak Bahane

Erkeklik her anlamda bir iktidar meselesidir.Gücünü ispat ettiysen sorun yoktur.Kimse görmeden ne yaparsan yap,ne olursan ol önemli değildir.Önemli olan erkek olmanın gerekliliklerini yerine getirmektir.Senden ahlaklısı yoktur artık.
Beşiktaş Kulübü eski Asbaşkanı Levent Erdoğan Pascal Nouma'nın da bulunduğu doğum günü partisinde,Nouma'nın maç sırasında elini şortunun içine sokmasının kulüpten kovulmasının sebebi değil,maliyetli bir oyuncu olduğu ve sözleşme ücretini ödememek için bahanesi olduğunu itiraf ederek bir anlamda günah çıkartmış.
Hatta sözleşme bedelini hiç ödememek için 3 ay yerine 7 ay ceza almasını isteyerek federasyonu da bu suça alet etmişler.Çünkü federasyon 3 ay ceza vermiş ama bir oyuncu 6 aydan fazla ceza alırsa sözleşme fesh edileceği için,klüp ve federasyon anlaşarak 7 aylık ceza vermişler Nouma'ya.
Eli şortun içine sokmak ahlaksızlık ve kulüpten kovulma sebebiyse,insanların ekmekleriyle-haklarıyla oynamak hangi ahlaka sığıyor peki?Demek ki ahlakın da bir ölçüsü olmayıp,çıkara göre futbol topu gibi gidip-geliyor.
Yıldırım Demirören'de sporcunun örnek olması için ahlaklı olması gerektiğini savunup,eşcinsel olduğuna dair söylentiler yüzünden Guti'nin transferinde tereddiütler yaşamış ama sonra çark etmişti.Guti'de zaten teknede kadın sevgilisiyle sevişirken gazetecilere yakalanmış,sevgilisi de Guti'nin erkek olduğunu basına açıklayarak tescillemiştir.
Erkeklik her anlamda bir iktidar meselesidir.Gücünü ispat ettiysen sorun yoktur.Kimse görmeden ne yaparsan yap,ne olursan ol önemli değildir.Önemli olan erkek olmanın gerekliliklerini yerine getirmektir.Senden ahlaklısı yoktur artık.Ta ki maddi çıkarlara ters düşünceye kadar.O zaman kirli çamaşırların ortaya dükülecektir,hatta temiz çamaşırların bile kirli gösterilecektir ahlak bahanesiyle.
Beşiktaş eski klüp başkanı tepkiler üzerine çark edip şaka yaptığını söylemiş Nouma'ya federasyonla anlaşıp fazla ceza verilerek sözleşmenin para ödememek için feshedilmesi konusunda.
Eski yöneiciler de Levent Erdoğan'ın yanlış bildiğini veya hatırlamadığını,o dönem ekonomik sıkıntı olmasına rağmen Nouma'nın yaptığı hareket yüzünden asıl sıkıntıya düştüklerini,devlet büyüklerinin bile bu davranış konusunda saygısızlık olarak fikir beyan ettiklerini,kulüp yöneticilerinin de zor durumda kalıp Nouma'yı gönderme kararı aldıklarını söylemiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder