2 Haziran 2023 Cuma

Eşcinselliğe sapkın diyenler başarılı eşcinsellere karşı niye iki yüzlü?

 LGBTİ'lere sapkın diyenler, şu anda A Milli Takımı başarıdan başarıya koşturan ikilinin LGBTİ bireyi olduğunu bilmiyor mu? Sapkın kim, sapkın demek ne? Bülent Ersoy, Zeki Müren vesaire ve de sporda başarılı olanlar değil de gücü olmayan eşcinseller mi? Bülent Ersoy, özellikle bu yılki seçimlerde her mitingde sapkın LGBTİ'ler bizden içeri giremez, muhalefet LGBTİ'ci diyenler tarafından saraylarda iftar vakti ağırlanırken sapkın olmuyor da, kim bu sapkın LGBTİ'ler? Zeki Müren "Paşa" oluyor da, biz niye sapkın oluyoruz? Ülkeyi başarıya götürenlere sessiz kalınırken, eşcinsellerin geneli üzerinden niye nefret politikası izleniyor? Bir eşcinselin insanca muamele görmesi için sanatçı, transseksül veya başarılı, güçlü mü olması gerekiyor? İnsanca yaşamak için bir insanın niye artı özellikleri olsun ki? Bütün eşicnseller kuruşu kuruşuna vergilerini öderken, vatandaş olmanın koşullarını yerine getirirken, üstelik açık ve dürüst olmalarına rağmen niye sapkın ilan ediliyorlar? Gizli eşcinsel olup, heteroseküsel evlilik yapıp-karşı cinsi üzüp, heteroseksüel bir yaşamla samimiyetsizce kamufle olsak çok mu iyi olacak? Sapmak, özünden ayrılmakla alakalıdır. Eğer eşcinseller, eşcinsel kimlikleriyle varolmak için mücadele vermeyip zoraki heteroseksüelliğe itilirlerse, işte o zaman sapmış olurlar. Biz eşcinseller dürüst ve cinsel kimlikleriyle gurur duyan onurlu inanlarız. Çünkü biz ancak bu şekilde gerçekleştirebiliriz kendimizi. Asla heteroseksüelliğe sapmayacağız, eşcinsel olarak varolacağız; kabul etmiyorsanız da bu kendi ruhsal probleminiz, gidiniz tedavi olunuz. Çünkü homofobi bir ruhsal bozukluktur; eşcinsellik değil!

Not 2: Sporda kadın eşcinselliğinin kabul edilmesi erkekliği tehdit etmeyip, dahası pekiştirdiği için. Erkek bir eşcinslein mesela futbol dünyasında kabul görmesi günümüzde ve Batı'da bile kolay bir şey değil mesela.

Başarılı bir eşcinselin toplumsal kabulü ise, bu tür eşcinselleri kabul edenlerin ailelerinin bir parçası olmaması. Nasıl olsa bizden değil, yeter ki uzak dursunlar kafasında bir homofobi düzeyi.

Nice sanatsal, entellektüel insan tanıdım benimle sorun yaşamayan ama eşcinselliğimle yan yana duramayan, hatta kaçan!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder