30 Mayıs 2023 Salı

Eşcinseller ölsün mü?

 Bir gün eşcinsel olduğum için öldürülürsem, akan kanımda homofobik sistemi destekleyen herkesin parmağının olduğu unutulmasın!

Katil sayılmak için illaki silahı çeken olmak gerekmiyor. Nefrete sessiz kalarak verdiğiniz cesaret, sizi gerçek bir katil yapar!

Eşcinsellik günah diyip de herkesin tercihine saygı duyarım lafı o kadar aptalca ve duyarsızca ki..!

Eşcinsel hakları konusunda ben İran, Uganda, vesaire ve Türkiye arasında fark görmüyorum; homofobinin ne zaman nasıl kendini göstereceği belli olmayacağı için, büyüğü küçüğü olmaz. Bir ülkenin en yüksek mercisi eşcinselliğe sapkınlık diyorsa, cahil bir bireyi de kalkar bir eşcinseli nasıl olsa eşcinseller sapık diye öldürebilir. Nefretin suç sayılması için, illa ki ölmek gerekmiyor. Çünkü nefret suçları, nefret söylemlerinden cesaret alır.

Homofobik sistemi kendi aile bireylerim de, akrabalarım da, arkadaşlarım da, tanıdığım eşcinseller bile, toplumun çoğunluğu da destekledi. Eğer siz beni bunca zamana kadar anlayamadıysanız, ben size ne anlatsam boş. Ama diyebileceğim şu ki, ben nefreti, şiddeti, ayrımcılığı hiçbir şekilde hak etmedim ama siz hak etmişim gibi davrandınız. Yanlış yaptınız! Sizleri elbette ömrüm boyunca affetmeyeceğim. Bilerek veya bilmeyerek de olsa vebalimi aldınız.

Bir siyasi sistemin en üst mercisinin seçimden sonraki ilk konuşmasından...

"Bu CHP, LGBT'ci midir? Bu HDP, LGBT'ci midir? Bu İYİ Parti, LGBT'ci midir? O yanındaki bazı ufaklıklar var, onlar da LGBT'ci midir? Peki AK Partiye, MHP'ye, Cumhur İttifakının diğer üyelerine LGBT sızabilir mi? Her seçim bizim için bir yeniden doğuştur... "

Ben köyde doğdum. Eşcinsellik konusunda birilerinden, bir şeylerden etkilenmenin söz konusu bile olamayacağı küçücük bir köy. Yıl 1969. Kendimi bildim bileli kız gibiydim, hep kendi cinsime-erkeklere ilgi duydum. Şimdi ben böyle doğmuşken, kendimi böyle hissediyorken, kendimi bu doğrultuda gerçekleştirmemin hiç kimseye zararı yokken; siz beni nasıl yargılayabilirsiniz? İran'da eşcinseller idam ediliyor, Uganda da eşcinsellik suç sayılıyor ve eşcinseller yeni yasayla birlikte idam edilecek, Türkiye'de ise eşcinsellik kötü bir şeymiş gibi seçimlerde oy kazanmak için eşcinsellerin aleyhinde propaganda yapılıyor. Hiç vicdanınız sızlamıyor mu hiç kimseye zarar olmayan eşcinselleri kötü gösterenleri desteklerken?

Biz eşcinseller, sırf eşcinsel olduğumuz için ölelim mi? Bunu mu istiyorsunuz? Oysa eşcinseller heteroseksüel ilişkilerden doğuyor. Var olanlar yok olsa bile, yeni doğan çocuklar belli bir orada gene eşcinsel doğacak. Bu durum canlı tarihinden beri böyle ve değişmesi söz konusu bile olmayacak. Ama yobazlar eşcinselliğin özenilerek olduğunu anlatamaya devam edecek, cahiller de buna inanmaya...

31 Mayıs

Bir çok insan ARTIK ülkeyi terketme kararı almaya başladı. Ben de Haziran ayından itibaren hazırlıklara başlıyorum..!

Seçim kazanılır sokaklarda deli gibi bağırılır, tutulan takım şampiyon olur sokaklarda deli gibi bağırılır. Kaldıramıyorum!

Asalet dedir, zerafet nedir haberiniz var mı? Sanırım bunun için genlerimizde Rönesans olması gerekiyor!

Döviz yükselmeye, zamlar gelmeye başlamış. E bunu herkes biliyordu. Siz istemediniz mi bunu? Güldürmeyin yaa insanı!

Kendi türümün sorumluluğunu kaldıramayacağım için asla almayı düşünmediğimden yalnız olmayı tercih ettim. Dünya tersine dönse de ölünce bir şey hissetmeyeceğim ve ardım da da merak ettiğim hiçbir şey olmayacağı için tınnn! Yani her zaman dediğim gibi, Zeki Müren'den şarkılar; Dünya yansa yorganım yok içinde, kendi düşen ağlamaz, herkes hak ettiğini yaşar, hak ediyorsa düşene bir tekme de sen vur!

22 yıllık sürecin devam etmesini isteyerek ve onaylayarak hiçbir şeyin değişmeyeceğini, daha kötüye gideceğini bilmiyor muydunuz?

Muhabir türbanlı kadına soruyor, kıyma 360 lira olmuş, oyunuz kime? Kadın cevap veriyor, 1 gram alırım ama oyum gene de..!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder