12 Nisan 2019 Cuma

Seçimlerin üstünden 2 hafta geçti, AKP hala İmamoğlu'na alışamadı!


Türkiye’nin önde gelen hukukçularından Turgut Kazan: Bu nasıl hukuk devleti? YSK güveni iyice tüketmiştir!

Türkiye’nin önde gelen hukukçularından, İstanbul Barosu eski Başkanı Av. Turgut Kazan, Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) KHK’li belediye başkanlarına mazbata verilmemesi kararını sert sözlerle eleştirdi.

YSK kararını “tam bir keyfilik” olarak niteleyen Kazan, hem Danıştay’ın 1402’liklerle ilgili içtihadı birleştirme kararını hem de 24 Haziran seçimlerinde KHK’lileri milletvekili olabilmesini anımsatıp, “İçtihatı birleştirme kararına da uyulmayacaksa, bu nasıl bir hukuk devleti? YSK bu farklılığı nasıl açıklıyor? Eğer görüş değiştirdiyse, niye değiştirdi ve adaylık aşamasında neden sessiz kaldı?” diye sordu.

Kazan, ikinci olana mazbata verilmesi içinse “YSK’ye güveni iyice tüketmiştir” dedi.
http://sendika63.org/2019/04/turgut-kazan-ictihadi-isaret-etti-bu-nasil-hukuk-devleti-ysk-guveni-iyice-tuketmistir-542568/?fbclid=IwAR2D-5hATFRAcFZlaz29NPqip_uES1OP4ChPM-sAC9e6IUDbyzWmI-oYMXg

İyi insanlar iyi ki varlar...
Hep iyi insanlara rast gelesiniz...

Ekonomiye DARBE olsun diye patatesleri 
kuyularda sakladılar.
Şimdi de çürüyor diye ağlamaya başladılar 
Beter olun kan emici sülükler sizi....!!

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, #SonuçYüzde100MAZBATA başlığıyla yaptığı açıklamada, "CHP örgütüne, Ekrem İmamoğlu'na ve CHP'ye oy vermiş vatandaşlarımıza asla ve asla kimse şaibe bulaştıramayacağı gibi bir yerlerde örgüt ve organize işler arayanlar dönüp aynaya baksınlar." ifadelerini kullandı.
https://www.gercekgundem.com/siyaset/85116/canan-kaftancioglu-sonuc-yuzde-yuz-mazbata?fbclid=IwAR2H9QbO6QVeWJHFUy_i14r9aXDEoROAotXqh00oFF5JHD3WIaOjdjTBDNU

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, “İstanbul’daki tüm seçimlerin yenilenmesi anlamında sandık kurlarının örgütlü bir faaliyetin içinde olduğu iddiasıyla seçmen listelerinde büyük sahtecilik olduğu iddiası Türkiye’de sadece bu seçimi değil bundan önce kazanılmış ve kaybedilmiş siyasi partiler açısından tüm seçimleri hem Türkiye’de hem dünyada sorgulatır” dedi.
https://tele1.com.tr/metin-feyzioglu-artik-geriye-donup-bir-secim-yenilenmesi-iptalinden-soz-edilirse-46115/?fbclid=IwAR1cFx_FUKNvUBFeZpbvEByimMQXoEM1HpGIh8aybsDThbxIk7Jo_O8KPpo

Hak için demokrasi şarttır; AKP ile #EYT 'ler haklarına kavuşamayacaklarını anlamıştır sanırım!

Ben AKP'nin hiçbir seçimi hilesiz kazandığına inanmıyorum! Çünkü dürüstlük demokrasi gerektirir!

Yobazlığın, demokrasiye alışma sürece elbet sancılı olacaktır!

'Dindar bir gençlik yetiştirmek istiyoruz'
01.02.2012 - 11:51
R. T. Erdoğan
Unutmadık!

P. Auster: Demokrat yasaları olmayan ülkelere gitmiyorum! Erdoğan: Gelsen ne olur gelmesen ne olur''.
Sadece 7 yıl önce

Devlet iktidarının, doğal yasaya uygun bir şekilde kullanılması gerekir!
Aquinolu Thomas, 1225-1274
Yaklaşık 1 asır önce!

AKP'den önce bizim Avrupa Birliği hayallerimiz vardı, hayal de olsa. AKP onu da yerle bir etti!

Almanya’nın Adalet Bakanı Katarina Barley, Türkiye’de hukuk devleti alanında yaşananları “kaygı verici” olarak nitelendirdi.

Merkel, “Bizim Avrupamız sınırlarını biliyor. Türkiye’nin AB’ye tam üyeliği bizimle söz konusu olmayacak.” dedi.

Alman Yeşiller Partisi, “Türkiye Erdoğan değildir, Erdoğan da Türkiye değildir” dedi!

Binali Yıldırım YSK'ya saygısından ötürü susuyormuş;Seçimler sonuçlanmadan kendini başkan ilan etmesi YSK'ya saygı mı oluyor peki?

Son seçimlerde bir kez daha gördük ki, biz demokratik bir ülke falan değiliz; İran ayarında bir ülkeyiz!

Gerçekten seçimlerde CHP hile yapsaydı, AKP -YSK yandaşlığı şimdiye kadar bunu delillendirip CHP'nin ipini çekmez miydi?

Sizce AKP'den bağımsız bir YSK veya kazanan AKP, itiraz eden CHP olsaydı; şimdiye kadar seçim konusunda karar verilemez miydi?

Hayvanlara yapılan vahşetlere karşı üzülüp tepki gösteriyoruz ama devlet hayvanlar için samimi yasal düzenlemeler yapmadığı sürece, cahil insanlar bu boşluktan cesaret bulup gelişememiş insanlıklarını vahşi bir şekülde sürdürmeye devam edecektir. Bir hayvan canı, bir insan canıyla eş değer görülmediği sürece, insanların hayvanlara karşı yaptığı adaletsiz ve orantısız güç yeterliliği devam edecektir hiç kuşkunuz olmasın.

Bitlis eski milletvekili Nezir Karabaş, paylaştığı seçmen listesi görüntüleriyle AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler'in konağında 81 seçmenin göründüğünü açıkladı.

YSK, seçimin iptaline dair Büyükçekmece başvurusunun görüşmesini ertelemiş. Minareye kılıf uyduramadılar sanırım!

Seçimlerin üstünden 2 hafta geçti, AKP hala İmamoğlu'na alışamadı!

Ankara‘da 16 köpeği zehirleyen AKP Ankara Gençlik Kolları üyeleri dün gözaltına alındıktan sonra bugün Cumhurbaşkanı'nın talebiyle serbest bırakıldı!
AKP Ankara Gençlik Kolları üyelerinin, muhalefetin Ankara‘yı yerel seçimlerde kazanmasını hazmedemedikleri ve ortalığı karıştırmak istedikleri ortaya çıktı.

Hayvanları öldüren katillere tepki göstermek yetmez; AKP'ye hesap sorun "Hayvan hakları yasasını niye çıkarmıyorsunuz?" diye!

CHP Parti Sözcüsü Öztrak, "YSK'nın önüne gelen kumpas dosyasını görüşmesini olağandışı dışı bir biçimde sürekli ertelemesi soru işaretlerine neden olmaktadır. YSK'nın önünde tarihi bir sorumluluk vardır" dedi.
https://www.ntv.com.tr/turkiye/oztrakysknin-onunde-tarihi-sorumluluk-var,9T4bXcQleUCL1H1lvuT7UA#utm_source=insider&utm_medium=web_push&utm_campaign=oztrak-aciklama&webPushId=MTc5MTM=

Ali Tezel'in Gönül hanıma tepkisini haklı bulmuyorum. AKP laftan anlamaz. AKP'ye oy veren EYT'ler olduğu sürece bu iş sonuçlanmaz!

AKP demokrasiye kulağını tıkamışken, çıkarına ters düşen #EYT 'lere asla prim vermez. Sonuç sandıkta çözülür sadece!

2024'te EYT diye bir şey kalmayacak zaten. Genel seçimlerde yenilen emekliliklerimizin intikamını alalım sandıkta AKP'yi gönderip!

İmamoğlu'na mazbata verilmezse eğer, Dolar'ın freni patlar; şu an 5.80! Çünkü güven ortamı kalmadı!

İstanbul seçim belirsizliği TL’yi vurdu: Dolar 5,82 seviyesine dayandı!

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nı 10-15 gün içinde bitireceğini öne sürdü.

Kadir Atalay: Türkiye siyasetinde kara deliğin adı MHP
https://indigodergisi.com/2019/04/kadir-atalay-mhp-turkiye-siyaseti-kara-delik/

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu 2 gün sonra mazbatanın Ekrem İmamoğlu'na verileceğini söyledi. 
https://yenisoluk.com/kaftancioglu-son-durumu-acikladi-mazbatayi-2-gune-kadar-aliriz?fbclid=IwAR1GRcecbWLG7CSYWPqzrSjbKZkD4rqK5r7H49m_q8u7VnvWdZon4mJV6wI

İmamoğlu'ndan YSK'ye: Tarihi vazifenizi hatırlatıyorum, seçimin meşruluğunu tartıştırmayın
https://www.demokrathaber.org/siyaset/imamoglu-ndan-ysk-ye-tarihi-vazifenizi-hatirlatiyorum-h114652.html?fbclid=IwAR2I_jZxTOsSQDBUlwTtmrp6imdUNjkoDU6XVBpP9Q7YaQnPQqZvF79xZt8

Abdullah Gül: Seçimlerde gelinen noktanın çok üzücü. Vaktiyle bize yapılan yanlışları, bizim güçlü olunca başkalarına yapmamamız gerek!
https://indigodergisi.com/2019/04/ekrem-imamoglu-abdullah-gul-sorusuna-yanit-verdi/

Bireyin yaşam-özgürlük-mülkiyet hakları zaten vardır.Devlete sadece önceden ellerinde tuttukları cezalandırma yetkilerini verirler

Avrasya Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz,Erdoğan’ın Cumhur İttifakı’nı 10-15 gün içinde bitireceğini öne sürdü.

Bugünlerde Türk Siyasal Hayatı, Demokrat Parti dönemini okuyorum da, günümüze ne kadar benziyor!

İstanbul seçim belirsizliği TL’yi vurdu: Dolar 5,82 seviyesine dayandı!

İmamoğlu'na mazbata verilmezse eğer, Dolar'ın freni patlar; şu an 5.80! Çünkü güven ortamı kalmadı!

Hak için demokrasi şarttır; AKP ile #EYT 'ler haklarına kavuşamayacaklarını anlamıştır sanırım!

Yobazlığın, demokrasiye alışma sürece elbet sancılı olacaktır!



Kumpas planının ses kayıtlarını ortaya çıkaran CHP’lilere gözaltı
https://tele1.com.tr/kumpas-planinin-ses-kayitlarini-ortaya-cikaran-chpliler-gozaltina-alindi-46614/?fbclid=IwAR1JLgbOMRBdZcq10djK8dR5_C4jIQ1b4EuYrx-m9mEVktatM-cCKo75qbo

AKP'nin Kadıköy itirazı sonuçlandı: İmamoğlu'na 452, Yıldırım'a 66 oy
https://ilerihaber.org/icerik/akpnin-kadikoy-itirazi-sonuclandi-imamogluna-452-yildirima-66-oy-96185.html

EYT'ler EMEKLİLİK HAKLARINA KAVUŞAMADI AMA DEMOKRASİYİ FERAHLATTILAR!
Gönül Baran ve Ali Tezel'e çok teşekkürler...
Ali Tezel'in mücadele ve katkılarını takdirle karşılıyoruz elbet; o olmasaydı, EYT bu kadar ses getirmezdi bence; EYT'lere itici 1 numaralı güç oldu ama gerçekten benim de hiç umudum yok böyle bencil bir iktidar karşısında. Seçim bitmiş ve genel seçimlere-2024'e kadar zaten emekliliği yaş engeline takılan kalmayacak. Ancak bunlardan geçmişin intikamını alabiliriz genel seçimlerde oy vermeyerek. 80 milyon biraraya gelip miting yapılsa, hakka saygısı yok bu iktidarın. N'oldu; 100 bin toplansak yasa çıkar dedik; 300 bin toplandık. 1 milyon toplansak, yasa çıkar dedik; 2 milyon toplandık, gene tınlamadılar... EYT, DEMOKRASİ ADINA ÇOK DEĞERLİ UNUTULMAZ BİR MÜCADELEYDİ. Emekliliği elde edemedi ama demokrasiye kazanımlar sağladı bir çok şehirde! Şu anda AKP'lilerin çıkarcı düzeni sekteye uğradysa, bunda en çok EYT'lerin payı olduğu unutulmamalı! Gönül Baran ve Ali Tezel'e teşekkürlerimi gönderiyorum...

31 Mart yerel seçimlerinde sadece İstanbul ölçeğinde yaşananlar bile göstermiştir ki, diktatörlük heveslileri kaybedecekleri seçime girseler bile, kaybettiklerinde iktidarı vermeyecekler.

Kaybettiği İstanbul’da belediye başkanlığını devretmekte bu kadar zorlanan siyasal İslamcı bir iktidarın siz hiç kendi rızasıyla bütün Türkiye’nin yönetimini kazanan rakibine devredebileceğini düşünebiliyor musunuz.

Şu son 10-12 günde yaşadığımız pratik bile bize gösterdi ki; seçimle geldiler ama seçimle gitmeyecekler.

Yine de umutsuzluğa gerek yok. Çünkü biz bu pratik içersinde yine gördük ki; evet bunlar seçimle gitmez. Bunları ancak devletin tüm gücüne, iktidarın bütün hilelerine, oyunlarına karşın seçim kazanmış bir halk götürür. Elbette bir daha seçim olursa…
https://www.artigercek.com/yazarlar/celal-baslangic/geldikleri-gibi-gitmeyecekler-kesin-bilgi?fbclid=IwAR3l9P4rOuo5k1uUZXzSYJKskWz-s98j_k2f9BKRMw9RVj3elw58lJ_mEKM

Bir şeriat devletine dönüştüğümüz şimdilerde daha iyi anlaşılıyor; AKP gerçek yüzünü, kaybedince daha sert göstermeye başladı!

Kıdem tazminatını kaldıran AKP'ye oy veren işçilere kocaman bir BRAVO diyebilir miyiz?! Bazıları ölüm fermanlarını bile imzalar bence!

#EYT 'ler yasayı çıkartamadı ama ülkeye "bahar"ı kuşkusuz onlar getirdi; demokrasi kazandıktan sonra, her şey kazanılır!

Bu saatten sonra kimse İmamoğlu'nu başkanlıktan edemez; engel çıkarttıkça Cumhurbaşkanlığına yaklaşıyor adam!

Kaftancıoğlu: AKP tutunakların elimizde olup olmadığını araştırıyordu CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Seçim gecesi AKP ıslak imzalı tutunakların elimizde olup olmadığını araştırıyordu. Eğer ıslak imzalı tutunaklar elimizde olmasaydı, o gece (31 Mart) sandık yoluyla darbe yapıp 'Bu seçimi 'AKP şu kadar oyla kazandı' diyeceklerdi'" dedi.
https://www.gazetekritik.com/siyaset/kaftancioglu-akp-tutunaklarin-elimizde-olup-olmadigini-arastiriyordu-h80076.html?fbclid=IwAR2cN7RjM0bTi-5awnpOWIaNAyBAfxM0xy2BPdOhiqpHfY6kz1ZHneC-aFA

CHP tarafından da CNN’e şikayet edilen CNN Türk’ün çalışanlarına, CNN tarafından eğitim verileceği ortaya çıktı.
https://www.abcgazetesi.com/cnn-ust-kurulusu-cnn-turke-ekip-yolluyor-gelip-gazetecilik-dersi-verecekler-8725?fbclid=IwAR3pJRDg2K2tvNKpzLe1WWwL3sVFNYTZ9cr1VpFyaJ2yHngk9tkh8KR7GVc

Maltepe İlçe Seçim Kurulu, Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde yapılan sayımı hızlandırmak için oyları sayan kişi sayısını artırmak istedi. Ancak AK Parti ile MHP’liler, bu gelişme üzerine topluca sayım yapılan alana girerek sayımı durdurdu.
https://indigodergisi.com/2019/04/maltepe-oylarin-sayimi-surerken-kavga/

AKP'nin 17 yıllık iktidarı hile ile kazanımdan dolayı yargılanmalıdır!

AKP-MHP ve onlara oy verenler... Yaptığınız bu çamurların hesabını, bu Millet elbet bir gün soracaktır sizden.

Sen 50 milyon oyu bir gecede say, 3-5 oyu 2 haftadır sayama; bu dalga geçmekten öte bir şey; KIŞKIRTMADIR BU!

AKP ve MHP sayımların sonuçlanmaması için ellerinden gelen pisliği yapıyor, kavga çıkartmışlar. M.Tepe'de oyları günlerdir sayamadılar.

Sakin olmalıyız ki, AKP ve MHP ellerinde avuçlarında ne kadar çirkinlik varsa sergilesin!
Abdullah Gül’den seçimlerle ilgili Hükümete ve YSK’ya açık çağrı!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi internet sitesinden yaptığı açıklamayla hükümete çağrıda bulunarak, “Türkiye’yi yönetenlerin önünde hem seçimsiz bir 4.5 yılları var hem de üzerinde çalışılması gereken ciddi meseleler var ve bu tip tartışmalardan uzak durup memleketin geleceğine konsantre olmaları çok önemli diye düşünüyorum. Türkiye’yi seçimleri tartışmalı bir ülke haline asla getirmemek gerekir.” dedi.
https://indigodergisi.com/2019/04/abdullah-gul-secimler-hukumet-ysk-acik-cagri/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder